Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


FARENİN ÖLÜMÜ

Umutsuzdu, yalnızdı, hali yoktu,
Canı çok yanıyordu günlerden beri.
Ne alnında dolaşan bir dost eli
Ne yardım isteyecek kimsesi vardı,
Ne Tanrısı ne de peygamberi.
Günlerdir karanlık deliklerde
Yanıp sönüyordu gözleri.
Sevinç değil ki paylaşılsın
Kendi kendinindi kaderi.
Sürüne sürüne dışarı çıktı.
Kıvrıldı ateşte pençeleri.
Kurtuldu rahat etti farecik,
Rahat etti dişleri.
Kibardı, incecikti kuyruğu,
Vücudu, küçücük pençeleri.
Bir makara gibi çözüldü,
Unuttu kedileri.
Farecik! Nazlıcık! Garipçik!
Canı çok yanıyordu günlerden beri.
Kibardı, incecikti kuyruğu;
Boş koydu delikleri.
Bir varken bir yok oldu,
İşte dünyamızın işleri.

Cahit Külebi

AVARE’NİN ÖNERİSİ

J.M de Groot - G. Ahmetcan Asena
Hunlar ve Türkistan
Pan Yayıncılık


İpek Yolu serisinin ilk kitabı “İpek Yolu - 1, Çin-Doğu Türkistan”ı yazan Ahmetcan Asena bu kez yeni bir çalışmayla karşınızda: “Hunlar ve Türkistan.” Kitaptaki metinler, insanlığın Türkler ve Türkistan hakkında sahip olduğu en eski yazılı belgeler olarak kabul edilen Şi-ki Sin Hen-şu gibi Çin imparatorluk yıllıkları esas alınarak hazırlandı. Ünlü araştırmacı J. M. de Groot’un (1854-1921) bilim dünyasına kazandırdığı metinler, Ahmetcan Asena’nın notlarıyla zenginleştirilip kitaba eklendi. Hunlar ve Türklerin kökeniyle ilgili bu derin araştırma ilginizi çekebilir.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
MAVİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Cranberries
No Need To Argue
Universe


Kendi ismini taşıyan ilk albümü ve 30 yaşa ithaf ettiği “30” şarkısıyla tanınan genç müzisyen Mavi, gezginliği bir yaşam tarzı olarak görüyor. Mümkün olduğu kadar her fırsatta yepyeni mekanları keşfetmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi ve sakin mekanlarda kendini dinlemeyi seviyor. Dünyada gezdiği yerler arasında en keyif aldıkları Cape Town-Clifton Beach, Paris-La Marais, San Francisco-Sausalito, New York - Soho ve Abu Simbel-Mısır. Türkiye’de ise Mardin, Kaş, Kapadokya’nın Zelve’si, Bodrum’un Gümüşlük’ünü çok sevdiğini söyleyen Mavi, Gökçeada’yı ve Karadeniz sahillerine gezi düzenlemekten keyif aldığını söylüyor. Gitmeyi hayal ettiği yerlerin arasında ise İtalya’nın Amalfi Sahilleri, Malezya ve Güney Amerika var. Müzisyen, Avare okuyucularına Cranberries’in pop-rock albümü, No Need To Argue’yu öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM
CEYDA DÜVENCİ BU KİTABI ÖNERİYOR

Yekta Kopan
Bir de Baktım Yoksun
Can Yayınları


Oyuncu Ceyda Düvenci her yolculukta farklı şehirleri keşfetmek istiyor. Hayatına tüm dünyayı sığdırmak istediğini söyleyen Düvenci, özellikle deniz ve kumun olduğu sakin her yeri merak ediyor. Şehirler kadar, yerel el işleri de ilgisini çekiyor. Yurtdışında Bora Bora Adası’na gitmek için can atıyor. Nedeni gördüğü fotoğraflardaki denizin rengi, okuduğu yazılarda bahsedilen sessizlik. Hindistan’ın kutsal şehirlerini, tapınaklarını görmek için sabırsızlanıyor. Safari arzusunu gerçekleştirmek için Güney Afrika’ya gitmek istiyor. Düvenci, Avare okuyucularına Yekta Kopan’ın son öykü kitabı Bir de Baktım Yoksun’u öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!