Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 11:31

Ölümün eşiğindeki bu zamandan gayrı neyim var,ölümün eşiğindeki bu kitaptan gayrı neyim var

Haberin Devamı

AVARE’NİN ŞİİRİ
DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

AYLAĞIN DURUMU

Ölümün eşiğindeki bu zamandan gayrı neyim var
ölümün eşiğindeki bu kitaptan gayrı neyim var
ölümün eşiğindeki bu yoldan gayrı neyim var
ölümün eşiğindeki bu ülkeden gayrı neyim var
ilerleyen bu boşluktan gayrı neyim var,
yükseliyor ve insanın adımlarına uzanan.

Adonis

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ORHAN KILIÇ BU KİTABI ÖNERİYOR
Mehmet Tanju Akad
Bir Savaş Nasıl Kaybedilir Kitap Yayınevi

Oyuncu Orhan Kılıç, seyahat etmeyi çok seviyor. Tarihi dokusundan dolayı Kaş ve Asos’a gidiyor. Yurtdışında İtalya’yı Avrupa tarihinin beşiği olarak görüyor. Çekoslovakya ve Macaristan’ı tarihle iç içe olduğu için tercih ediyor. İlk fırsatta Sibirya ve Latin Amerika’yı görmek istiyor. Orhan Kılıç, Avare okuyucularına Mehmet Tanju Akad’ın “Bir Savaş Nasıl Kaybedilir” adlı kitabını öneriyor.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

EMİR BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
Michael Jackson History

Şarkıcı Emir, fırsat buldukça seyahat ediyor. Memleketi Ege’yi çok seviyor. Cunda Adası’nı ve Alaçatı’yı sık sık ziyaret ediyor. Yurtdışında Akdeniz’e kıyısı bulunan yerleri tercih ediyor. Atina ve Barcelona’yı beğeniyor. İlk fırsatta çok gizemli bulduğu Portekiz’e gitmek istiyor. Emir, Avare okuyucularına Michael Jackson’ın “History” adlı albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİLERİ

Düşten Gerçeğe Yolculuk - Doğu Türkistan
Eser Saka

Eser Saka, Doğu Türkistanlı bir ailenin kızı olarak Gaziantep’te dünyaya geldi. Fotoğraf çalışmalarının yanı sıra kendi internet sitesine, çeşitli gazete ve dergilere kültür yazıları yazdı. Geçtiğimiz haftalarda da yeni kitabı “Düşten Gerçeğe Yolculuk - Doğu Türkistan” yayımlandı. Kitap Saka’nın Doğu Türkistan’da gezip gördüklerinden, gözlemlerinden ve kendi duygularından oluşuyor. 96 sayfalık kitapta ülkenin kültürü, doğası, halkı ve tarihi yapıları fotoğraflarla yansıtılıyor.

İstanbul’un Sayfaları Murat Belge / Doğan Kitap

Murat Belge rehberliğinde, 350’yi aşkın renkli İstanbul fotoğrafı eşliğinde bir tarih ve kültür yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? Yazar, tarihçi, akademisyen, edebiyat eleştirmeni Murat Belge, İstanbul’un Sayfaları’nda okurlarını şehrin geçmişine götürüyor. Tarihin seyrinde İstanbul’a ev sahipliği yapmış başlıca medeniyetleri belli başlı eserleriyle anlatıyor. Roma ve Bizans’ı, Osmanlı İmparatorluğu’nu ve modernleşme sürecinde Cumhuriyet’i; kozmopolit Beyoğlu, Galata ve çevresini; son olarak da kendine has mimarisi, renkleri ve güzelliğiyle Eminönü’nü tanıtıyor.

Haberin Devamı

Aşk Bu
Şükran Farımaz
Can Yayınları

Daha önce “Bir Ağaç Bir Kadın” adlı öykü kitabı yayımlanan Şükran Farımaz yeni öykülerini Aşk Bu başlığıyla bir araya getirdi. Her biri birbirinden farklı olan bu öykülerin ortak paydası büyük bir zarafetle örülerek kırılgan bir aynadan yansıtılmaları. Kişilerini ve olayları günlük yaşamdan alan Farımaz, kusursuz bir Türkçeyle anlatıyor öykülerini.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!