Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 00:00

Haberin Devamı

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

AVARE’NİN ŞİİRİ

İstanbul
İstanbul’daki cehalet, başka bir zamanda bilgi mi?!
İstanbul, bilinçakışına çok uygun bir diyar anne Her şeye verilecek bir cevap gibi hep gürültülü ve dişi İstanbul’daki insanların yüzleri Titanic!
Aklını kaybetmiş bir ermiş gibi Bizans’ın göbeğinde İstanbul Kanadıkça güzelleşiyor bu köprüde kirli minyatür İstanbul’da hayattan çok ölümün sözü geçiyor anne Hepimizin aklından sır saklayan bir tarih geçiyor Osmanlı’da valide sultandın, şimdilerde cumhuriyet kadını İstanbul dünyanın bütün şehirlerinin öz annesidir anne!
Küçük İskender

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Odysseus Adaları
Bir Akdeniz Yolculuğu
Bora Ercan
Paloma

Matematik ve felsefe öğrenimi gören Bora Ercan, merakının peşine takılıp genç yaşta Asya, Afrika ve Avrupa’da uzun yolculuklara çıktı. Çevirmenlik, editörlük ve yoga eğitmenliği yapıyor. Gezi izlenimlerini yazıyor. Ercan, Muson Şarkıları’ndan sonra yayımlanan ikinci kitabında Yunan Adaları’nı kültür, tarih, felsefe boyutlarıyla harmanlayarak anlatıyor.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE OKUYALIM

Arel Koray Nalbant Bu Kitabı Öneriyor

Vera grubunun solisti Arel Koray Nalbant, ani kararla arkadaşlarını toplayıp, otomobile atlayıp yola çıkmayı sevenlerden. Onun için önemli olan gittiği yerden çok yoldaki sohbet. Her yaz Muğla ve Göcek’e gidiyor. Göcek’te kalabalıklardan uzaklaşıp huzuru buluyor. Ankara’nın doğusunu bilmemeyi eksiklerinden biri olarak değerlendiriyor. Karadeniz’in sahil şeridini, Doğu Anadolu şehirlerini merak ediyor. Popüler müzik tarihindeki önemi nedeniyle Londra’yı, dünya tarihindeki rolü nedeniyle Moskova’yı görmek istiyor. Nalbant, George Orwell’in gerçeküstü romanı “1984”ü öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

Tuba Şatana Bu Albümü Öneriyor

İnternette yemek blogları hazırlayan Tuba Şatana’nın vazgeçilmez tatil mekanı Londra. Her yıl mutlaka gidip, yeni açılan lokantaları, sevdiği şeflerin işletmelerini inceliyor. Çarşıları, marketleri geziyor. Kahveci Monmouth’a ve müzik dükkanı Rough Trade’e uğruyor. Yaz tatillerini sevmiyor. Denizi özlediğinde, eylülü bekliyor, Datça’daki Ovabükü, Palamutbükü ya da Bozcaada’ya gidiyor. Türkiye odaklı gezmeyi tercih ediyor. Neredeyse tüm şehirleri görmüş. Kars, Van ve çevre ilçelerini, Mardin, Midyat, Şanlıurfa, Gaziantep ve Antakya’yı çok seviyor. Yurtdışında Japonya, Kamboçya, Vietnam, Malezya, Endonezya’ya uzun zaman ayırmak istiyor. Tuba Şatana, Shaolin Afronauts’un “Quest Under Capricorn” albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!