Altın Aslan çevreyoluna gitti

Güncelleme Tarihi:

Altın Aslan çevreyoluna gitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 17:37

70. Venedik Film Festivalinde “Altın Aslan” ödülünü İtalyan yönetmen Gianfranco Rosi’nin “Il Sacro GRA” adlı belgesel filmi kazandı.

Haberin Devamı

Ünlü İtalyan Yönetmen Bernordu Bertulucci’nin başkanlığındaki Venedik Jürisi’nin seçimi büyük şaşkınlık yarattı. Roma’nın çevreyolu ve çevresinde yaşananların anlatıldığı filmin yönetmeni Fianfranco Rosi de şaşıranlar arasındaydı. Rosi’nin Altın Aslan açıklandığında ilk tepkisi “Venedik’i bir belgeselin kazanacağına hiç mi hiç inanmazdım” oldu. Eleştirmenler İngiliz yönetmen Jonathan Glazer’ın Scarlett Johansson’ın başrolünü oynadığı “Under the Skin” filmini Altın Aslan’a aday gösteriyordu.

Gümüş aslan Yunan yönetmene

Venedik Jurisi’nin en iyi yönetmene verdiği Gümüş Aslan da tartışmalı bir filme gitti. Şiddet sahneleri ile eleştiri alan “Miss Violence” filminin Yunanlı yönetmeni Alexandros Avranas’ın ödüle layık görüldü. Filmin başrolündeki Themis Panou’da en iyi erkek oyuncu seçildi. En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise “Via Costellana Bandiera” filmindeki performansı ile İtalyan oyuncu Elena Cotta layık görüldü.

Haberin Devamı

Yarışmada ki tek Türk filmi Deniz Aksay’ın “Köksüz”ü yarıştığı “Genç Aslan” ödülüne ulaşamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!