Aktörlükle arama bir tek Tanrı girer

Güncelleme Tarihi:

Aktörlükle arama bir tek Tanrı girer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2007 00:00

Haziran ayında, "Avrupalı" isimli yeni sinema filminin çekimlerine başlayacak olan Cem Davran, Doğa Rutkay ve Sema Öztürk’le kamera karşısına geçecek. Sevişme sahnelerinde rol almasının eşini rahatsız edip etmediğini sorduğumuz Davran, "Aktörlükle arama bir tek Tanrı girer..." diyor.

 Uzun zamandır sizi ne ekranda görüyoruz ne de sinema perdesinde... Neden?

- Televizyonda epey bir süredir dizi çalışması yapmıyorum, programlara da konuk olarak katılmıyorum. Sadece söz verdiğim "Evim Güzel Evim" projesine devam ediyorum, onun da dört-beş bölümü kaldı. Bir süre daha böyle devam edecek, sonra elbette televizyonun başka bir köşesinden göz kırpacağım. Sinemaya gelince; son altı yıldır hiç film çekmedim. Neden mi? Tam olarak bilmiyorum. Senaryo, rol, aynı dalga boyunda insanlarla karşılaşamamak vs. Açıkçası Ömer Kavur’u, Gani Müjde’yi çok özledim. Ama şimdi galiba bu arayı kapatacağım. İrfan Tözüm’e çok güveniyorum. İçimdeki fırtınayı o çözdü.

n Artık dizi film yapmaya sıcak bakmadığınızı duydum. Bunun sebebi nedir?

- Evet, "Bir süre dizi film yapmayacağım" demiştim öyle de oldu. Herhangi bir kırgınlıktan değil. Sadece biraz yorulmuştum. Şu kadim dostum sinemayla hasretimizi dindirelim biraz, tabii ki dizi film havuzuna dalacağım yine..
/images/100/0x0/55eb4f34f018fbb8f8b8f6ed

HATA YAPARIM

n Burç uzmanı olduğunuzu duydum. Hangi burcun kadını evlenilecek kadındır?

- Boğa burcu kadını, çok iyi anne, iyi bir arkadaş, cazibeli, zeki ve ilginçtir. Diğer burçtaki hanımları kırmak istemem. Beni kadınlar konusunda anlatan en önemli cümle şudur: Ben güzel kadın severim...

n Hata yaptığınız anlar mutlaka oluyordur. Ama kimse bilmiyor, duymuyor. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

- Hatasız falan yaşamıyorum. Sadece bana ait olanı önemsiyor ve sakınıyorum. Ünlüler camiasında benim kadar gezip tozan yoktur örneğin. Bunu raconuyla yaptığım için mesele olmuyor.

n "Erkek parayı bulunca ilk olarak karısını boşuyor" tezinin doğru olmadığına bir kanıt mısınız?

- Parayı ve şöhreti bulan önce arabayı ve hanımı değiştiriyor. Ben bunu biraz adaletsiz buluyorum. Hayatımdaki kadından ayrılabilirim ama bunu başka bir kadın için ya da para, şöhret gibi şeyler için yapmam. Yaşamsal olarak tıkanır ve aşamazsan ayrıl ama delikanlı gibi...

n Son zamanlarda ortalıklarda şöhretli erkekler ve aldatılan eşleri var. Bir de loğusa avcıları... Sizin örnek bir evliliğiniz var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Sadece şunun bilinmesini isterim, kocasından ya da karısından dolayı ünlü olan insanlardan çok hazzetmem. Ünlü birinden ayrıldıktan sonra sıradan hayatına döneceksin. Aksi halde vasıfsız olmak gibi bir durum çıkar karşına.

SEVİŞMEM LAZIM

n Biraz da İrfan Tözüm’le olan projelerinizden söz edelim. Neden bu yıl 6 tane film yapmaya karar verdiniz?

