Anneler kızlarınıza sahip çıkın

Güncelleme Tarihi:

Anneler kızlarınıza sahip çıkın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 02:35

Gözde Mukavelat, Samanyolu TV’nin yeni dizisi “Küçük Gelin”de başrolü üstlendi. Bir aşiret ağasının konağına gelin giden 14 yaşındaki kız çocuğuna yardım eli uzatan Melek Öğretmen’i canlandıran genç oyuncu, “Amacımız, annelere kızlarına sahip çıkma çağrısı yapmak” diyor.

Haberin Devamı

* “Küçük Gelin” dizisinde ‘Melek Öğretmen’ rolünü üstlendiniz. Bu projeyi kabul etmenizde neler etkili oldu?

- Her şeyden önce bir sosyal sorumluluk projesi olması beni etkiledi. Benim için misyon önemli çünkü. Herhangi bir dizide sıradan bir karakteri canlandırmaktansa, bir çocuk geline yardımcı olan kişiyi oynamak, benim için bir artı. Bir de ben hep doğuda geçen bir dizide yer almak istiyordum. Bu dizide de hikâyenin Urfa’da geçmesi hoşuma gitti.

* ‘Çocuk gelin’ sorunu, daha önce dikkatinizi çeken bir konu muydu?

- Aslında araştırdığım bir konu değildi. Haberlerde duyuyordum sadece. Oysa yapılan bir araştırmaya göre terör olaylarından sonra ülkedeki en büyük sorun çocuk gelinlermiş. Maalesef bazı şeyler büyük şehirde yaşayanların gözüne sokulmayınca, olmuyormuş gibi davranılıyor. Bu sorunları gündeme getirmenin en iyi yolu televizyon dizileri. Umarım biz de bu konuya dikkat çekebiliriz.

* Peki, sizce bu diziyle farkındalık yaratabilir ya da mağdur kızlara yardımcı olabilir misiniz?

- “Arka Sıradakiler”-deki rolümün de depresif bir hikâyesi vardı ve o dönem doğudan birçok mektup almıştım. Bunları dizideki ekibime anlatmıştım, o mektupları yazan kızlarla ilgilenmişlerdi. “Küçük Gelin”de konuyu daha geniş işleyeceğiz. Ve eminim yine öyle bir sonuç çıkacak; çocuk gelinler bizden yardım isteyecek, onlara yol göstermemizi dileyecekler.

* O mektupları yollayan kızlar ne yazmış, neler istemişti sizden?

- Çoğu derdini anlatmış, onun yerinde olsam ne yapacağımı sormuştu. Bildiğin yardım çağrısı bunlar! Biz de yardımcı olmaya çalıştık.

ZEHRA, GURURLUVE ONURLU BİR KIZ

* Dizide Melek Öğretmen’in yolu, ‘çocuk gelin’ Zehra’yla nasıl kesişiyor?


- Melek, Şanlıurfa’daki Harmanlı Ortaokulu’nda göreve başlıyor. Zehra’yı da ilk kez kırtasiyede görüyor. Zehra bir günlük beğeniyor ama alamıyor, çünkü parası yok. Melek, Zehra’nın beğendiği günlüğü alıp onu takip ediyor. Günlüğü vermek istediğinde ise Zehra kabul etmiyor, çünkü çok gururlu ve onurlu bir kız. Sonra onun dersine girmeye başlıyor. Tam çok mutlu oldukları bir anda Zehra sınıftan alınıp götürülüyor. Zehra, ağanın oğluyla berdel usulü evlendiriliyor. Hikâye de Zehra, Melek ve Azad üçgeninde şekilleniyor.

* Azad, Melek’in hayatına nasıl giriyor?

- Melek’in babası savcı ve daha önce Urfa’da görev yapmış. Melek ve Azad da o dönemde okulda tanışmış iki çocukluk arkadaşı. Melek, Zehra’nın evlenmesini engellemek için elinden geleni yapıyor. Azad da bu konuda onu yardımcı oluyor.

* Melek Öğretmen’le ortak yönleriniz var mı?


- Melek, cesur bir kadın. Bu yönüyle benzeşiyoruz. Ben de doğru olduğunu düşündüğüm bir konuda herkesi karşıma alabilirim.

* Diziyi izleyenler, nasıl bir ders çıkaracak?

- “Çocuk gelinler çaresiz değil”i göstermek istiyoruz biz. Amacımız ise annelere seslenmek, “Bilinçlenin ve kızlarınıza sahip çıkın” demek.

Haberin Devamı

ASIL BEN TAKSİCİDEN ŞİKAYETÇİ OLDUM

Haberin Devamı

* Bir ara bindiğiniz taksinin şoförüyle kavga ettiğiniz, taksisine tekme attığınız için şoförün sizden davacı olduğu yönünde haberler çıkmıştı. Neydi o olayın aslı?

- Tam tersi oldu aslında. Adam beni taksiden attığı için ben davacı oldum. Beni kolumdan tutup çekti, hatta karakoldaki ifademde de söyledim, kolumun altında 10 cm. kas yırtığı oluştu. İlk davaya şehir dışında olduğum için katılamadım, sonrasında da dava geri çekildi.

İNGİLTERE'DEN TEKLİF GELDİ, REDDETTİM

* Yer aldığınız son iki dizi yayından kalktı. Bu diziye kadar olan süreçte neler yaptınız?

- Polonya’da reklam filmi çektim bir yıl önce. Altı ülkeden ikişer oyuncu rol aldı o reklamda. Türkiye’den de ben ve Özhan adında bir arkadaşım seçildik. Sonrasında İngiltere’den teklif aldım ama gitmedim.

* Neden?


- Çünkü hemen Londra’ya yerleşmem ve çalışmaya başlamam gerekiyordu. Ama yabancı dilim çok iyi değildi. Bir de öncesinde burada kalıcı işler yapmak istedim, o yüzden teklifi reddettim.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!