Akıllanırsa iyi koca olur

Güncelleme Tarihi:

Akıllanırsa iyi koca olur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kanal D'nin ‘‘Sabah Şekeri’’ ve Çarkıfelek’in başarılı hostesi Mehmet Ali’yi Hürriyet'e anlattı

Özlem Yıldız gerçekten şeker gibi cici aile kızı. Siz bakmayın Çarkıfelek'te onun her akşam Mehmet Ali'yle çene yarıştırıp şarkılar söylediğine. Suadiye Lisesi'nde okurken öğretmenleriyle bile konuşamazmış utancından. Evde bile sokağa çıkmak için annesinden izin alması için kardeşi Sinem'e yalvarırmış. O Özlem'in nasıl bu Özlem olduğuna şimdi kendisi bile inanamıyor.

Özlem Yıldız, 27 ağustos 1977 İstanbul doğumlu. Baba Ertuğrul Yıldız bir tekstil şirketinin satış müdürü, anne Sevgi Yıldız ise ECA'dan emekli ev kadını. Kendisinden üç yaş küçük kardeşi Sinem ise Yıldız Üniversitesi mütercim tercümanlık 2. sınıf öğrencisi. Özlem, iftihar listesinden inmeyerek okuduğu Suadiye Lisesi'ni başarıyla bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi'ni kazanmış ama, aklı TV yayıncılığı okumakta. Dört yıl önce girdiği ATV'nin Güzellik Yarışması'nda ilk 20'ye girdikten sonra elenmesi, onu hayal kırıklığına uğratmış. Ama, iki ay sonra VJ'lik teklifi alarak kameraların karşına geçmiş. Çeşitli programlar, canlı yayınlar derken kendini Çarkıfelek'te bulmuş.

ONDAN ÇOK TEDİRGİNDİM

Yıldız ailesinin Bostancı'daki evlerinde mavi-yeşil lensli Özlem'le başbaşa konuştuk. Sevgili Mehmet Ali'nin kulakları kim bilir nasıl çınlamıştır. Bir dargın, bir barışık yerli Romeo-Jülyet öyküsü onlarınki. Ne zaman tanıştılar, neler oldu, nedir bu öykünün esası acep?

- Dört yıl önce DJ'lik yaparken onun ‘‘Piyangola’’ yarışmasına birkaç kez katıldım, öyle tanıştık. O zaman onda bir etkilenme oldu ama, bende hiçbir şey yoktu. Benimle bir ilişki başlatmak için gerçekten çok emek verdi. Çiçekler aldı, eve gelip aileme kendisini ifade etti, beni çok beğendiğini, benimle bir arkadaşlık dönemi yaşamak istediğini anlattı. İlişkimizin bir evlilikle noktalanacağını ima etti hep. Onun hakkında okuduklarımdan dolayı çok tedirgindim. Benimle olan ilişkisine de harhangi bir ilişki diye bakıyor zannediyordum. Sonra baktım ki çok fedakarlık yapıyor. Onu önce bir tanıyayım dedim. O zamanlar bir genç kızın hayalinde nasıl bir erkek olursa ben de onu öyle bir insan olarak tanıdım. Çok çok güzel giden bir ilişkimiz vardı. Bendeniz'in ‘‘Günahlar’’ı ortak şarkımızdı. Ama bu sırada birkaç yanlışını yakaladım.

BANA YANLIŞ YAPTI

Ah Mehmet Ali ah, bulmuşun gül gibi bir kızı.

- Onu kızıyla beraber Kıbrıs'a uğurladığımın ertesi günü gazetelere bir baktım ki, Ebru Cündübeyoğlu'yla gitmiş. Önce inanmak istemedim, kaldığı oteli aradım, hakikaten onunla aynı otelde kaldığını öğrendim. Hemen telefon açıp ‘‘Bu ilişki benim için artık bitti, beni bir daha arama’’ dedim. Bu bana yapılan büyük bir yanlıştı. Sonra kafa dinlemek için ailemle birlikte Bodruma'a gittim. Kalktı Bodrum'a kadar geldi, kendini affettirmek için. Tam affetmişken bir kere daha yanlışını yakaladım. Bu sefer tanımadığım birisiyle beraber olmuştu. Bana doğruyu söylemediğini gördüm.

