Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 00:00

Haberin Devamı

coşun

ELEKTRONİĞİN YENİ PRENSESİ
Elektronik müziğin başarılı genç seslerinden Emika, 10 Şubat’ta Babylon’da. Geçen Ekim’de çıkardığı ilk albümle bile geniş bir hayran kitlesine ulaşan Emika, downtempo, dubstep ve electronica gibi türleri bir araya getiriyor. Kapılar 22.00’de açılıyor. Biletler 33.5 lira, Biletix’te.

gidin

YEDİ KITADA TATİL ŞANSI
11 Mart’a kadar İstanbul Akmerkez’de aynı gün içinde 150 liralık alışveriş yaparsanız yedi farklı kıtadaki yedi ülkeden birine gitme şansını yakalayabilirsiniz. Kenya’da zürafa besleyebilir, Avustralya’da meşhur Harbour Köprüsü’nün zirvesine yürüyerek tırmanabilir, Arjantin’de dünyanın ucundaki feneri ziyaret edebilirsiniz.

sürün

YARIŞÇI SEVGİLİLERE
Sevgiliniz otomobil sporlarına meraklıysa bu yıl ona Volkicar Workshop’u hediye edin. Bilinçli otomobil sürüş eğitimleri düzenleyen Volkan Işık Akademi, Sevgililer Günü’ne özel kampanyasında yüzde 20 indirim yapıyor. İsterseniz yüzde 30 indirimle ona katılarak gerçek bir yarış otomobili kullanmanın keyfine varabilirsiniz.
(555) 832 01 01

izleyin

Haberin Devamı

MEDYATİP YENİDEN
Yavuz Seçkin’in geçen yıl çok sevilen ‘Yavuz Seçkin Show - Medyatip’ gösterisi yeniden sahnede. Yerli dizi, magazin tipleri, reklamlar, spor adamları, nostaljik ünlüler gibi pek çok başlığı kuklalarıyla anlatan Seçkin, bu akşam AnkaMall Sanatolia Sahnesi’nde olacak. Biletler 28.5-33.5 lira, Biletix’te.

katılın

GENÇ TASARIMCILAR BURAYA
İç giyim markası Triumph, her yıl düzenlediği ‘Triumph Inspiration Award 2012’ yarışmasını başlattı. Türkiye’nin ilk kez geçen yıl katıldığı yarışmada, Nurten Yüksel ‘Hezarfen’ adlı işiyle 37 ülkeden iki bin 100 tasarımcı arasından dünya ikincisi seçilmişti. Şimdi siz de Şanghay’da yapılacak yarışmanın elemelerine tasarımlarınızla 2 Mart’a kadar katılabilirsiniz. Birinciye 15 bin ve ikinciye 10 bin Euro ödül olduğunu unutmayın. www.triumph-inspiration-award.com

görün

MYANMAR’IN GİZLİ YERLERİ
Nü çekimleriyle tanınan fotoğrafçı Niko Guido, bu kez Myanmar projesiyle karşımızda. 7 Şubat 19.30’da İstanbul Kadıköy’deki PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde fotoğraflarını sunacak sanatçı, proje için özellikle turistik olmayan yerlerde çekimler yaptı. Herkesin giremediği manastırlara girerek keşişleri gündelik halleriyle fotoğrafladı. (216) 418 19 76

ayırtın

Haberin Devamı

ÖN BİLETLER SATIŞTA
Türk sinemasının en pahalı filmi olan ‘Fetih 1453’ 16 Şubat’ta tam 14.53 seansında vizyona girecek. Şimdiden yerinizi ayırtmak isterseniz Wings Cinecity Trio Kozyatağı, Cinecity Olivium Zeytinburnu ve Cinecity Kipa Çiğli İzmir’de ön biletler satışa çıktı. www.cinecity.com.tr

deneyin

EN KALİTELİ ŞARAPLAR
Kayra, 12 Şubat’a kadar sürecek ‘Her kadehle Dünya Mutfağı’ etkinliğini İstanbul’daki restoranlarda başlattı. Bistro 33 Erenköy, Cento per Cento, Chilai, Delicatessen, Lacivert, Midpoint, Salomanje, Sushico, Park Şamdan ve Park Fora gibi restoranlarda dünyanın en saygın ve köklü şarap markaları özel fiyatlarla kadehte sunulurken, bazı restoranlardaysa tadım (degüstasyon) mönüleri ve yemek-şarap uyumlu combo mönüler sunulacak.

yararlanın

Haberin Devamı

ÇİFTLERE İNDİRİM VAR
“Sevgililer hayatımızdaki her özel kişiyle olduğu gibi, yedi ana çakra merkezinden enerjetik kordonlarla birbirine bağlıdır. İlişkilerde boşanma, ayrılma gibi durumlarda bir taraf diğer tarafa acı vermek için kordonları koparır. Orijinal Yoga Sistemi teknikleriyle geçmişten kalan kordonlar onarılır, yeni ve sağlıklı kordonların oluşması için ortam hazırlanır” diyor Yoga Academy. Ve 15 Şubat’a kadar gelen çiftlere yüzde 50 indirimli ‘Çiftler İçin Yoga’ dersleri düzenliyor. (212) 236 41 76

