Atletik güzellik

Güncelleme Tarihi:

Atletik güzellik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Teşvikiye'de köşede, camiinin tam karşısında minicik bir dükkan var: Wolford. Vitrini sade bodyler ve çoraplarla süslü. Taş çatlasın bir kaç model sergileniyor. Türkiye'de açıldığından insanların haberi bile yok, son derece mütevazı bir şekilde kalite sever kadınlara hizmet veriyor. Oysa dünyanın en ünlü markaları Wolford ile çalışıyorlar. Özellikle çorapları dünyanın en ünlü defilelerinin vazgeçilmez aksesuvarları. Sezonun moda renklerinin yanısıra özgün tasarımları çok beğeniliyor. Dantellileri, jartiyer için hazırlananları, gece için özel çizimleri büyüleyici. Bodyleri ise rahatlığı ve kesimiyle meşhur.

İşte bu nedenle dünyanın en ünlü moda fotoğrafçılarından, Helmut Newton bu bodyleri kendi görmek istediği şekilde kadına giydiriyor. Bu kez spor yapan, atletik hatta kaslı kadınları tercih etmiş. Spor yaparken giyilen bodynin rahatlığının yanısıra yılın modası hakkında da ipucu veriyor. 78 yaşındaki Newton, Berlin doğumlu, Avustralya vatandaşı ve Monte Carlo'da yaşıyor. En çok Eva Herzigova'yı sevdiği söyleniyor. Onun muhteşem fotoğraflarını Newton çekiyor. Fransız, Amerikan ve İngiliz Vogue, Elle, Marie-Claire onun fotoğraflarını tercih ediyor.

NEO-ROMANTİK ÇİZGİLER

Helmut Newton'un fotoğrafladığı Wolford koleksiyonu hakkında Türkiye temsilcisi Suzan Hafele-Güngör bilgi verdi. 1998 ilkbahar-yaz modasında etnik motiflerle karşılaşacağız. Fotoğraflardaki bodyler Newton'un iç dünyasına göre seçildiyse de, sezonda çok daha canlı bodyler mevcut. Neo-romantik adı verilen yeni bir çizgi var. Minimalizme meraklı olanlar için hazırlanan bu bodyler hem vücudu sarıyor ama bir yandan da uçuşuyor. Çünkü transparan, asimetrik dekolte, spagetti askılar ve streç kesimler neo-romantik bodylerde mevcut.

Beyaz ve pastel renkler çok moda. Toprak renkleri de popüler olanlar arasında. Ten rengi de çok seksi. Altın rengine kadar varabiliyor. Önümüzdeki yaz günlerinde altın rengiyle çok fazla karşılaşacağız. Wolford'un çorap, body tulumları hayli ilginç. Özellikle ten rengi özel bir giysi aradığınız günlerde size çok yardımcı olabilir. Oryantal desenlerde ise siyah ve gece mavisine çok fazla rastlanıyor. Kuzey Afrika motiflerinden çok fazla esinlenilmiş.

SEÇENEKLER FAZLA

Düzgün hatlı, ince, atletik yapıdaki kadınların bodyde daha fazla seçeneği var. En gösterişsiz modeli de iddialı olanları da çok iyi taşıyabiliyorlar. Özellikle omuzları ve dekoltesi derin olan bodyler ceketle veya ceketsiz, fiziğin güzelliğini en iyi şekilde ortaya çıkaracak ürünler.

KLASİK SEVENLERE

Klasik giyimden hoşlanıyorsanız, canlı renklerden kaçınıyor olmalısınız. Çünkü iddialı renklerdeki bodyler klasik giysilerle uyum sağlamıyor. Bu nedenle beyaz, beyazın tonları, pastel renkleri tercih etmelisiniz. Siyah ve gri tonları da sizin en büyük

yardımcılarınızdan.

DÜNYANIN EN ÜNLÜ MODA FOTOĞRAFÇILARINDAN 78 YAŞINDAKİ HELMUT NEWTON'UN KADINLARI

Modacılar, özellikle dünyanın tanıdığı Dior, Dolce & Gabbana gibi tasarımcılar koleksiyonlarında ortak bir markaya yer veriyorlar: Wolford. Çorap ve bodyleriyle tanınan Wolford, bu modacıları desteklediği gibi kalitesi, tasarımları ve dikişsiz teknoloji gibi ilkleriyle de başlıbaşına bir marka. Üstelik bu muhteşem giysileri, dünyanın en ünlü fotoğrafçılarından Helmut Newton görüntülüyor. Son çalışmasını, atletik kadınlarla gerçekleştirmiş. Fotoğrafta spor yapan kadının seksiliğinin yanısıra ilkbahar-yaz kreasyonundan ipuçlarına ve giysilerin rahatlığına da şahit oluyoruz.

DAĞA ÇIKARKEN

Eğer günlük giysilerinizde body tercih ediyorsanız, dikişsiz teknolojiyi de öğrenmelisiniz. Çünkü vücudu daha düzgün gösteriyor, daha rahat ve yumuşak. Üstelik bakımı da kolay, çamaşır makinasında yıkanabiliyor. zamanı kısıtlı insanlar için çok önemli.

ÇORABI DİKKATLİ SEÇİN

Body ile doğru çorap giymelisiniz. Renk ve doku uyumu çok önemli. Transparan bodyler, ince, transparan kendinden desenli veya desensiz çoraplarla aynı renkte olmalı. İpek bodyler, ipek, likra çoraplarla giyilebilir. Opak, pamuk karışımı, tek renkli bodyler ise desenli opak veya pamuklu çoraplarla kullanılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!