GeriKelebek Altıncı tat: Yağ
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Altıncı tat: Yağ

Altıncı tat: Yağ
refid:19693142 ilişkili resim dosyası

Biliminsanları, uzun süre insan dilinin dört lezzeti saptadığını düşünüyordu: Tatlı, ekşi, tuzlu ve acı.

Daha sonra ‘umami (hoş tat)’ diye yeni bir tat bu listeye girdi. ABD’li biliminsanları da altıncı tadı, yani “yağı” listeye eklediler. Washington Üniversitesi uzmanları, dillerinde CD36 reseptörü daha çok olanların, yemekteki yağın miktarını belirlemede daha iyi olduklarını gözledi.


 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle