Artık Kazdağları gözde

Güncelleme Tarihi:

Artık Kazdağları gözde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 00:00

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde eko turizm, deniz turizminin önüne geçmeye başladı. Turizm işletmecileri ve yerel yönetimlerin dağ turizmine de önem vermesi sonucu Kazdağları Milli Parkı ziyaretçilerinin sürekli artması, bu konuda umutları çoğalttı.

Edremit İlçe Turizm Müdürü Şakir Karadede, bölgede artık deniz turizmi yerine eko turizmin önem kazandığını belirterek, yerli ve yabancı turistlerin Kazdağları’na büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kazdağları’nın yerli ve yabancı turistlere alternatif tatil olanakları sunduğunu belirten Karadede şöyle dedi:

"Yöremizde, temiz ve kaliteli hizmet anlayışına sahip yeni konaklama tesisleri çoğalıyor. 2005 yılında ilçemize 19 bin 524 yerli, 3 bin 217 yabancı toplam 22 bin 741 turist geldi. Turizm işletmecileri ve yerel yöneticiler, deniz turizminin yanı sıra dağ turizmine de ağırlık veriyor. Kazdağları eşsiz güzelliğiyle eko turizm için büyük potansiyele sahip. Kazdağları’nın belirli yerlerine tesisler kurulup, teleferik yapılabilir. Yapılacak yatırımlarla bölgede turizm daha da canlanır. Bazı yerel yöneticilerin bu yönde projeleri de var."

Kazdağı Milli Parkı ve Doğal Hayatı Koruma Şefi Hasan Basri Avcı, Kazdağı Milli Parkı’nı geçen yıl 4 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl bu rakamın 5 bini aşmasının beklendiğini söyledi. Avcı, "Deniz kenarından kaçan vatandaşımız Kazdağları’nın serinliğine sığınıyor. Bu rakamlar gelecek yıllarda giderek artacaktır. Sektörde çalışan insanlar, dağ turizmine ağırlık vermeli" diye konuştu.

ALTERNATİF TURİZM

Edremit’in AKP’li Belediye Başkanı Yunus Bozbey, ilçede yılın 12 ayı turizm yapılabileceğini söyledi. Sahil turizminin yıllardır sürdüğünü, dağ turizminin ise son üç-dört yılda önem kazanmaya başladığını kaydeden Bozbey, özellikle av turizminin büyük getirisi olan bir turizm çeşidi olduğunu vurguladı. Bozbey, "Av turizmini geliştirmek istiyoruz. Yeni bir atak başlatarak termal turizme de ağırlık verdik. Şu an üç büyük otelimizde şifalı sıcak sularımız akıyor. Bu sayıyı arttırmayı ve bölgemizi 12 ay turizme açmayı planlıyoruz. Bunun için, Edremit- Burhaniye- Havran yol kavşağında olan 350 hektarlık bölgenin termal turizm bölgesi ilan edilmesi için Turizm Bakanlığı nezdinde çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!