Asena’yı tehditten beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Asena’yı tehditten beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 00:00

Yaklaşık 5 yıl ilişki yaşadığı Asena’yı tehdit etmekten 9 ay hapsi istenen türkücü İbrahim Tatlıses beraat etti. Tatlıses’in sahneye çıkmasını engelleyip ekmeğiyle oynadığını öne sürerek dava açan Asena, İstanbul 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmadı.

Hakkında zorla getirme kararı çıkartılan İbrahim Tatlıses ise duruşmaya geldi. Tatlıses, duruşmada kimlik tespiti için sorulan sorulara, "Bekarım. 5 çocuğum var. Aylık kazancım 70-80 bin YTL" yanıtını verdi. Hákim Mustafa Ersin, "Müştekinin iş bulmasını engelliyormuşsunuz. ’Ben bitti demeden bu iş bitmez’ diye tehditte bulunmuşsunuz" diye iddianamedeki suçlamayı hatırlattı. Asena’yı tehdit etmediğini söyleyen İbrahim Tatlıses, "İnsan sevdiği insanı tehdit etmez. Malum şahıs zaten çalışıyor. Çalışmasını engellemedim. Ben ’Bitti demeden bu iş bitmez’ sözündeki kastım, yüreğimdeki sevgiyi bitirmediğim anlamındadır. Zaten bir senedir ilişkimi bitirmiş durumdayım" dedi.

Asena’nın avukatı Emin Vahap Şimşek ise "Müvekkilimin iç huzurunun bozulmuş olduğu, ülkede önem arzeden köşe yazarları ile demokratik kitle örgütleri tarafından müştekinin zor durumda bırakıldığı dile getirildi. TV röportajları önemli delillerdir. Suç sabittir, cezalandırılsın" diye konuştu. Şimdi olsa aynı sözleri sarf etmeyeceğini söyleyen Tatlıses ise, "Onları ayrıldığımız zaman söyledim. Kediyle köpek değil, 5 yıl yaşanmış bir ilişki" dedi.

Hákim Mustafa Ersin, Tatlıses’in müştekiyi tehdit etme amacıyla hareket etmediği, bir gönül ilişkisi sonucu bu lafları söylediği kanaatine vararak, beraatına hükmetti. Mahkemeye teşekkür eden Tatlıses avukatına, "Kurban keseceğim" dedi. Tanınmış türkücü basın mensuplarına da "Sevgililer Günü’nde geldiğimiz yere bakın. Sevgililer Gününüz kutlu olsun" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!