Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2005 00:16

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Basit şiirler’den

XXIII

Aynı yalınlıkta ölmek isterim

Kırda bir çiçek gibi; sakin, gösterişsiz.

Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde

Yeryüzü uzansın altımda sessiz.

Ben aydınlık ve özgürlük delisiyim

Varsın hainler gizlensinler soğuk bir taş altında

Dürüstçe yaşadım ben; karşılığında

Yüzüm doğan güneşe dönük öleceğim

Jose Marti (Çeviren: Ataol Behramoğlu)


NE DİNLEYELİM

HALUK LEVENT BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Konserlerden dolayı sık sık seyahat etmek zorunda kalan rockçı Haluk Levent, bu seyahatlerden büyük keyif aldığını söylüyor. Türkiye’de Karadeniz Bölgesi Haluk Levent’in en çok etkilendiği yerlerin başında geliyor. Yurtdışında ise Fransa’yı çok sevmiş. Seyahatlerinde görselliğe ve gittiği yerin kültürüne önem veren sanatçı, gittiği yerin mutfağına da dikkat ediyor. Yollarda özgün müzik ve alternatif rock dinlemeyi tercih eden Levent, Avare okuyucularına Ezginin Günlüğü’nün İlk Aşk adlı albümünü öneriyor.

İlk Aşk, Ezginin Günlüğü

Seyhan Müzik


SEYAHATTE NE OKUYALIM

MÜŞFİK KENTER BU KİTABI ÖNERİYOR

İnsanlık: Yirminci Yüzyılın Ahlaki Tarihi Jonathan GloverPhonix Yayınevi

Türkiye’nin her tarafını turneler sayesinde gezen tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter de seyahat etmeyi çok sevenlerden... ‘Seyahatlerimin çoğu iş sebebiyle gerçekleşiyor. Yurtdışında iki hafta kalsam Türkiye’ye dönmek istiyorum’ diyen ünlü sanatçı, en çok sahilleri seviyor. Karadeniz Bölgesi’ne ise bayılıyor. Avare okuyucularına Jonathan Glover’ın İnsanlık adlı kitabını öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

İstanbul’u Geziyorum Gözlerim Açık

Haldun Hürel
/ Dharma Yayınları

Geçmişte çok ünlü olan Üç Hürel müzik grubunun üyesi, sanat tarihçisi Haldun Hürel’in yeni kitabı bu ay başında okuyucularla buluştu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Sanat Tarihi dersleri veren Hürel’in kitabında, İstanbul’a ilişkin efsaneler, gizli kalmış öyküler ve tarihi bilgiler semt semt yer alıyor. Yine Hürel’in kaleminden 270 çizim ve 22 kroki, görsel açıdan kitaptaki bilgileri tamamlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!