Aşk evrendeki en iyi ilaç

Güncelleme Tarihi:

Aşk evrendeki en iyi ilaç
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2011 00:00

Bir Victoria Secret meleği değil ama onlardan hiçbir eksiği yok! Gülüşü, bakışı, cana yakın kişiliğiyle fark yaratıyor. Sadece güzel bir kadın değil, aynı zamanda çok iyi bir eş ve anne. Efes Pilsen’in yıldızı, milli basketbolcu Kerem Gönlüm’le evli. 3,5 yaşında Keremcan adında bir de oğulları var. Nefes koçu sertifikasını alan, Reiki master’ı olma yolunda ilerleyen, bu arada cemiyet sayfalarında da sıkça boy gösteren Elif Gönlüm, Rahmi M. Koç Müzesi’nde Hello! objektifinin karşısına geçti.

Haberin Devamı

Öncelikle sizi biraz daha yakından tanıyabilir miyiz? Nerede büyüdünüz, kaç yaşındasınız, nasıl bir aileniz var?  

- 19 şubat 1982’de İstanbul’da doğdum. Eğitimim, iş hayatım hep bu şehirdeydi. Aile büyükleri ve yaşları bana yakın kuzenlerimle birlikte, büyük bir aile ortamında büyüdüm. Sevginin, ilginin bol olduğu eğlenceli bir çocukluk geçirdim. Benden 7 yaş küçük bir erkek kardeşim var. Çocukluk fotoğraflarıma bakınca küçük bir kadın görüyorum; olgun ve derindim hep. Süse de pek meraklıydım; dört yaşındayken dudağım rujlu çekilmiş fotoğrafım bile var, şimdi bakıp gülüyorum. Dansı, eğlenmeyi seven bir kız çocuğuydum. ılk yaş günümde çiftetelli oynamışım, annem onu hâlâ şaşkınlıkla anlatır.

Ne eğitim aldınız, neyi hedefliyorsunuz?            

- İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni geçen yıl bitirdim. Dereceleri olan başarılı bir öğrenci olduğum halde üniversite hayatım çok uzun sürdü. Kerem ile o zaman ilişkiye başlamıştık. Erken yaşta evliliğin ardından Keremcan doğdu. O ara okulu dondurmak zorunda kaldım. Profesyonel bir sporcunun eşi de olsam, anne de olsam, bunlar üniversiteyi bitirmem için engel değil diye düşündüm. Aksine Kerem’in ve Keremcan’ın varlığıyla, onlardan aldığım kuvvetle okulumu kolaylıkla bitirdim. Bu sene psikoloji üzerine yüksek lisans yapmayı planlıyorum.

Modellik de yaptınız bir ara... 

- Okul dönemimde keyifli bir iş yapmak istedim. Modayı da yakından takip eden biri olarak modelliğe başladım. Dokuz sene önce podyumdaydım, en iyi Türk modacılarla çalıştım. Üç seneye yakın modellik geçmişim oldu, eğitimimi aksattığını fark edince bıraktım.

KALBİMİZ İLK BULUŞMADA BİRBİRİNİ KABUL ETTİ 

Kerem Gönlüm’le nasıl tanıştınız?

- Kerem’in deplasmana gitmek için havalimanına geldiği gün, ben de bir firmanın tanıtımı için oradaydım. Ama kaderin ağlarını ördüğü o özel günde tanışmadık. Kerem beni görüp etkilenmiş fakat konuşmaya cesaret edememiş. Daha sonra ortak bir arkadaşımız sayesinde tanıştık. Birkaç telefon görüşmesinden sonra birbirimizi tanımak istedik. ılk yemeğimizde, bu aşkı yaşıyor olacağımızı ikimiz de hissetmiştik. Auralarımız, kalplerimiz o gece birbirini kabul etmişti.

Aşk evliliği oldu neticede...

- Ben gerçek bir aşk kadınıyım. Aşkın olmadığı bir yer, bir şey beni tatmin etmez. Evliliğimi kalbimle ve sonsuz aşkımla yaptım. O duygu yoğunluğuyla Kerem’e şiir bile yazdım. 2005’te de evlendik.

Aşk için ne söylersiniz?

