Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2009 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

Leylaklarını Anlatıyorum

Leylak getiriyorsun bana güneşli bir gün
Onu saçlarından topladığın belli
Bir leylak bahçesisin karşımda
Böyle kucağında kalsa daha iyi
Bir vazoya bırakıp gidiyorsun
Sen gidiyorsun leylaklar kalıyor mu sanki
Önce renkleri gidiyor arkandan
Nesi varsa gidiyor soyunarak
Her vazoya baktıkça karşımdasın ne tuhaf
Her kokladıkça dönüp dönüp geliyorsun
Düşünceler gibi filizleniyorsun gün geçtikçe
Yaprak yaprak gelişiyorsun
Leylak leylak bakıyorsun gözlerimin içine
Ölümsüz bir mevsim oluyorsun
Rıfat Ilgaz

SEYAHATTE NE OKUYALIM

LALE BELKIS BU KİTABI ÖNERİYOR

Elif Şafak/Aşk/Doğan Kitap


Oyuncu, şarkıcı Lale Belkıs, sıcak ülkelere seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde mesleğinden dolayı hemen hemen her şehri görmüş. Datça’da gezmekten hoşlanıyor. İzmir’in tarihi bölgeleri Karaburun ve Efes’i çok beğeniyor. Yurtdışında Paris’teki müzeleri dolaşmak en büyük zevklerinden. İtalya’da Verona favorisi. İspanya’nın sanat yönünü ve sıcakkanlı insanlarını sevdiğini söylüyor. Lale Belkıs, Avare okuyucularına Elif Şafak’ın “Aşk” isimli kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

IŞIL ALBEN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Keith Urban/Defying Gravity

Galatasaray ve Milli Takım basketbolcumuz Işıl Alben, yurtiçinde Bodrum’u çok hareketli ve eğlenceli buluyor. Çocukluğunun geçtiği Çınarcık’ın sükunetini seviyor. Çeşme’nin kumsalını beğeniyor. Fotoğraflardan gördüğü Pamukkale’yi merak ediyor. Yurtdışında Paris’in kendisine huzur verdiğini ve tam bir Paris aşığı olduğunu söylüyor. İtalya’nın sahil kentleri hoşuna gidiyor. Maç için gittiği Letonya’da Riga’yı çok beğenmiş. Hiç gitmediği Hollanda’yı gezmek istiyor. Işıl Alben, Avare okuyucularına Keith Urban’ın son albümü “Defying Gravity”yi öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Hamdi Koç’un ilk romanı “Çocuk Ölümü Şarkıları,” 1992’de

Hamdi Koç’un ilk romanı “Çocuk Ölümü Şarkıları,” 1992’de yayımlandı. “Melekler Erkek Olur” adlı romanıyla Türkiye’nin en çok okunan yazarları arasında yer aldı. Son kitabı “Bir Eski Kocanın Öğleden Sonrası” da bu ay piyasaya çıktı. Roman, eski bir koca birkaç yıl önce boşandığı karısını bir başka erkeğin kolunda görünce ne yapar, sorusunu eksen alıyor. Kıskançlık krizine mi girer, durumu olduğu gibi kabullenerek yanlarına gidip merhaba mı der, görmezden mi gelir, yoksa hayır canım o benim karım değil, benzetiyorum mu der? Roman tüm bu ruh hallerini ve bir kocanın içine düştüğü açmazları irdeliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!