Altın Kelebekler’in gecesi

Güncelleme Tarihi:

Altın Kelebekler’in gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 28'incisi düzenlenen geleneksel ‘‘Altın Kelebek 2000 TV Yıldızları Yarışması Ödülleri’’ önceki akşam Hürriyet Medya Towers'ta düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Kanal D'de yayınlanan ‘‘Ruhsar’’ dizisinin başarılı oyuncusu Cem Davran'ın sunuculuğunu yaptığı geceye TV, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından yaklaşık 2000 davetli katıldı.

Altın Kelebek 2000 Ödül Töreni, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün açılış konuşmasıyla başladı. Özkök, Altın Kelebek'in 28 yıl içinde sanat ve televizyon dünyasının en prestijli ödülü haline geldiğini söyledi.

Gecenin en çok dikkat çeken isimleri, onur ödülü kazanan Muazzez Abacı ile İbrahim Tatlıses'ti. Abacı ile Tatlıses, töreni izleyen medyanın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çeşitli TV ve gazetelerden 50'yi aşkın muhabirin takip ettiği gecenin bazı bölümleri, ‘‘Beş N Bir K’’ programında CNN Türk'ten canlı olarak ekrana geldi.

Altın Kelebek Ödül Töreni'ne Hülya Avşar, Defne Samyeli, Muazzez Ersoy, Muazzez Abacı, Meltem Cumbul ve sevgilisi Şevket Gözalan, Demet Akbağ, Zara ve eşi İskender Ulus, Ebru Gündeş, Ercan Saatçi ve eşi Gülümsün Saatçi, Deniz Akkaya, Emine Ün, Nilüfer Kurt, Levent Kırca, İbrahim Tatlıses, Mehmet Ali Erbil, Mahsun Kırmızıgül, Mehmet Ali Alabora ve sevgilisi Doğa Rutkay, İzzet Yıldızhan, Vahe Kılıçaslan ve eşi Mannik Kılıçaslan, Esra Balamir, Şahsenem ve sevgilisi Barbaros Büyüköner, Janset, Ziya Kürküt, Yıldız Tilbe gibi isimlerin de aralarında bulunduğu birçok ünlü katıldı.

AMBULANS BEKLEDİ

En iyi erkek haber spikeri ödülünü kazanan Reha Muhtar, ‘‘Bu tören, Çetin Emeç Salonu'nda yapılıyor. Terörist kurşunlarına hedef olan Çetin Emeç, benim ustamdı. Keşke sevgili Emeç yaşasaydı da, bu salona onun ismi verilmeseydi ve ben de bu ödülü almasaydım’’ diyerek duygularını dile getirdi.

Gecenin en çok ilgi çeken kişilerinden ikisi de podyumların seksi mankenlerinden Didem Taslan ve Ebru Destan'dı. İkili, gece boyunca birlikte dolaştı. Özellikle Didem Taslan'ın derin göğüs dekolteli giysisi hayran bakışları üzerine topladı. Deniz Akkaya ise gecenin sonuna doğru davete katıldı.

Magazin programlarının zirvesindeki isim ise bu yıl ‘‘Klas Magazin’’ oldu. 350'nci programa imza atan Ferdi Yücedağ ve ekibi, başarılarının rastlantı olmadığını belirttiler. Kanal D'nin yeni haber programı ‘‘Haber Özel’’i hazırlayıp sunan genç haberci Mehmet Ali Önel ‘‘Bu yıl programımız yeni başladı. O yüzden ödülü kazanamadık. Ama gelecek yıl bu ödülü bizim kazanacağımıza kesin gözüyle bakıyoruz’’ dedi. Yaklaşık 1,5 yıldır yayınlanmayan ve Show TV ekranlarına gelen ‘‘Maraton’’ programı ise Hürriyet Gazetesi okurları tarafından bir kez daha en iyi spor programı seçildi.

Altın Kelebek TV Ödülleri tarihinde ilk kez bir davetli, tören sırasında fenalık geçirdi. Hazır bulunan International Hospital'in acil servisinin müdahale ettiği davetli, hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TÖRENDEN NOTLAR

Türk Halk Müziği dalında onur ödülü alan İbrahim Tatlıses, geceye tek başına katıldı. Tatlıses, eşi Derya Tuna'nın gelmemesi konusunda açıklama yapmadı.

En iyi dizi seçilen ‘‘Yılan Hikáyesi’’nin başrol oyuncusu Mehmet Ali Alabora'yı ailesi yalnız bırakmadı. Genç sanatçı, Yapımcısı Osman Yağmurdereli, yönetmeni Nihat Durak ve senaryo yazarı Tayfun Güneyer, sevgilisi Doğa Rutkay'ın da katılmasıyla tam bir aile saadeti yaşadı.

En iyi kültür-sanat programı ödülünü kazanan ‘‘Beş N Bir K’’ programının yapımcı ve sunucusu Cüneyt Özdemir, ‘‘Türkiye'nin haber saati 19.00'da yayına giren Beş N Bir K'da farklı bir formatla izleyici karşısına çıktık. Bu ödül, bu saatte de olsa izlendiğimizin ve başarımızın kanıtı’’ dedi ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Fantezi müziğin ünlü sanatçısı Ebru Gündeş, ödülünü aldıktan sonra ekstra programına, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray da, dizi çekimlerine yetişebilmek için törenden hemen ayrılmak zorunda kaldı.

Çoğu zaman giydiği dekolte kıyafetleriyle dikkatleri çeken manken Deniz Akkaya, geceye siyah pantolon ve siyah ceket ile katıldı. Deniz Akkaya gece boyunca Can Tanrıyar ile koyu bir sohbete daldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!