Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Haberin Devamı

HER GÜNE BİR ÖNERİ

* PAZAR Murat Han, Esin Harvey gibi isimlerin sahnelediği ‘Yaklaştıkça’ oyunu Profilo Kültür Merkezi’nde. Biletler 35-45 lira, Biletix’te.
* PAZARTESİ ‘Tatlı ve Tuzlu Sufleler’ eğitimi Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nde. Ücret 120 lira. (212) 211 87 52.
* SALI Bulutsuzluk Özlemi, Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 28.5 lira. (212) 244 25 58.
* ÇARŞAMBA Model konseri Jolly Joker İstanbul’da. Biletler 33.5 lira. (212) 249 07 49.
* PERŞEMBE Ali Poyrazoğlu ve Nilgün Belgün’ün sahnelediği ‘İyi Günde Kötü Günde’ İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde. Biletler 46-56 lira, Biletix’te.
* CUMA ‘Bende Bi’ Aşk Var’ albümünü çıkaran Göksel’in konseri Salon İKSV’de. Biletler 28-39.5 lira. (212) 334 07 52.

Gid in
Ünlü isimler kış festivalinde
16 yıldır devam eden gençlik festivali ‘Gnçtrkcll Winterfest 2012’ başladı. 5-9 Şubat ve 12-16 Şubat tarihlerinde Bursa Uludağ’da gerçekleşecek festivalde Kenan Doğulu, Murat Boz, Hadise, Ozan Doğulu, Bengü, Atiye gibi üniversitelilerin sevdiği ünlü isimler sahnede olacak. www.winterfest.com.tr

Haberin Devamı

gez in
Hayat suyun etrafında gelişiyor
Daha çok yaratılış ve doğuş konularını eserlerinde işleyen Cenk Akaltun’un son işleri, ‘Suda Yaratılışlar’ sergisiyle Galeri Artist Çukurcuma’da. Hayatın suyun etrafında gelişimini sürdürdüğünü söyleyen Akaltun’un işlerini 8 Şubat’a kadar görebilirsiniz. (212) 251 91 63.

dinle yin
Kürşat Başar’la Pera’da
Pera Palace Hotel’in efsanevi barı Orient’te 3 ve 17 Şubat’ta Kürşat Başar Dörtlüsü sahne alacak. Ekipte önemli müzisyenler yer alıyor: Saksafonda Kürşat Başar, piyanoda Burçin Büke, basta Uğur Yalçın ve davulda Alp Türeci. Onlara sesiyle Şenay Lambaoğlu eşlik edecek. (212) 377 40 00.

götür ün
Kitap şenliği başladı
İstanbul Kadıköy’deki alışveriş merkezi Tepe Nautilus’un gelenekselleşen Mini Kitap Şenliği’nin beşincisi başladı. 17 farklı yayınevinin kitaplarıyla tanışacak çocuklar için ayrıca mim gösterileri yapılıyor, atık malzemelerden yapılmış dev heykeller sergileniyor, sanat atölyeleri düzenleniyor ve tiyatro sahneleniyor. 5 Şubat’a kadar çocuklarınızı götürebilirsiniz.

Haberin Devamı

kazan ın
İngiltere yolcusu kalmasın
İngilizce Dil Okulları EFINST, 20’nci kuruluş yılında Sevgililer Günü için özel bir kampanya başlattı. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne kadar özel ders ve sınıf içi İngilizce paketlerine kayıt yaptıran herkese İngiltere’de iki haftalık İngilizce dil eğitimi hediye ediyor. Programa yeme, içme ve konaklama da dahil. (212) 282 90 64.

tasarla yın
Gece hayatını siz yansıtın
İlki geçen sene düzenlenen ve İstanbul’u bir geceliğine maviye boyayan ‘İstanbul Blue Night’ etkinliğine yaklaşık bir ay kala, ‘İstanbul Blue Design’ yarışması başlıyor. Yapmanız gereken İstanbul ve eğlence hayatını yansıtacak, gece hayatının simgesi haline dönüşecek şapka, tişört ve çanta gibi aksesuvarlar tasarlamak. Birincinin iki gece konaklamalı Milano Design Week seyahati kazanacağı yarışmaya 5 Şubat’a kadar katılabilirsiniz. www.istanbulbluedesign.com