- İrfan ağabeyle frekansımız tuttu. Kısa bir sürede uzun yol aldık aslında. İkimiz de sinema anlamında sağlıklı bir sessizlik yaşamışız meğer. Şimdi altı tane projemiz var. Hepsi yaşamdan sağılmış, tecrübeyle damıtılmış işler. Birincisinden başladık. Cem Davran, İrfan Tözüm, Muhteşem Film... Bu üçlü, uzun yıllar sinema yapacak.

n Önümüzdeki günlerde çekimleri başlayacak olan sinema filminizden söz eder misiniz?

- İrfan ağabeyin yöneteceği filmin adı "Avrupalı", absürd-kara mizah bir film. Filme adını veren karakteri, Avrupalı’yı ben oynuyorum. Aslında çok zor olanı yapmaya çalışan bir proje bu. En önemli konuyu, gündemi ters-yüz etme işi. Avrupalı, kimin altta, kimin üstte olduğunu değil, kimin zevk aldığını sorgulayan bir film bence. Projenin beni heyecanlandırmasına gelince, kesinlikle tek sebebi var, samimiyet.

n Daha filminizin çekimleri başlamadan rol arkadaşlarınız Sema Öztürk ve Doğu Rutkay’la bol bol sevişme sahnelerinizin olduğu gündeme geldi. Doğru mu?

- Ben değil, Avrupalı sevişecek. "Bir aktör için sevişmek, diğer durumlardan farklı değildir, yemek, içmek, uyumak gibi" türünden sallamalara giremem çünkü bende kusar. Evet filmde sevişmem gerekecek ama diğer oyuncuların da benimle sevişmesi gerekecek. Aslında Avrupalı atalarından farklı bir şey yapmayacak. Basının bir filmde bu tür sahnelerle ilgilenmesini doğal karşılıyorum ama Avrupalı bunu aşacak bir proje.

n Sevişme sahneleri eşinizi mutlaka rahatsız ediyordur. Bunu nasıl çözümlüyorsunuz?

- Bu soruya vereceğim cevap beni eksiltir, kadınımı üzer. Aktörlükle arama bir tek Tanrı girer...

n Seks, babalık, aktörlük... Nasıl bir sıralama yaparsınız?

- Sıralama yapmam çok zor. Hayata böyle köşeli yaklaşacak kadar iddialı değilim. Uç noktada isteklerim yoktur ama başarılı yaşamaya çalışırım. Bir gün bir sinemanın en ücra koltuğunda Avrupalı’yı izlerken kendi kendime şunu diyeceğim, teşekkürler Şehir Tiyatrosu, teşekkürler baba, teşekkürler Tanrım, teşekkürler Sema...

Hayatımın en güzel günlerindeyim

43 yaşındasınız... Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

*Çok iyi hissediyorum. Tüm samimiyetimle söylüyorum, belki de hayatımın en güzel günlerindeyim. Ben zaman geçtikçe rağbeti artan cinstenim. Altmış yaşımda kendimi düşünemiyorum bile. Fazla anlatmayayım, hem nazar değer hem de biraz narsistliğe girer. Akranım kadınlar içinse biraz üzülüyorum. Bu konuda hayat onlara biraz zalim davranıyor.

Kim ne yaşıyor umursamıyorum

Şöhretli, yakışıklı bir erkek önce neyle baş etmeyi öğrenmeli ki hata yapma şansı az olsun?

*"Hata yapmamak" sözü beni hep korkutur. Özellikle bir aktörün hatayla ilişkisi son derece net olmalı. Çocukluğumuzdaki gibi. Çelişmezsem, gelişemem. Buna inanırım ben. Kumaşın iyi değilse, hangi meslekten olursan ol açık verirsin. Aktör kafası karışık adamdır, ruhu yerinde durmaz, hayattan işkillenir. Aslolan ne yaptığın değil, nasıl yaptığındır, ne söylediğin değil nasıl söylediğindir. Gerisi popüler kültür, magazin vs. Ayrıca şunu da söyleyeyim, kimin ne yaşadığı benim hiç umurumda değil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!