Anjelika Akbar Oyuncak Müzesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Anjelika Akbar Oyuncak Müzesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 12:45

Tümü kendine ait eserlerden oluşan “İçimdeki Türkiyem” albümünü dinleyicilerinin beğenisine sunan Besteci ve piyano virtüözü Anjelika Akbar; 8 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da İstanbul Oyuncak Müzesi’nde sevenleri ile buluşacak.

Haberin Devamı

Anjelika Akbar’ın, Türkiye’deki yaşamına ait tüm duygu birikimlerini dışa vurduğu “İçimdeki Türkiyem” projesi, aynı ismi taşıyan kitap ile Anadolu’nun çeşitli kentlerinde gerçekleştirilecek bir dizi konserin yanı sıra; sanatçının solo piyano bestelerinin ve senfonik eserlerinin yer aldığı iki CD’lik bir albümden oluşuyor. Başarılı besteci; bu proje ile Türkiye’ye olan vefa borcunu ödüyor, sevgisini ve teşekkürlerini sunuyor.

Sanatçının orkestra eserlerinin ilk kez Türk dinleyicisiyle buluştuğu “İçimdeki Türkiyem” adlı albümde; Akbar’ın, oğlu Yürek için küçüklüğünde bestelediği eserler de yer alıyor.

Anjelika Akbar’ın klasik müzik severlerin beğenisine sunduğu albümde; Kosova Savaşı, 1999 depremi, TİKAV, Nazım Hikmet ve birçok başka konu işlenirken, Türkiye tarihinin belli safhaları bestecinin bakış açısı ile anlatılıyor. Akbar ayrıca, proje isminin İngilizce çevirisinde; aynı zamanda hindi anlamına da gelen “Turkey” kelimesi yerine, “Türkiye” kelimesini korumayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

1 saat sürecek imza gününde müze ziyaretçileri Anjelika Akbar ile tanışacak ve Cd’lerini imzalama şansı bulacaklar.

Nerede: İstanbul Oyuncak Müzesi 

Ne zaman: 13:00-14:00 arası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!