Artık rock dinlemiyorum

Güncelleme Tarihi:

Artık rock dinlemiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

Klasik rock dendiğinde akla gelen ilk beş gruptan biri Deep Purple. 43 yıllık grup artık öyle, ‘efsanevi’ diye nitelendirilebilecek albümler yapmasa da canlı performansları hala ‘efsanevi’. Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in de hayranı olduğunu açıkladığı grup, 18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Küçükçiftlik Park’ta büyük bir konser vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Medvedev ile biraraya gelmenizi anlatır mısınız?
- Bir süre önce Kremlin’de konser vermemiz için Medvedev’den davet aldık. Hayranımız olduğunu söylemesi de çok hoşumuza gitti. Saray’da bir konser verdik.
Bir devlet başkanının size hayranlığını açıklaması güzel olsa gerek...
- Yeni bir hayranımızın olduğunu bilmek bile mutluluk verici. Özellikle onun bir devlet başkanı olması daha da güzel. Sovyet mantığıyla büyümüş Batı dünyasına ve müziğine haliyle gayet kapalı bir adam... Fakat bir şekilde dinleyip beğenmiş bizi. Bence iyi bir adam. Sarayda onunla çok eğlendik.
Genellikle röportaj yaptığım rockçılar rock dinlemediklerini söylüyorlar. Ya siz?
- Hiç şaşırmadım. Çünkü ben de artık ne rock ne de radyo dinliyorum.
Peki rock hakkında artık ne düşünüyorsunuz?
- Açıkçası, içinde bulunduğumuz çağdaş sanat ortamında eski bir grup da olsak patronluk taslayacak yorumlar yapmaktan kaçınıyorum. Çünkü o içinde bulunduğumuz ortamın da pek içinde değiliz artık. Dolayısıyla doğru olmaz.

Haberin Devamı

GÖRDÜĞÜM EN GÜRÜLTÜLÜ KALABALIK İSTANBUL’DAYDI

Ne tür müzik dinlemekten hoşlanırsınız?
- Evde favorim Duende Magic. Flamenko gitaristerinden oluşan toplama bir albüm bu. İçinde Paco De Lucia, Tomatito ve Eduardo Rodriguez gibi önemli flamenkocular var.
Rock’ın idol bir grubu olarak dünya rock sahnesinde ikon olarak gördüğünüz bir isim var mı? Kime rock yıldızı diyebilirsiniz?
- Rock idollüğü konusuna bir yorumum yok. Bize göre gerçekten anlamsız bir kavram bu. Kendimizi de idolmüş gibi görmüyoruz.
İstanbul’a ilk geldiğiniz 1998’de neredeyse altı tane bis yapmıştınız. Konser bitmek bilmemişti. Son biste artık sahneye eşofman ve atletlerinizle çıkmıştınız. O gece sizi dakikalarca alkışlayıp bise çağıranlar hakkında ne söyleyebilirsiniz?
- İstanbul’daki ilk konserimizle ilgili derin anılarım var. Şu ana kadar gördüğüm en gürültülü kalabalık oradaydı, gerçekten fantastikti.
Aynı kategoriye başka hangi şehri ekleyebilirsiniz?
- İstanbul’u şu ana kadar gürültü konusunda yenebilen olmadı ama Buenos Aires benim gözümde İstanbul’la eşit.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!