Altın Portakal gençleri sever

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal gençleri sever
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2010 09:32

Haberin Devamı

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin önceki akşam düzenlenen ödül törenine, henüz ilk filmlerini çeken genç sinemacılar damgasını vurdu.

Cam Piramit’te kapanış
9 Ekim’de başlayan 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, önceki akşam Cam Piramit’teki ödül ve kapanış töreniyle son buldu. Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın’ın teşekkür konuşmasıyla başlayan, sunuculuğunu Ebru Akel ve Engin Altan Düzyatan’ın yaptığı geceye, genç yönetmen ve oyuncular damga vurdu.

Seren Yüce’nin ilk filmi
Törende “En ıyi Film” ödülü, daha önce Fatih Akın’ın asistanlığını yapan Seren Yüce’nin çektiği “Çoğunluk”un, “En ıyi ılk Film” ödülü ise “Gişe Memuru”nun oldu. Seren Yüce, ilk filmi “Çoğunluk” ile “En ıyi Yönetmen” ödülünün de sahibi oldu. Gecede Claudia Cardinale “En ıyi Kadın Oyuncu”, Serkan Ercan ve Bartu Küçükçağlayan ise “En ıyi Erkek Oyuncu” seçildi.

Haberin Devamı

Biri söyledi diğeri çaldı
Sanat dünyasının ünlü isimlerini buluşturan gece, Anadolu Ateşi, Özcan Deniz, Hüsnü şenlendirici ve Orhan şallıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eserleriyle renklendi. Aynı sahneyi paylaşan Deniz ve şenlendirici büyük alkış aldı.

And The Gold Orange goes to Cardinalle

“Sinyora Enrica ile ıtalyan olmak” filmindeki rolüyle “En ıyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık bulunan dünyaca ünlü ıtalyan oyuncu Claudia Cardinalle, programı nedeniyle törene katılamadı. Bu nedenle kendisiyle telefon bağlantısı kuruldu. Konuşmanın salona verilmemesi, onun yerine Akel’in mikrofona telefon dayaması, ilginç bir görüntü yarattı. Cardinalle, telefonda “Türkler’i seviyorum. Antalya’ya teşekkürler, çok onurlandım” dedi.


CHP’nin eski başkanı Deniz Baykal da ödül vermek üzere sahneye çıktı.

‘Tempo’lu veda

Altın Portakal, ödül töreninin ardından düzenlenen parti ile sona erdi. Tempo’nun Puma ile birlikte Ramada Otel’de düzenlediği after party’de, ödül heyecanı yerini eğlenceye bıraktı. Birkaç dakika içinde festival ve ödül dağılımına dair tüm tartışmaları, polemikleri unutturan partiye katılım hayli yüksekti.

Haberin Devamı

Partide en çok eğlenenler, “En ıyi ilk Film” ödülünü kazanan “Gişe Memuru” ekibi oldu.

Özge Özpirinçci, ödül töreninin sunuculuğunu yapan sevgilisi Engin Altan Düzyatan’ı yalnız bırakmadı.

Kısa süre önce karikatürist Erdil Yaşaroğlu’yla evlenen Begüm Kütük de davetliler arasındaydı.

Meltem Cumbul, pembe elbisesiyle gecenin en şık isimlerindendi.

Sessiz sedasız evlenen İsmail Hacıoğlu-Vildan Atasever çifti, geceye el ele katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!