'Artık Samanyolu’nda bir yıldız daha var'

Güncelleme Tarihi:

Artık Samanyolu’nda bir yıldız daha var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 18:05

74 yaşında akciğer kanseri nedeniyle vefat eden Berkant, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Samanyolu şarkısıyla efsaneleşen ve geçtiğimiz pazartesi günü vefat eden Berkant için ilk tören, dün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Ali Kocatepe tarafından hazırlanan belgeselin gösterildiği törende, sanatçının ailesi ve sevenleri konuşma yaptı.

Berkant’ın oğulları Öykü ve Övgü birlikte sahneye çıkarak, babalarını son günlerinde yalnız bırakmayan isimlere ayrı ayrı teşekkür etti.

'BAY SAMANYOLU'NA SON GÖREV / FOTO GALERİ

BERKANT İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ / WEB TV

Berkant’ın son döneminde tedavisini yapan Prof. Dr. Bingür Sönmez de konuşmasında “Onun için ‘Samanyolunu yeryüzüne indirdi’ denir. Bence o ‘Samanyolu’na çıktı. Artık ‘Samanyolu’nda bir yıldız daha var” diye konuştu.

Berkant’ın cenazesi, Cemal Reşit Rey’deki törenin ardından Teşvikiye Camisi’ne götürüldü ve kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Orhan Gencebay, Selçuk Ural, Ali Koç, Belkıs Akkale, Selçuk Ural, Erol Evgin, Edip Akbayram, Ahmet Selçuk İlkan, Zeliha Sunal, Selami Şahin, Nil Burak gibi çok sayıda tanınmış isim katıldı.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDE SOĞUK RÜZGARLAR
Berkant’ın Teşvikiye Camisi’ndeki cenaze töreninde, daha önce tatsızlık yaşayan Berkant’ın eşi Engin Akgürgen ile eski eşi Serpil Örümcer ve kızı Fulya arasında soğuk rüzgârlar esti. Berkant’ın Örümcer’le evliliğinden olan ancak babasını görmeden büyüdüğünü söyleyen Fulya Akgürgen, taziye için Engin Akgürgen’in yanına gitti. Engin Akgürgen’in zoraki el sıkıştığı Fulya Akgürgen, erkek kardeşleri Öykü ve Övgü’yle de tokalaşarak baş sağlığı diledi.

İŞTE BERKANT'IN EFSANE ŞARKISI / WEB TV 

BERKANT SON KONSERİNİ BODRUM'DA VERMİŞTİ / WEB TV

KIZIMI BABASIYLA GÖRÜŞTÜRMEDİLER

/images/100/0x0/55ea796cf018fbb8f88250e6

Engin Akgürgen’le yan yana gelmemeye özen gösteren Serpil Örümcer, onu kızı Fulya’nın babasıyla görüşmesini engellemekle suçladı: “Kızım maalesef hiç görmedi babasını, göstermediler. Sanıyorum eşinin baskısından dolayı oldu. Ben o kadının yerinde olsaydım, Fulya’yı arar ‘Gel artık, baban ölüm döşeğinde, bir kere olsun gör’ derdim. Kızım ‘Babamı yaşarken göremedim, bari ölüsünü göreyim’ diye buraya geldi. Kızımı amcasının çocuklarıyla bile görüştürmediler. Büyükler ayrılabilir ama çocukları bu olaylara karıştırmamak lazım. Ben Berkant’la büyük aşkla evlendim. Hâlâ çok seviyorum onu. Bir kere daha dünyaya gelsem, yine sever, yine çocuk yapardım ondan. Keşke boşanmasaydım da böyle insanların eline kalmasaydı. Yine de başsağlığı diliyorum, sonuçta karısıdır, çocuklarıdır.”

Haberin Devamı

YUVASI BOZULMASIN DİYE YAKLAŞMADIM
Fulya Akgürgen de babasıyla görüştürülmediğini öne sürdü: “Babamı BİR yaşındayken görmüşüm. Daha sonra basın aracılığıyla gördüm. Kendisi beni hiçbir zaman reddetmedi ama bizi görüştürmediler. Ben de yuvası bozulmasın diye yaklaşmadım. Sırf o üzülmesin diye. Hastaneye de gidemedim, bir şey söylerler diye çekindim. Babamı son kez görmeyi çok istedim, eminim o da beni görmek istemiştir. Onu Mersin’deki bir otelde tanıdım 10 yıl önce, ‘Basını araya katma, istediğin zaman gelebilirsin yanıma’ dedi ama telefonlarıma hiç çıkmadı.”

BİZİM ÖYLE BİR ABLAMIZ YOK
Berkant’ın büyük oğlu Öykü Akgürgen ise Fulya Akgürgen’le ilgili sorulara “Bizim herhangi bir kız kardeşimiz ya da ablamız yok. Biz iki kardeşiz, annemizle birlikte üç kişiyiz, oayımız bu” yanıtını verdi. Resimaltları:

Haberin Devamı

O ŞARKIYI BERKAN'SIZ İLK KEZ DİNLİYORUM
“Çok üzüntülüyüm ama yalnız değilim, bütün sanat camiası ailem. İlk defa Berkant’sız ‘Samanyolu’nu dinliyorum. Biz hiç ayrılamazdık” diyen Engin Akgürgen, gözyaşlarına boğuldu.

ZORAKİ TOKALAŞMA

/images/100/0x0/55ea796cf018fbb8f88250e8

Fulya Akgürgen, “Babamı benimle görüştürmediler” dediği Engin Akgürgen ve oğullarıyla el sıkıştı, başsağlığı diledi.

OĞULLARINDAN TEŞEKKÜR
Cemal Reşit Rey’deki törende konuşan Berkant’ın oğulları Öykü ve Övgü Akgürgen, “Babamızı burada birkaç cümleyle ifade edemeyiz. Sağlığında, rahatsızlığında yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

VEDALAŞTI
Fulya Akgürgen, “Göremeden büyüdüm” dediği babası Berkant’la tabutu başında böyle vedalaştı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!