Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

AVARE’NİN ŞİİRİ

KARŞI

Gerin, bedenim, gerin;
Doğan güne karşı.
Duyur duyurabilirsen,
Elinin, kolunun, gücünü,
Ele güne karşı.
Bak! dünya renkler içinde!
Bu güzel dünya içinde
Sevin sevinebilirsen,
İnsanlığın haline karşı.
Durmadan işliyen saatlerde
Dişli dişliye karşı;
Dişlilerin arasında,
Güçsüz güçlüye karşı.
Herkes bir şeye karşı.
Küçük hanım, yatağında, uykuda,
Rüyalarına karşı.
Gerin, bedenim, gerin,
Doğan güne karşı.

Orhan Veli KANIK

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Evliya Çelebi
Günümüz Türkçesiyle Evliya çelebi Seyahatamesi 9. Kitap
YKY

Evliya Çelebi’nin seyahat notlarından oluşan efsane kitabı Seyahatname’nin günümüz Türkçesiyle tekrar basımı serisinin dokuzuncusu çıktı. Bu kitabında Evliya Çelebi, Anadolu’nun gezip görmediği yerlerini dolaşır. Batı ve Güney Anadolu’yu gezdikten sonra Suriye ve Filistin üzerinden hac ibadeti için Hicaz’a gider. Mekke ve Medine’de ibadetinin usul ve şartlarını anlatır. Daha sonra ömrünün son yıllarını geçirdiği Mısır’a gider. Evliya Çelebi’nin bu ciltte bahsettiği şehirler: Kütahya, Uşak, Manisa, İzmir, Ödemiş, Tire, Aydın, Muğla, Antalya, Karaman, Tarsus, Adana, Ayntab, Haleb, Şam, Sayda, Kudüs, Akka, Medine, Mekke.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

CANSU BU KİTABI ÖNERİYOR

Ian Harrison
Hayat, Bir Ziyaretçinin Yeryüzü Rehberi
Domingo Yayıncılık

Albümü His geçen günlerde yayımlanan şarkıcı, söz yazarı Cansu, Yunanistan’ı seyahatlerinde birinci sıraya koymuş durumda. Pek çok Yunan sanatçıyla arkadaş. Yunan Adaları’nı çok seviyor. Sessizliği yüzünden Alaçatı’ya gitmeyi tercih ediyor. Nezih insanların bulunduğu, lezzetli yemeklere sahip dingin mekanları seviyor. Karadeniz’i merak ediyor. Herkese Mardin’i görmesini tavsiye ediyor. Zengin tarihi, mucize gibi doğası, şahane manzarasından etkilendiğini, fırsat buldukça gittiğini söylüyor. Amerika ve Kübayı çok görmek istiyor. Cansu’nun tek sıkıntısı uçak korkusu. Hint Okyanusu, Maldivler ve Seyşel Adaları’na yapılacak bir gezi onu çok heyecanlandırıyor. Cansu, Avare okurlarına Ian Harrison’ın “Hayat, Bir Ziyaretçinin Yeryüzü Rehberi” kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

DOĞAN DURU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Muse
Resistance
Warner Bross

Redd grubunun solisti Doğan Duru’nun özellikle tercih ettiği bir tatil mekanı yok. Sürekli aynı yerlere gitmeyi sevmiyor. Konser vermek için pek çok şehir geziyor. Kendini yabancı hissettiği her yeri çok seviyor. Zaman zaman plansız yolculuklara çıkıyor ve kendini çoğunlukla Çeşme ve Alaçatı’da buluyor. Kimi zaman bir günlüğüne gidiyor, bu bölgeyi özellikle sezon dışında seviyor. Avrupa’da görmediği ve merak ettiği ülkelerin başında İrlanda var. Uzakdoğu ve Güney Amerika’ya gitmek istiyor. Doğan Duru, Avare okurlarına Muse’un Resistance albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!