annemevlenecek.combabamevlenecek.com

Güncelleme Tarihi:

annemevlenecek.combabamevlenecek.com
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2007 00:00

Bu iki yeni site bekar anne ve babalara hitap ediyor. Her yaştan üyesi bulunan siteye sadece evlenmek isteyenler üye oluyor. Özellikle de çocukları onları üye yapıyor.

Deniz Web, bünyesinde çeşitli evlilik ve arkadaşlık siteleri bulunan bir yazılım şirketi. Şirketin evlenmek isteyenler için son olarak 24 Eylül’de annemevlenecek.com ve babamevlenecek.com web sitelerini açtı. Sitenin amacı evlenmek isteyen kişilerin kolay ve güvenli iletişim kurmalarını sağlamak ve boşanan kişilerin ikinci evliliklerini yaparken yaşadıkları zorlukları en aza indirmek. En büyük farkı da boşanmış ebeveynlerin çocuklarının anne ve babalarını siteye üye yapıp onlara eş araması.

Yine Deniz Web’e kurduğu, 25 bin çifti evlendiren ve 150 bin üyeye sahip disikus.net internet sitesi üyelerinin bu sitelerin açılmasında katkısı hayli fazla. Öyle ki pek çok üye, anne veya babasının evlenmesi için site yetkililerinden yardım istemiş. Deniz Web Genel Koordinatörü Yusuf İnan, sitenin yapım aşamasında İzmirli 73 yaşında bir işadamının kendilerine ilham verdiğini anlatıyor: "Oğluyla birlikte ziyaretimize geldi. Karısı bir yıl önce vefat etmişti. Oğlu, babasının düzgün bir evlilik yapması için yardım istedi. Birçok kişiden de benzer mesajlar veya telefon alıyorduk. Özellikle kadınlar sadece evlilik içerikli site hazırlayamaz mısınız? diye ısrar ediyordu."

Web adresleri farklı iki sitenin çalışma sistemi ve verdiği hizmet aynı. Neden aynı hizmeti veren iki farklı isimle site açtıklarını gayet basitçe açıklıyor İnan: "Kadınların ’nerede eşitlik? Bizi dikkate almıyor musunuz?’ demesini önlemek istedik." İki sitenin üye sayısı kısa sürede 7 bin 500 kişiyi bulmuş. Her geçen günde artmaya devam ediyor. Sitede sık sık çevrim içi olanların ve mesajlaşanların sayısı ise bin 500 civarında. Üyelerin yüzde 70’i üniversite veya lisansüstü eğitimli. Her yaştan üyesi var. Büyük bir çoğunluğu İstanbul-Ankara ve İzmir’de yaşıyor.

YOĞUN İSTEKLER BU SİTEYİ AÇTIRDI

Annemi evlendirmezsem evliliğim bitecek


Bursa’dan bir doktor üyemiz aradı. Annesiyle birlikte yaşıyormuş. Evlenince annesini yalnız bırakamamış. Birlikte yaşamaya başlayınca aile içi sorunlar ortaya çıkmış. Bizden annesinin evliliğiyle ilgili yardım istedi. "En kısa sürede annemi evlendirmek zorundayım aksi halde kendi evliliğim tehlikeye giriyor" dedi. Bu konuşma sitenin açılmasında fazlasıyla etkili oldu.

Benim gibi dinç damada gelin yok mu?

Kuşadası’nda yaşayan 75 yaşında bir bey geldi. "Duydum ki bekarları evlendiriyormuşsunuz. Ben de evlenmek istiyorum" dedi. Sitelerimizde bu yaşta üye sayısı çok azdı. Yine de kaydını yaptık. Bizi iki günde bir arayıp hálá benim gibi yakışıklı dinç damada talip yok mu, diye soruyor.

Kocamı çocuklarım için evlendirin

Bir işadamı üyemiz eşinden ayrıldıktan sonra dört çocuğunu yanına almış. Çalıştığı saatlerde çocuklara bakması için bir bakıcı tutmuş. Bakıcının çocuklarına iyi bakmadığını düşünen adamın eski eşi bizi aradı. Eski kocasının yeni bir evlilik yapması için yardım istedi. Mail atarak adamı sitemizden haberdar ettik. Siteye kayıt oldu ve hálá üyelerimiz arasında.

Babamıza köyde yaşayacak gelin arıyoruz

Yedi kardeş, anneleri öldükten sonra köyde yaşayan babalarını İstanbul’a yanlarına almış. Çocuklar 15 gün arayla babalarına bakmaya başlamış. Ama köy hayatına alışık babaları zamanla bu düzenden sıkılmış. Çocuklar babalarıyla köyde yaşayabilecek bir kadın bulabilir miyiz, diye bizden yardım istedi. Adamı sitemize üye yaptık. Hálá bize üye ve arkadaşlıklar kuruyor.

Yalnız kalmak istemiyorum

55 yaşında mühendis bir kadın üyemiz var. "Maddi manevi her şeye sahibim, bir kocam yok, onu da sizden bekliyorum. Hayatımın sonunda yalnız kalmak istemiyorum" dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR

E-mail adresinizi girerek ücretsiz kayıt oluyorsunuz. Üyeliğinizin doğruluğunu kontrol etmek için e-postayla mail adresine şifreniz gönderiliyor. Rumuzunuza karar verdikten sonra giriş yaparak kendinizle ilgili detay bilgileri dolduruyorsunuz. Mesleğinizden alkol ve sigara kullanımınıza kadar pek çok soruyla karşılaşıyorsunuz. Hepsine doğru cevap vermelisiniz, ne de olsa hayatınızı birleştirecek birini arıyorsunuz. Ardından karakterinizi tanımlayacak özellikler bölümü geliyor bu bölümü de doldurduktan sonra en güzel resminizi ekleyerek ana sayfaya ulaşıyorsunuz. Üye ara bölümüne müstakbel eşinizde aradığınız özellikleri belirttiğinizde size en uygun üyeler karşınıza çıkıyor. Beğendiğiniz kişinin profilini incelemenin dışında sınırsız mesaj göndermek ve mesaj almak isterseniz özel üye olmanız lazım. Özel üyeliğin yıllık ücreti 25 YTL, bir haftalık ücreti 9 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!