Aktif spor pasif jimnastiğe karşı

Güncelleme Tarihi:

Aktif spor pasif jimnastiğe karşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Son birkaç yıldır, hem Türkiye'de hem de dünyada, aktif jimnastiğe rakip olarak görülen bir başka spor türü yaygınlaştı: Pasif jimnastik. Aktif sporların çoğunu deneyip de ‘Ben bunu yapamayacağım’ diyen birçok insan, pasif jimnastiğin yaygınlaşması ile huzura kavuştu.

Yıllardır kadınların ve erkeklerin fazla kilolarından kurtulmak ve formda kalmak için spor salonlarının kapılarını aşındırdıklarını biliyoruz. Formumuzu korumak için pek çoğumuz kulüplere üye olup sportif bir hayata merhaba deriz. Ancak, bu girişimimiz çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlanır çünkü, aletlerle çalışmak sanıldığı kadar kolay değildir. Azimle haftada en az 3-4 günü spor salonlarına gidip ya step veya aerobik yapmalı ya da aletlerle çalışılmak gerekir.

Bazı insanlar, spor salonlarına gitmek yerine sabah yürüyüşleri ve koşularıyla form tutarlar. Bunların yanında evine spor aletleri alıp vakit buldukça çalışanlar da hiç de az değil. Son birkaç yıldır, hem Türkiye'de hem de dünyada, aktif jimnastiğe rakip olarak görülen bir başka spor türü yaygınlaştı: Pasif jimnastik.

Diyet şart

Aktif sporların çoğunu deneyip de ben bunu yapamayacağım diyen birçok insan, pasif jimnastiğin yaygınlaşması ile huzura kavuştu. Sırayla birkaç masanın üzerine uzanıp masaların belli bölümlerinin hareket etmesiyle, vücudun gereken kısımları da hareket etmiş oluyorlar. Ancak uzmanlar, pasif jimnastiğin bir kilo verme aracı olmadığını, sadece kasları sıkılaştırıp vücudu topladığını belirtiyorlar. Yani, pasif jimnastiğin yanında diyet yapmak da şart. Ama şu bir gerçek ki, kilo vermek için aktif jimnastik de yapılsa bununla birlikte rejim yapılması da gerekiyor.

Bu konuda görüştüğümüz Klassis Otel Sağlık Merkezi sorumlusu Elif Aylı, Klassis Otel'de pasif jimnastiği tercih etmediklerini, çünkü insanların kilo vermek için vücut hareketlerini kendilerinin yapmaları gerektiğini söyledi. Elif Aylı ‘Dışarıdan bir güçle kasları çalıştırmak yeterli değil. Biz burada pasif jimnastik aletleri yerine kilo vermek isteyenlere masaj ve elektro bakım gibi yöntemleri tavsiye ediyoruz. Ayrıca aletli jimnastiğin yanısıra, müşterilerimize yürüyüş yapmalarını da söylüyoruz. Pasif jimnastiğe karşı değilim, bunu yapıp da sonuç alan pek çok insan var. Ancak biz kişilerin kendi enerjilerini kendilerinin kullanmalarından yanayız’ diyor. Öte yandan, Nutra Slim'in Levent şubesi yöneticisi Işın Ünal da, diyet programlarında pasif jimnastiği tercih ettiklerini belirtiyor. Işın Ünal, ‘Diyet esnasında yağ hücreleri boşalır ve bu boş kalan hücreler vücutta sarkma oluşturur. Pasif jimnastik aletleri de bu deformasyonu önler’ diyor.

Haftada iki kere

Unal ‘Pasif jimnastiğin 7 masasını haftada 2 veya 3 kere kullanarak bu konuda iyi sonuçlar aldık. Bu sayede vücutta santim olarak incelme ve sıkılaşma sağlanıyor. Biz bu anlamda pasif jimnastiğin gerekliliğine inanıyoruz' şeklinde konuşuyor. Işın Ünal aktif ve pasif jimnastiği birarada hiçbir şekilde tavsiye etmediklerini, pasif jimnastiğin ancak hafif yer hareketleri ile tavsiye edildiğini de sözlerine ekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!