Annenizin gölgesinde misiniz?

Güncelleme Tarihi:

Annenizin gölgesinde misiniz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şöyle bir düşünün. Annenizin yanında, kendinizi üç yaşında bir kız çocuğu gibi mi hissediyorsunuz hâlâ? Annenizin bakışlarından anlam çıkarıp, onun istemediği bir şeyi yapmamaya çalışıyor musunuz?

Eşinizle tartışırken, annenizin eşinizle ilgili sözleri kulaklarınızda çınlıyor mu?

Annenizin düşlediği gibi ideal bir kocayı bulamadığınızı düşünerek üzülüyor musunuz?

Başarılı bir iş kadını olmanıza ve evinizi çok iyi yönetmenize rağmen, bazı yemekleri annenize beğendirmek için özel çaba harcıyor musunuz? Annenizin iki dudağı arasından çıkacak sözler sizin için büyük önem mi taşıyor?

Anneler, kızlarının benliklerinde öyle sağlam bir yer edinirler ki, onlardan kurtulmak çok zor, hatta olanaksızdır. Siz annenizin etkisinde kalmadığınıza kendinizi inandırsanız bile onun gölgesinden kurtulmanızın sandığınız kadar kolay olmadığını belirtelim.

İDEAL KADIN

Çocukluk yıllarında anne, küçük kızın gözünde ideal kadındır. Dünyanın en güzel en yetenekli en becerikli kadını odur. Ergenlik çağına gelindiğinde anne ile kız arasında gerginlik başlar. Genç kız adayı, annesinin kusurlarını görmeye başlamıştır. İlerde kendisi evlendiği zaman, annesine benzememeyi aklına koyar. Annesinden farklı davranmak ister. Anne kızın arasındaki düşünce ve görüş farkı, aranın iyice açılmasına neden olur. Ergenlik çağında anneleriyle gerçekten çok iyi geçinen genç kızların sayısı şaşılacak derecede azdır.

Genç kız, evlenirken annesinin gölgesinde yaşamaktan kurtulacağını düşünerek sevinir. Artık onun da bir evi olacaktır ve bu evde kararları annesi değil kendisi verecektir. Annesi gibi düşünmeyeceğine, annesi gibi davranmayacağına inanan genç kadın aslında yanıldığının farkında değildir. Kısa bir süre sonra her hareketini annesininkilerle karşılaştırmaya başlar. Annesinin yıllar önce söylediği sözler, çok sık aklına gelmeye başlar. Evde annesininkine benzeyen bir düzen kurar. Ve annesinin etkisinden kurtulamayacağını anlaması uzun sürmez.

Kız çocuklar, farkına varmadan annelerinin pek çok özelliğini benimserler. Annelerinin kusurlarını tekrarlamaktan kendilerini alamazlar. Anne kız arasındaki gizli bağ, zamanla etkisini gösterir. Kadınlar, annelerinin gölgesinde yaşamaktan kolay kolay kurtulamazlar. Anne, aile içinde en fazla etkileyici olan unsurdur.

Genç kızlık döneminizde annenizle tartıştığınız zamanlar, ona benzememek konusunda ciddi ciddi kararlar vermiş olabilirsiniz. Bu kararları, gerçekten uygulayabiliyor musunuz? Yoka anneniz her şeye rağmen gizli gizli size hükmediyor mu?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!