Alkışlar zenneye

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar zenneye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız’ın hikâyesinden esinlenilerek çekilen “Zenne”, Altın Portakal’daki galasında ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

EŞCİNSEL olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet, dans kulüplerinde zennelik yapan Can ile Alman fotoğrafçı Daniel’in dostluk hikâyesini anlatan “Zenne” filminin galası, Ulusal Film kategorisinde yarıştığı 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıldı. M. Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yönettiği film, Antalya Kültür Merkezi’ndeki gösterimde seyirci tarafından ayakta alkışlandı. “Zenne” ekibi, gösterimden sonra düzenlenen söyleşiye kırmızı renkli giysilerle katıldı. Ekip, “Filmde annesi Kezban, rengini onaylamadığı için Ahmet’in kırmızı tişörtünü kesiyor. Biz de bu konudaki duruşumuzu sergilemek istedik” dedi.

Kızım eşcinsel

Filmde Ahmet Yıldız’ın babasını canlandıran oyuncu Ünal Silver, kendi kızının da eşcinsel olduğunu açıkladı: “Benim için çok zor bir roldü. Çünkü benim kızım da eşcinsel. Bir oğlum, bir kızım, iki gelinim var. Hayatta en gurur duyduğum şey çocuklarım. Bu ülkede bazı anne babalar, katil çocuklarını bağrına basıyor, eşcinsel çocuklarını öldürtüyor veya öldürüyorlar. Anne babalar, çocukları eşcinsel oldu diye niye üzülüyor, anlamıyorum. Benim çocuklarım kanser olurlarsa üzülürüm.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!