Anneler Günü ne zaman? 2016 Anneler Günü hediyeleri

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü ne zaman 2016 Anneler Günü hediyeleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 10:31

Anneler Günü yaklaşıyor. Mayıs ayının ikinci Pazar'ı kabul edilen Anneler Günü için en güzel hediye seçeneklerini sizler için derledik. 2016 Anneler Günü'nde annenize sürpriz hediyelerle mutluluk yaşatabilirsiniz. İşte Anneler Günü ile ilgili merak edilenler..

Haberin Devamı

Anneler Günü her sene Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanıyor. Bu sene 8 Mayıs olan Anneler Günü için en güzel hediye seçeneklerini sizler için derledik. Anneler Günü ile ilgili merak edilen detayları sizler için derledik.

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.
Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanır. En geniş şekilde Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.

Haberin Devamı

Bu sene Anneler Günü 8 Mayıs Pazar günü.

ANNELER GÜNÜ HEDİYELERİ

Anneler Günü için nasıl hediyeler alabiliriz? Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. 
1) Buket Çicek

2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)

3) Küçük Ev Aletleri

4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları

5) Giyim Eşyası

6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)

7) Fotoğraf Çerçevesi

8) Duvar Saati

9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

Geleneksel annelere...
Yemek yapmayı seven, komşularıyla çay kahve günlerinde çeşit çeşit yemek yemeye bayılan geleneksel bir anneniz varsa ona güzel bir yemek kitabı veya çay-kahve takımı gibi hediyeler alabilirsiniz.
Stresli annelere...
Sık yorulan, stresli ve içi rahat durmayan bir anneniz varsa onu kolunuza takıp bir otelin spasına götürebilirsiniz. Veya kendi başına gidebileceği bir yenilenme seansı ehdiye edebilirsiniz. Evde kullanmak için ise yatıştırıcı sabunlar, kremler ve banyo köpükleri alabilirsiniz.
Tasarım düşkünü annelere...
Tasarım düşkünü bir anneniz varsa beğendiği tasarımcıların parfüm, çanta, ayakkabı gibi ürünlerinden hediye alabilirsiniz.
Spor tutkunu annelere...
Spor salonundan çıkmayan, arkadaşlarıyla yüzmeye, yürümeye gitmeye bayılan bir anneniz varsa ona spor yaparken kullanabileceği eşyalar hediye edebilirsiniz. Spor çantası, eşofman takımı, ayakkabılar veya termal taytlar annenizin hoşuna gidebilir.
Her şeyi olan annelere...
Ne aklınıza gelse annenizde zaten çoktan varsa işiniz biraz daha zor olabilir. O zaman bir buket çiçek veya sevdiği çikolatalarla kapısını çalabilir, veya tüm gününüzü ona ayırarak istediği yere onu gezmeye götürebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!