Arkadaşlarımın bir çoğu köye döndü

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlarımın bir çoğu köye döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 00:00

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nden “yeteneksiz” oldukları gerekçesiyle kovulup şöhreti yakalayan oyuncular arasında yer alan Özge Özberk Vatan’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Müjdat Gezen’in “Okuldan gönderildikleri iyi oldu. Hepsi hırslanıp iyi yerlere geldi” sözünü sert bir dille eleştiren Özberk, şöyle konuştu:

"NİYE BÖYLE OLDU HOCAM"

Özgü Namal, Evrim Akın ve Mine Tugay hepimiz aynı sınıftaydık. Hatta Evrim benim partnerimdi. Atıldığını öğrendiğinde cesaretle hocalarımızdan Aliye Uzunatağan’ı arayıp “Niye böyle oldu. Neden hocam” diye sormuştu, çok üzülmüştü. Hocalarımız Engin Cezar, Mustafa Alabora, Aliye Uzunatağan ve rahmetli Savaş Dinçel’di. Yıllar sonra onlarla karşılaştığımda “Neden ben” diye soramıyorum. O zaman üzülmüştüm ama şimdi aynı şey olsa “Beni kaybettiniz, hadi canım” derdim.

Ben şanslıydım çünkü o zaman başka yerde tiyatro yapıyordum. Fakat aramızda “Eğer bu sınıfı geçemezsem, köyüme dönüp evleneceğim” diyenler de vardı. Şu an onlar babalarının istedikleri, istemedikleri biriyle evlendirildi. Belki de 10 tane çocukları vardır. Zaten üzüntüm köyüne geri dönenler içindi. Belkide aileleri onlara “yapamazsan geri dönüp evlenirsin” diye tek şans vermişti. Onların içinde tiyatro aşkı vardı. Hocalar bir tek bu yüzden vicdan azabı çekmeli bence.

Haberin Devamı

Müjdat Gezen’in ”Atıldıkları iyi oldu, şimdi hepsi iyi yerlerdeler”sözüne de katılmıyorum. Kaçımız bir yere geldi ona bakmak lazım. 13 kişiden kaçımız oyuncu oldu, kaçımızın hayali yarım kaldı. Hepsi Özgü, Evrim, Mine ve benim kadar şanslı değildi. Büyük bir haksızlığın içinde olduğumu biliyordum. Şimdi bizimle ilgili ”Disiplinsizlerdi” diyorlar. 13 kişinin hayatıyla oynamanın disiplinsizlikle alakası yok. Bütün yeteneklilerin olduğu sınıfın hepsini attılar.

Arkadaşlarıma çok üzüldüm

Gezen’in okuldan kovulan Afife Jale ödüllü Mine Tugay da o dönem büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi: ”15 kişilik sınıfta 13’ümüzü attılar. Bu yüzden kırılan ve oyunculuğa küsen arkadaşlarım oldu. En çok da onlar için üzüldüm. 13 kişinin birden disiplinsiz olması kulağa gerçekçi gelmiyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!