Artık temizim

Güncelleme Tarihi:

Artık temizim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 01:00

Geçtiğimiz yıl çıkardığı “Horses and High Heels” adlı albümünü hayatında yeni bir tat olarak tanımlayan Marianne Faithfull, 21 Mayıs akşamı “ıkinci Avea Sıra dışı Müzik Konserleri” kapsamında ıstanbul Modern’de sahne alacak.

Haberin Devamı

Daha önce de İstanbul’da konser veren ve ıstanbul’daki izleyiciyi çok sıcak bulduğunu söyleyen Faithfull’la konser öncesi buluştuk. Konseri için bir sürprize ihtiyaç duymadığını söyleyen sanatçı, “ıstanbul, çok güzel bir Marianne Faithfull konseri izleyecek” dedi.

“Horses and High Heels”, 23’üncü solo albümünüz. Uzun soluklu sanat hayatınızda bu albümün yeri nedir?
- “Horses and High Heels” albümü, sevdiğim parçaların bir karışımı gibi oldu. Mutlu bir kayıt. Çok iyi müzisyenlerle çalıştım. Gerçekten çok sevdiğimi söyleyebilirim bu albümü... Benim için bir zevk, yeni bir tat... Ama “Kariyerimde şöyle bir yeri var” gibi bir şey diyemem. Ben albüm yapıyorum, bu işi seviyorum. Bu albümü de diğerleri gibi sevdim, dinleyicinin de sevdiğini görüyorum.
Albümünüz aynı zamanda çok enerjik, sizin bütün enerjiniz yansımış...
- Ben insanları ağlatmak yerine neşelendirmeyi tercih ediyorum. Sanırım istesem onları ağlatabilirim de ama bu tercih ettiğim bir şey değil.

UYUŞTURUCUYU BIRAKTIM 1986’DAN BERİ TEMİZİM

Bir dönem kanserle ve uyuşturucu ile uğraştınız, sonrasında toparlanmanız ve müziğe dönüşünüz nasıl oldu?
- O çok uzun zaman önceydi. şimdi temizim, uyuşturucuyu 1986 yılında bıraktım. Göğüs kanseriydim ve hastalığın ilk aşamalarında bu fark edildi. Hastalıktan kurtulmak için bir operasyon geçirdim. Doktorlarımın verdiği güven ve dostlarım sayesinde bu savaşı kazandım. Artık çok iyiyim.

Gençliğinizi dolu dolu yaşadığınızı biliyoruz, şimdi hayat nasıl gidiyor?
- Evet, gerçekten öyle. şimdi daha da zevk alarak yaşıyorum hayatımı. Enerji doluyum ve kendimi bu yüzden şanslı hissediyorum.

MICK JAGGER’I YILLARDIR GÖRMEDİM

Rolling Stones’un solisti Mick Jagger’la yaşadığınız aşkla da gündeme geldiniz ve bu aşk hâlâ unutulmadı...
- Onu yıllardır görmedim.

Cumartesi akşamı Türkiye’deki ikinci konserinizi vereceksiniz. İlk konserinizin ve ıstanbul ziyaretinizin sizde bıraktığı izlenimleri öğrenebilir miyiz?
- O zaman bir hafta ıstanbul’da kalmıştım. ınanılmaz bir konserdi, gerçekten çok zevk almıştım. Türk izleyicisi çok sıcaktı ve ıstanbul inanılmazdı. Bu şehrin en güzel yerlerini gezme fırsatı bulmuştum.

Nereleri ziyaret etmiştiniz?
- Birçok yere gittim. Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı bunlardan sadece birkaçı.

Bu konserinizde izleyici için özel bir sürpriziniz olacak mı?
- Sürprize ihtiyacım yok ki, çok güzel bir Marianne Faithfull konseri izleyecekler.

Haberin Devamı

OYUNCULUĞU DA EN AZ ŞARKI SÖYLEMEK KADAR SEVİYORUM

Yorumculuğun yanı sıra oyuncu olarak da biliniyor ve takdir ediliyorsunuz. Son olarak da iki filmde rol aldınız değil mi?
- İki yeni film var. Birisi “Bellue du Seigneur”, diğeri ise “Faces in the Crowd”. İkisi de önümüzdeki yıl gösterime girecek. Oyunculuk yapmayı da en az şarkı söylemek kadar seviyorum. Eminim bu filmler de çok beğenilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!