Haberin Devamı

eğlen in
Pop müzik tarihinin simgesi
Türkiye’nin en önemli ve köklü gruplarından MFÖ, eski ve yeni şarkılarıyla 1 Şubat’ta İş Sanat’ta sahnede olacak. Tümüyle kendilerine ait söz ve bestelerden oluşan albümleri, yurtiçi ve yurtdışı konserleri, aldıkları sayısız ödül ve getirmiş oldukları yeniliklerle pop müzik tarihinin simgelerinden haline gelen MFÖ’nün konser biletleri 20-75 lira. (212) 316 10 83.

sevindir in
Pepee’yle tanışın
Düşyeri’nin 3-6 yaş grubu çocuklar için tasarladığı ve kendi yaş grubunun fenomeni Pepee, bu hafta alışveriş merkezlerinde çocuklarla bir araya geliyor. Ünlü çizgi kahraman Pepee, çocuklarla şarkılar söyleyip halay çekecek ve dergilerini imzalayacak. Ayrıca Pepee’nin annesi, babası, nenesi, dedesi, teyze kızı Şila, minik kız kardeşi Bebee ve Zulu da orada olacak. 29 Ocak’a kadar Carrefour Bursa ve 30 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında Carrefour Ankara’dalar.

Haberin Devamı

yarış ın
Pastacı olmak isteyenlere
Özsüt’ün ‘Benim Özsüt Pastam Yarışması’na başvurular açıldı. Marifetlerinizi ortaya koyabileceğiniz yarışmaya katılmak için tek yapmanız gereken www.ozsut.com.tr’deki formu doldurmak. Ön elemeyi geçen 10 pastacı adayı, 14 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek finalde yarışacak. Birinciye beş bin, ikinciye üç bin ve üçüncüye iki bin lira ödül verilecek.

kaçır mayın
Gazino Show bu akşam
60, 70 ve 80’li yılların eğlence kültürü gazino şovu çok ilgi gördüğünden bu akşam ikincisi gerçekleştiriliyor. Neşe Karaböcek, Seçil Heper, Funda, Seyyal Taner ve Berkant gibi 12 isim, Metin Özülkü Orkestrası eşliğinde ardı ardına sahneye çıkacak. İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek gecenin bilet fiyatı 45-89 lira, Biletix’te.

Haberin Devamı

* NE OKUSAK
Zoranahtarı

Yüzlerce şarkının söz yazarı ve bestecisi, senarist, yönetmen, ressam, kitap ve kapak tasarımcısı Mete Özgencil kitap çıkardı: Zoranahtarı. Özgencil, lirik biyografi olarak tanımladığı ve 19 yıldır yazdığı kitap için “Ertelediğimiz, sakladığımız, söyleyemediğimiz, belki korktuğumuz, belki utandığımız iç sesler; ‘Zoranahtarı’nda satırlar ve satırlara uyumlu eşsiz çizimlerle kitap sayfalarından yüzümüze yansıyor” diyor. Esen Kitap’tan çıkan kitabın fiyatı 17 lira.

* NE YESEK
Boğaz’a karşı brunch

İstanbul Kuruçeşme’de Boğaz’a nazır mekân Mia Mensa’da pazar brunch’ları başladı. 11.00-14.00 arasında kış bahçesinde verilecek brunch’ın her damak zevkine hitap eden mönüsünde taze ekmekler, İtalyan salamları, ev yapımı reçeller ve yöresel peynirler ön plana çıkıyor. Fiyatı 60 lira. (0212) 263 42 14.

* NEREYE GİTSEK
Rio Karnavalı

Rengarenk görüntüleriyle yıllardır tüm dünyanın takip ettiği Rio Karnavalı 18 Şubat’ta başlıyor. Dört gün sürecek karnavala gitmeyi düşünüyorsanız More Travel, 17 Şubat gidiş ve 25 Şubat dönüşlü uygun bir program sunuyor. Festival giriş biletleri, Rio şehir gezisi ve Sugar Loaf turunun içinde olduğu tur programının fiyatı dört bin 900 Euro’dan başlıyor. (212) 292 12 16.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!