Aşık Veysel’le ABD listelerinde

Güncelleme Tarihi:

Aşık Veysel’le ABD listelerinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 00:00

Fazıl Say, Baltimore’da verdiği dört konser sonrası iki albümüyle Billboard listesine girdi. Piyanist, özellikle Aşık Veysel’den esinlendiği ‘Kara Toprak’la listeye girdiği için gururlu. Ünlü piyanist Fazıl Say, kariyerinde ilk kez Amerika Billboard listesine girdi. Hem de bir değil, iki albümüyle. Billboard’un Klasik Albümler Listesi’ne Say’ın ‘Kara Toprak (Black Earth)’ adlı albümü 6, ‘Beethoven: Appassionata, Waldstein, Tempest’ albümü ise 22. sıradan girdi. Fazıl Say, listeye girmeden önce Amerika’da Baltimore Senfoni Orkestrası’yla birlikte dört konser vermişti.

KULAKTAN KULAĞA

Fazıl Say, Billboard listesine girdiğini yine bir konser için bulunduğu İtalya’da öğrendi. Say, Amerika’daki başarısı için, ‘Baltimore’da her konserden sonra CD’lerimi imzaladım, inanılmaz çok CD imzaladım. Özellikle de ‘Kara Toprak’a talep çoktu’ dedi.

KENDİ BESTEMLE ÖZGÜRÜM

‘Kara Toprak’, Fazıl Say’ın Naive firması ile imzaladığı anlaşma doğrultusunda yapılan ilk kaydı. Günümüzde çağdaş bestecilere büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Fazıl Say, özellikle de Aşık Veysel’den esinlenerek bestelediği ve Anadolu toprağından izler taşıdığını söylediği ‘Kara Toprak’la listeye girmenin gururunu yaşıyor. Say, ‘Mozart ve Beethoven olağanüstü güzel, ama kendi bestelerimi çaldığım zaman kendimi daha özgür hissediyorum’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!