Antalya eğlence merkezi olacak

Güncelleme Tarihi:

Antalya eğlence merkezi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

Şefik Öztek, İstanbul’da doğan markası Laila’yı, Ankara’dan sonra geçtiğimiz ay Antalya’ya taşıdı. Antalya’nın gelecekte eğlence merkezi olacağını söyleyen Öztek, şimdiden yazlık mekanın hazırlıklarına da başlamış.

Antalya’da yazlık mekanı nerede açacağınız belli mi?

Birkaç alternatif var. Deniz kenarında, şehre daha yakın olsun istiyorum. Burayı kapatıp mayıs ayında da yazlığı açmış olacağız.

- Kışlığı ile yazlığının konsepti aynı mı olacak?

Biz hem akşamüstü barı, hem restoran, hem de iyi bir gece kulübüyüz. Laila’nın konseptine uygun olan da bu üçünü birden yapmak.

- Rakiplerinizde canlı müzik var. Siz düşünüyor musunuz?

Hayır. Ama, belki birkaç caz gecesi yapabiliriz.

- Caz ilgi görür mü sizce?

"Antalyalılar caz değil, rock seviyor" diyorlar. Ben öyle düşünmüyorum. Amerikalı zenci bir kadını veya Kerem Görsev’i getirelim bakalım. Seviyor mu, sevmiyor mu görelim.

- İstanbullular, yazın eğlencesi bol diye genelde Bodrum’da tatil yapıyor. Bu tercih Antalya’dan yana döner mi?

Ben tüm kalbimle geleceğin eğlencesinin Antalya’da olacağına inanıyorum. Bodrum’da fiyatlar yükseldi ve insanlar kazıklandı. Ben orada yatırım yapmayı hiç düşünmedim. Çünkü, bir buçuk ay gibi bir sezonu var. O kadar süre için oraya onca yatırımı yapmam.

HER GÜN GÖRÜŞMEMEK İLİŞKİYİ GÜZELLEŞTİRİYOR

- Şebnem Özinal’la evliliğiniz nasıl gidiyor?

Aşkımızla işlerimizi karıştırmıyoruz. Ben onun mesleğinde çok başarılı olmasını istiyorum, o da benim mesleğimde başarılı olmamı istiyor.

- Her gün görüşüyor musunuz?

Hayır. Hergün görüşmemek ilişkiyi daha da güzelleştiriyor.

HİÇBİR ZAMAN İŞİMİ ŞANSA BIRAKMAM

Şefik Öztek’in "Geleceğin eğlence merkezi Antalya olacak" sözlerinin altında yatan kişisel özellikleri. Öztek, iddialı konuşmasını mükemmeliyetçi ruhuna bağlıyor. "Korkunç mükemmeliyetçi bir ruhum var. Bu, işime yansıyan en büyük özellik. Başarıya ulaşmaya kilitlenir ve ulaşana kadar da o yolda devam ederim. Birileri gibi işin kıyısıdan köşesinden tutmam. Başarıyı sevdiğim için de işimi şansa bırakmam."

Şefik Öztek, mükemmeli aradığı ve zor beğendiği için zor bir insan. Onunla çalışmak kolay değil yani. Ankara Laila’dan sonra Antalya Laila’nın da iç mimarlığını yapan Ebru Eşrefoğlu, Öztek’i bu yönleriyle en iyi tanıyan insan. "Şefik bey çok titiz" diyor, ama onunla çalışmanın verdiği hazzı da inkar etmiyor. Onları Laila’da buluşturan ortak nokta, iş konusunda iyi anlaşmaları. Eşrefoğlu, bu birlikteliğin temelinde ise Öztek’in ve kendisinin klasiği sevmesinin yattığını söylüyor.

Bunu anlamak için Konyaaltı’ndaki Laila’ya gitmek gerekiyor. Daha girişte başlıyor klasik hava... Kaliteli ve şık aksesuvarlar, sağlı sollu sıralanmış. Bir şatoda hissediyorsunuz kendinizi. Heykeller ve tüm aksesuvarı gizemli kılan ışıklandırma ise mükemmel... Merdivenlerden indikten sonra ise, bambaşka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz. Ortada oldukça büyük bir bar var. Hemen sağ tarafta da masalar ve koltuklar.

LAİLA’NIN KELİME ANLAMI UZUN GECE

Şefik Öztek, bir dönem İstanbul gece hayatına damgasını vuran, şimdilerde ise Ankara ve Antalya’da eğlence düşkünlerini ağırlayan Laila’nın ismini nasıl koyduğunu şu sözlerle anlatıyor: "Laila, İstanbul’da bir bar sahibinin koyduğu isim. Kızının ismi Leyla’ydı. Laila, Leyla’nın arapça ve ibranicesi. Arapçada gece, ibranicede uzun gece demek."

Turistleri otellerinden çıkaracağız

Şefik Öztek, ortağı Ali Korkmaz’la Antalya’da Laila açmaya nasıl karar verdiğini şu sözlerle anlatıyor: "Antalya’nın eğlence sektöründe Türkiye’nin lokomotifi olacağını düşünüyordum. Öyle de olacak. Ancak, bugüne kadar turizm dışında bu yönünü göremedik. Yani eğlence sektöründe öne çıkamadı. Turistleri otellerinden dışarı çıkaracak bu tür eğlence mekanlarına ihtiyacı vardı Antalya’nın."

Kaliteli ve ucuz

"İşimi şansa bırakmam" diyen Şefik Öztek, Antalya’nın gece müdavimlerine kaliteli ve ucuz eğlence vaat ediyor. Konyaaltı’nda limana yakın bir noktada olan ve mimar Ebru Eşrefoğlu’nun dekore ettiği Antalya Laila, tıklım tıklım dolu oluyor. Öztek’in en büyük amacı, Laila’yı insanların buluşma noktası yapmak. 10 yıllık hedefinde ise yazın Bodrum’a akan İstanbullu’yu Antalya’ya çekmek var.

Şefik Öztek, Antalya Laila’da bir kişinin 40 YTL’ye yemek yiyip, şarap içebileceğini söylüyor ve ekliyor: "İddia ediyorum, Laila Antalya’nın en kaliteli ve en ucuz lokantasıdır. Ve bu istikrarı sürdüreceğiz. İnsanları fiyatlar ve kalite konusunda şok ediyoruz. Biliyorum içeri girince gördükleri dekorasyon yüzünden ürküyorlar, ama hesabı görünce büyük sürpriz yaşıyorlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!