öğrenin

ARKADAŞLARINIZLA YEMEK KURSU
İstanbul Swiss Otel’deki Gaja Restoran, mutfağını kişiye özel yemek kursları için açtı. Pek çok Michelin yıldızlı restoranda Fransız yemeği yapmış William Mahi, küçük gruplar için ‘Fine Dining’ yemek kursları veriyor. En az 5 en çok 10 kişiden oluşan gruplar Şef William Mahi ile Gaja’nın mutfağında üç saat yemek yapabilecek. (212) 326 11 00

dinleyin

Haberin Devamı

KIRAÇ’IN YENİ ŞARKILARI
Aralık’ta çıkardığı CD ve üç boyutlu DVD’den oluşan ‘Derindekiler’ albümünün ardından Kıraç, yeni şarkıları için konser vermeye devam ediyor. Kıraç, bu akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacak. Biletler 34.5-67.5 lira, Biletix’te.

kaçırmayın

ELİF ŞAFAK SENİN HİKÂYENİ YAZSIN
Türkiye’nin en sevilen kadın kalemlerinden Elif Şafak, aşk hikâyenizi yazmayı bekliyor. Filli Boya, Doğan Kitap ve Elif Şafak’ın Facebook takipçisiyseniz, 9 Şubat’a kadar yaşadığınız en renkli aşk hikayesini www.facebook.com/filliboya sayfasında paylaşın. Şafak, hikayelerden birini seçip kendi üslubuyla yeniden can verecek ve 12 Şubat’ta köşesinde yayınlayacak. En beğenilen 20 hikayenin sahipleri, özel romantik hediye sepeti de kazanacak.

Ne okusak

Haberin Devamı

Su ve Sabun
Dünya Sağlık Örgütü’nün salgın hastalıklara ilişkin birimi danışmanı olarak, son 20 yılını Uganda’da Ebola virüsünden Pakistan’da çocuk felcine kadar dünyadaki mikropları kovalayarak geçirmiş Dr. Bonnie Henry. Şimdi tüm birikimini ‘Su ve Sabun’a aktarıyor. Kitaba genel olarak bakıldığında üç basit kural sunuyor: Ellerinizi yıkayın, öksürürken ağzınızı kapayın ve ateşiniz olduğunda evde kalın. Ayrıca merak ettiğiniz bakteri, parazit ve mantarlarla sizi tanıştırıp onlarla nasıl başa çıkmanız gerektiğini anlatıyor. Pegasus Yayınevi’nden çıkan kitabın fiyatı 17.5 lira.

Ne yesek

Midyeli makarna
Tabağımızın vazgeçilmezlerinden makarna. Dışarıda da öyle her yerde yenmez. Her ilde belli noktalar vardır. Mesela Ankara’daki Makkarna. Öncesinde bir tabak brokoli çorbasıyla içinizi ısıtın, ardından mutlaka midyelerden deneyin. Ardından ana yemek olarak kum midyeli, kırmızı barbunyalı, karidesli ya da domatesli makarnalardan birini sipariş edin. Mekanın mönüsü de enteresan; İtalya’nın ünlüleri, yönetmenleri ve sanatçılarına yer verilmiş. (312) 436 80 88

Nereye gitsek

Romantik Prag’a
Romantik bir Sevgililer Günü geçirmeyi planlıyorsanız önerimiz, Cafe Tur’un düzenlediği dört günlük Prag seyahati. 399 Euro’dan başlayan fiyatlarla Vltava Nehri’nde tekne gezisi yapabilir ya da akşam yemekli ortaçağ gecesine katılabilirsiniz. IV. Charles Köprüsü ve eski şehir meydanıysa asla ayrılmak istemeyeceğiniz noktalardan olacak. Tur fiyatlarına gidiş/dönüş uçak biletleri, yarım pansiyon konaklama, alan vergileri, transferler, Türkçe reberlik hizmetleri ve seyahat sağlık sigortası da dahil. 444 0 179. www.cafetur.com

Her güne bir öneri

PAZAR: Nesrin Kazankaya’nın yazıp yönetip oynadığı ‘Kazaen-Beyoğlu’nda Çarpışmalar’ 18.30’da Tiyatro Pera’da. Biletler 18.5-28.5 lira, Biletix’te.

PAZARTESİ: Izgara levrek, risotto gibi İtalyan yemekleri öğreten ‘İtalyan Mutfağı 1’ kursu 19.00’da MSA’da. Ücret 120 lira. (212) 290 35 50.

SALI: Sibel Can: Müzeyyen Senar Gecesi konseri 20.00’de Lütfi Kırdar’da. Biletler 85 lira, Biletix’te.

ÇARŞAMBA: Zamansız Şarkılar adlı son albümünü çıkaran İskender Paydaş, saat 23.59’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 23.5 lira. (212) 244 25 58.

PERŞEMBE: ‘Basit Bir Ev Kazası’, Günay Karacaoğlu’nun oyunu. KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, 20.30. 25-40 lira, Biletix’te.

CUMA: Aşk şarkıları ve tarzıyla gençlerin sevdiği Emre Aydın saat 23.00’te İzmir Ooze Venue’de. Biletler 28.5 lira. (232) 388 78 70.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!