Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 00:00

Haberin Devamı

gör ün
Yalıkavak’a yeni galeri
Yalıkavak Marina’daki tarihi yağhane binası artık Mine Sanat Galerisi’yle birlikte bir sanat merkezine dönüştü. Yaz-kış süreli projelerin yapılacağı mekânın ilk sergisinin adı ‘Tanışma’. Eserleriyle katılan sanatçılar arasında Özdemir Altan, Tomur Atagök, Halil Akdeniz, Ergin İnan, Balkan Naci İslimyeli gibi isimler var. (536) 553 50 66.

yolla yın
Eski oyuncaklar sergiye
Anne-bebek ürünleri alışveriş platformu E-bebek, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde geçmişten günümüze bebekle ilgili pek çok oyuncak ve ürünün görülebileceği bir sergi açtı. İçeriğinde 1900’lerin başında kullanılmış biberondan 1928 senesine ait eski Türkçe yazılmış ilk bebek sağlık gelişim ve beslenme kitabı da görülebiliyor. Sergi 12 Temmuz’a kadar gezilebilir ama sadece gezmekle kalmayıp eski oyuncaklarınızı sergiye verebilirsiniz. (216) 325 11 11.

Haberin Devamı

izle yin
Kore üsulü La Traviata
19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bugün Güney Kore’den gelen Daegu Operası’yla sürüyor. Topluluk, Giuseppe Verdi’nin Alexandre Dumas’ın yazdığı ‘Kamelyalı Kadın’ romanından etkilenerek bestelediği üç perdelik ‘La Traviata’yı sahneleyecek. Topluluğa Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu eşlik edecek. Saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatrosu’nda. Biletler 20-60 lira. (242) 244 24 41.

kaçırma yın
Bedava dinleme şansı
İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği İstanbul Caz Festivali 3 Temmuz’da başlıyor. Pek çok önemli isim var ama en merak uyandırıcısı Morrissey. 19 Temmuz’da Mavi’nin gösteri sponsorluğunda sahne alacak olan İngiliz alternatif rock müziğinin efsane ismi Morrissey için mutlaka yerinizi ayırtın. Bu arada Mavi’nin Facebook ya da Twitter hesabındaki soruları bilen 15 çift bilet kazanacak. Konser saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde. Biletler 67.5-375 lira, Biletix’te.

gid in
İstanbul’un yeni festivali
Pozitif Live’ın yeni festivali Mono, bugün saat 10.00’da Solar Beach’te başlıyor. Bir yandan deniz, kum ve güneşin tadını çıkartırken diğer yandan beş farklı sahnede Gogol Bordello, Metric, Com Truise ya da Battles’ı dinleyebilirsiniz. Biletler kapıda ve Biletix’te 30-85 lira.

Haberin Devamı

dinle yin
Klarneti konuşturan adam
Klarnet üstadı Serkan Çağrı, 4 Temmuz’da ‘Crazy Brassy Balkans’ konseriyle ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda. Yurtdışındaki eleştirmenlerin, “Sınırlar ötesi bir etki yaratıyor” dediği Çağrı son albümünden eserleri çalacak. Saat 21.15’te başlayacak konser için Taksim-AKM önünden saat 20.00’de ücretsiz servisler kalkacak. Biletler 34-45 lira, Biletix’te.

gönder in
Kerem Tunçeri’yle basketbol dersleri
Basketbol milli maçlarından sonra herkesten çok çocukların sevgilisi haline gelen Kerem Tunçeri, 2 Temmuz-26 Ağustos tarihleri arasında Marmara Forum’da basketbol dersleri verecek. 7-15 yaş arasındaki çocuklara birer aylık periyotlar halinde verilecek dersler, Tunçeri Spor Okulu’nun himayesinde gerçekleştirilecek. Kontenjanla sınırlı etkinliğe katılmak için yapmanız gereken tek şey, Marmara Forum mağazalarından tek seferde 75 liralık alışveriş yapmak ve ön kayıt için birinci kattaki danışma bürosuna başvurmak.

Haberin Devamı

katıl ın
Yerli fantastik romandan oyun olur mu
Bu haftasonu FABİSAD’ın da destek olduğu Kontakt düzenleniyor. İçeriğinde ilginç paneller de olacak. Konu, ‘Yerli fantastik romandan oyun olur mu’. Yazar Barış Müstecaplıoğlu, bilgisayar oyunu senaristi Yiğit Değer Bengi, yazar Doğu Yücel gibi isimler konuyu tartışacak, çözümler üretecek. Hatta dinleyicilerin de aktif olarak katılacağı bir beyin fırtınası gerçekleştirilecek. İlk toplantı bugün saat 15.00’te Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi’nde.

at ın
İyi golcüler aranıyor
Teknoloji mağazaları zinciri Saturn, Euro CUP 2012 heyecanına ortak olmak isteyen sporseverleri, bugün 14.00-20.00 saatleri arasında Taksim Galatasaray Meydanı’na gol atmaya bekliyor. Etkinlikte, Xbox kullanılarak üç kişilik gruplar penaltı atışları yapabilecek. Harekete duyarlı sensörle çalışan XBox karşısında şut atmaya çalışan yarışmacılar, top olmadan ekrana yansıyan görüntüleriyle oynayacak. Her etabın birincisi, Saturn Taksim’den sürpriz hediyeler kazanacak.

