Avare'nin şiiri

Güncelleme Tarihi:

Avarenin şiiri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 11:16

Şarkıcı Hakan Aysev, mesleğinden dolayı sık sık seyahat ediyor.

Haberin Devamı

oda no 210

her sabah girdiği odanın tavanından
var mı benden yüksek kimse
odalarmış meğer sarıp gizleyen
ağıt gibi dünyaya diz çöktüğümüzde
mezar mıdır burası kapı da mezar taşı
bitmez hesapların duygusuyla ellerim
gümüş bir kazma gibi çalışıyor içerde
biraz daha insem tersinden ereceğim göğe
bir yosun fosforu titreyen tüylerim
beni buraya ben gömdüm burası oda no 210
Ömer Erdem

SEYAHATTE NE OKUYALIM

HAKAN AYSEV BU KİTABI ÖNERİYOR

Kayıp Sembol
Dan Brown
Altın Kitaplar

Şarkıcı Hakan Aysev, mesleğinden dolayı sık sık seyahat ediyor. İzmir, Antalya ve Güneydoğu Anadolu’yu kültürel zenginliklerinden dolayı tercih ediyor. Yurtdışında Paris ve Floransa’yı romantik buluyor. Viyana’yı müzikalleri için ziyaret ediyor. İlk fırsatta Çin ve Mısır’ı görmek istiyor. Hakan Aysev, Avare okuyucularına Dan Brown’un son kitabı “Kayıp Sembol”ü öneriyor.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

MURAT ŞEKER BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Cat Stevens
The Very Best Of

Yönetmen Murat Şeker, seyahat etmeyi çok seviyor. Ailesini ziyaret etmek için sık sık Çanakkale’ye gidiyor. İzmir ve Antalya’yı kültürel yapısından dolayı tercih ediyor. Yurtdışında Amsterdam ve Paris’i romantik buluyor. Berlin’e, film festivali için uğruyor. Merak ettiği Moğolistan’a seyahat etmek istiyor. Murat Şeker, Avare okuyucularına Cat Stevens’in “The Very Best Of” adlı albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

İyi ki Yanlış Adama Rastladım
Debbie Carbin
Doğan Kitap

İyi ki Yanlış Adama Rastladım,  İngiliz Debbie Carbin’in ilk romanı. Kitap 25 yaşındaki Rachel Covington’un eğlenceli hikâyesini anlatıyor. Konusu kısaca şöyle: Rachel, çalıştığı şirkete yeni katılan ve bütün kızların aklını başından alan Nick Maxwell’le aşk yaşamaya başlar. Ama en son konuşmalarından sonra Nick bir daha Rachel’ı aramaz. Aynı binada çalıştıkları halde aradan iki hafta geçer ama karşılaşmazlar. Peki bu kayboluşun ardındaki
sır nedir?

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Chopin Üzerine Notlar
Andre Gide
Can Yayınları

Ölümsüz besteci Chopin’le, Nobel ödüllü edebiyat ustası André Gide’i bir araya getiren Chopin Üzerine Notlar, müzik üzerine yazılmış bir eser. Kitap, duyarlı bir müzik amatörü olan Gide’in kişisel yorumu olmasının yanı sıra, Frederic Chopin’in müzik tarihindeki yerine de ışık tutuyor. İdil Biret’in önsözüyle başlıyor. Yanında, kitapta sözü geçen parçalardan İdil Biret’in seçtiği ve yorumladığı Chopin eserlerinden oluşan bir CD de armağan ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!