- Aşk, tüm evrendeki en iyi ilaç. Yapıcı ve onarıcı en kuvvetli iksir. Aşkı sadece sevgiliye vurulmak diye nitelendiremem. O, öyle sonsuz, öyle kudretli ki, hayat enerjimi aldığım en muhteşem duygum. Evrene aşk, yaradana aşk, tüm canlılara aşk, her şeyde aşkı hayal ettiğimde bile tamlık ve mükemmellikle kaplı iç huzurumu buluyorum.

KEREM’LE RUHLARIMIZ VE IŞIĞIMIZ BENZER

Çocuk evliliğinizi nasıl etkiledi?

- Evliliğimizden iki sene sonra Keremcan dünyaya geldi. Onun gelişimini izlemek tarifsiz bir haz. Kerem de ben de kalabalık bir aile olmayı arzu ediyoruz. Keremcan ile bunun ilk tadını aldık. Huzurun, sevginin, neşenin bol olduğu tam bir aile olduk. Keremcan doğduktan sonra içsel olarak derinleştim, kendimi daha iyi tanımaya başladım. En yakın zamanda Keremcan’a bir kardeş vermek istiyoruz.

Mutlu bir evliliğin olmazsa olmazları nelerdir?

- Bir kadın erkeğe, erkek de kadına ihtiyaç duyduğu için evlilik olmamalı. Bir kadınla erkek kendine yetebilmeli. Anın ve hayatın tadını birlikte çıkarabildikleri ve ortak keyiflerde buluşabildikleri sürece eşler birbirleri için vazgeçilmez olabilir. Herkesin dilinde olan sevgi, güven ve sadakat mutlu evliliğin olmazsa olmazları diyemem. Her ailenin değerleri farklıdır, görecelidir. Mutluluğun formülünü vermez.

Eşinizle neler paylaşırsınız? Ortak yönleriniz çok mu?

- Eşim Kerem’le ruhlarımız ve ışığımız çok benzer. Kerem, adı gibi çok asil ruhlu bir adam, beni en çok etkileyen tarafı odur. Paylaşımlarımızda bana hep fikir veren, ışık tutan bir tarafı var. O yüzden bir şeye karar vermeden önce muhakkak eşimden birkaç kelime de olsa duymak isterim. ıkimiz de hislerimizle yaşıyoruz hayatı, eğlenmeyi seviyoruz.

Haberin Devamı

MEDİTASYONLA HUZUR BULDUM

Ruhsal açıdan kendinizi nasıl doyuruyorsunuz?

- ıç huzur açısından sevdiğim işlerle meşgul olmak, sevdiklerimle vakit geçirmek bana iyi geliyor. Enerji çalışmalarım ve meditasyon da var tabii. Reiki master olmama çok az kaldı. Nefesle içsel yolculuğumu keşfettim ve nefes koçluğu eğitimlerine katılıp nefes koçu oldum. Meditasyon yaparak, ruhumu her daim ferah ve huzurlu tutmayı başarıyorum. Bu durum, enerji seviyemi de inanılmaz yükseltiyor.

Haberin Devamı

ELİF GÖNLÜM’ÜN GÜZELLİK SIRLARI

Kendinize nasıl bakarsınız? Güzellik sırlarınız nedir?

- Haftanın üç-dört günü kondisyoner eşliğinde gym ve aerobik antrenmanı yapıyorum. Kışın kayak, yazın sörfle formumu koruyorum. Alkol, sigara, asitli içecekler “asla” dediklerimden. Sebze, meyve ve yeşillik ağırlıklı beslenmeyi yaşam biçimim haline getirdim. Gün içerisinde üç litre alkali su tüketmeye özen gösteriyorum. Vegan ya da vejetaryen değilim ama yılda bir defa kesinlikle arınma haftası yapıyorum. O hafta saf besleniyorum, enerjimi inanılmaz düzenliyor. Cildimi mutlaka her gece temizler, öyle yatağa girerim. Nemlendiricim elimin altındadır. Aylık cilt bakımlarımı aksatmam. Arada oksijen kürleri yaptırırım. Güneşin cildimi yıpratmasına izin vermem. Koyu renk ve yoğun rujlar sürmem. Formunu kaybetmesin diye kaşlarımı her gün kaş sabitleyici rimelle tararım. Doğallık vazgeçilmezim ve güzelliğimi buna borçluyum diyebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!