M. ALİ'Yİ SEVMİŞTİM

Yener ağabey, ben duygusal bir insanım, hakikaten çok yıkılmıştım. Ben insanlara kırgınlığımı belli edemiyorum, kızdığam zaman bağıramıyorum. Senin oturduğun koltukta sabahlara kadar hiç uyumayıp ağlamaktan gözlerimin şiştiğini biliyorum. Çünkü Mehmet Ali'den önce hiç ciddi bir erkek arkadaşım olmamıştı. Beni etkiyelecek biri çıkmamıştı karşıma. Size açıkça söyleyeyim, Mehmet Ali'yi sevdim. Sevmesem zaten böyle bir arkadaşlık yaşamazdım. Zekası, espri yeteneği ve ısrarcı oluşu, sonuna kadar pes etmemesi beni çok etkiledi. Ben Mehmet Ali'nin beni sevmesini sevdim.

Mehmet Ali'nin sanatçılığı tartışılmaz ama, ya kocalığı?

- Akıllanırsa Mehmet Ali'den çok iyi koca olur. Önce kendisiyle ilgili birtakım fedakárlıklarla bulunması gerek. Her şey onunla olsun, bu evlilik de olsun, yok öyle şey. ‘‘Şu güzel bayana da bakayım, şununla da konuşayım, onunla da gezeyim’’ olmaz. Hayatında tek bir kadına yer vermesi şart. Belki işleri çok yoğun olduğu için biraz heyecan arıyor. Bence o bir arayış içinde. Bir boşlukta olduğunu hissediyorum özellikle son günlerde, hele biten son ilişkisinden sonra.

Seksi değilim

Boyum 1.75 m, kilom 52 kg. Aşırı yemek yemem, rejim de yapmam.

Kendimi çok güzel ve seksi hissetmiyorum. Dekolte bir elbise giydiğimde aynaya baktığım zaman ile kendimi çocuk görüyorum. Hafta sonları bir gram makyaj yapmam, çünkü cildim çok yıpranıyor.

Hülya Avşar'ı çok güzel, çok hoş buluyorum. Bir de Duygu Dikmenoğlu'nu.

TV işine girmeden önce sokakta hiç etekle gezmezdim. Bana laf atacaklar diye çok utanırdım.

Tarık Akan ve Türkan Şoray'ın hayranıyım.

Boynumda beni koruduğuna inandığım bir dua taşırım. Bir de babaannem devamlı kurşun döküyor bana. Nazara çok inanıyorum.

En korktuğum şeyler; başarısız olmak ve sevdiğim insanları kaybetmek.

Sosyetik playboylar

peşimi bırakmıyor

Benimle arkadaşlık etmek isteyen çok fazla erkek var. Talep çok ama, ben hayatta güvenebileceğim az erkeğin olduğuna inanıyorum. Kimisi çiçek gönderiyor, kimileri birlikte yemeğe çıkmayı teklif ediyor. Bir de parasına çok fazla güvenen tipler var. Mesela ‘‘Falanca restoranı kapatacağım, basından filan da çekinme’’ diyen sosyetik playboylar var. Gerekli cevabı alıp gidiyorlar tabii. Elbet doğru bir insan benim de karşıma çıkacak. Beyaz Atlı Prens'imi bekliyorum.

Dizi teklifi geliyor

Çok büyük oynayıp bir anda silinmek istemiyorum. İnsanlar beni Çarkıfelek'te görmekten çok memnun. Sabah Şekerleri de öyle. Sabah akşam iki canlı yayın çok yoruluyorum ama, işimden çok zevk alıyorum. Bana iş yapıyorum gibi gelmiyor. çok eğleniyorum. Esprilerin hepsi doğaçlama, hiç ön hazırlığımız yok. Bu arada güzel dizi teklifleri geliyor. Geceleri dışarı çıktığımda ya bir arkadaşımın doğum günü vardır, ya da bir iş yemeği. Gece klüplerine, barlara gitmem.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!