Haberin Devamı

heyecanlan ın
Bu dövüş kaçmaz
Hollywood Prodüksiyon’un organizasyonuyla bugün İstanbul Maslak Sheraton’da ilginç bir gösteri var. ‘The Expendables’ gibi gişede hasılat yapan aksiyon filmlerinin ünlü yıldızı Gary Daniels ile Amerikan Gladyatörü William Romeo’nun karşılaşacağı şov gösterisi saat 20.45’te. Gecede ayrıca Yılmaz Pilger gibi Türk kickbox’çular da şov yapacak. Giriş 112 lira. (212) 335 99 99.


eğlen in
Plajda salsa zamanı
700 metrekarelik havuzu ve denize sıfır sahiliyle dikkat çeken Palmarina Bodrum’daki Billionaire Beach’te bu yaz her cuma ve cumartesi DJ performanslarıyla dans gösterileri olacak. Mesela bugün Havana Salsa grubu var. Ayrıca yaz boyu barbekü partileri ve 18.00-20.00 saatleri arasında ‘happy hour’ olacak. (252) 385 43 65.

* NE OKUSAK

İztanbul

Haberin Devamı

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan ‘İztanbul’, imparatorluklar başkenti İstanbul’un gizemli geçmişine daha yakından bakmak isteyen genç okurlara ve elbette masallardan vazgeçemeyen her yaştan gence hitap ediyor. Sultan Süleyman’ın izinde, Evliyâ Çelebi’nin rehberliğinde İstanbul’a dair Doğu hikâyesi anlatıyor yazar Ayla Hacıoğulları: Küçük kahramanları Emre, Acar ve Mine ile bir martının kanadına tutunup Ayasofya’dan Topkapı Sarayı’na, Sultanahmet’ten Adalar’a, Kapalıçarşı’dan Beyazıt’a uzanıyor; ‘rüya madalyonu’nun 150 yılllık macerasının peşinde, sıra dışı bir ‘İstanbul gezi rehberi’ koyuyor ortaya... Fiyatı 27 lira.

* NE YESEK

Limonlu cheesecake

Derishow’un Nişantaşı mağazasının arka girişinde yer alan Derishow Cafe, sabah ve akşamları sunduğu lezzetli sandviç ve salatalarının yanı sıra öğle saatleri için özel olarak seçilen ve her gün değişen yemek mönüsüyle hizmet veriyor. Közlenmiş patlıcanlı ve Bergama tulumlu sandviçle Ege usulü salatayı yerken kendinizi butik bir Ege otelinin arka bahçesinde hissedebilirsiniz. Limonlu cheesecake ve portakal kabuklu mozaik pastayı da mutlaka deneyin derim. (212) 248 42 96.

* NEREYE GİTSEK

Altınoluk’a

Oksijen bakımından dünyanın en iyi ikinci bölgesi olarak gösterilen Altınoluk’ta sakin bir tatil geçirmek isterseniz, önerim Altınoluk’un yedi kilometre ilerisindeki Fener Mahallesi’nde bulunan Beykonağı Otel. Denize sıfır konumuyla dikkat çeken otelin sadece müşterilerine özel plajı, rahat etmeyi sağlıyor. Kişi başı konaklama fiyatının 100-130 lira arasında değiştiği Beykonağı Otel’de ücrete, açık büfe sabah kahvaltı ve akşam yemeği de dahil. (266) 388 10 02.

HER GÜNE BİR ÖNERİ
* PAZAR Monica Molina konseri saat 21.15’te Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu’nda. Biletler 25-30 lira Biletix’te.
* PAZARTESİ Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği ‘Batı Rıhtımı’ adlı oyun, saat 21.15’te ENKA’DA. Biletler 23.5 lira. (212) 276 22 14.
* SALI Metin Zakoğlu’nun sahnelediği ‘Edepsiz Komedi’, saat 21.00’de Metin Zakoğlu Cafe Theatre’da. Biletler 17-67.5 lira. (216) 467 33 32.
* ÇARŞAMBA Mehmet Erdem konseri saat 21.00’de Jolly Joker İstanbul’da. Biletler 28-55.5 lira. (212) 249 07 49.
* PERŞEMBE Hande Subaşı ve Bora Gencer’in başrolde olduğu ‘Kamelyalı Kadın’ adlı oyun, saat 21.00’de Darüşşafaka Açıkhava Tiyatrosu’nda. Biletler 45-56.5 lira, Biletix’te.
* CUMA Ozan Doğulu konseri saat 22.00’de Muğla’daki Vale Bistro’da. Biletler 30 lira, Biletix’te.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!