Ailece mutfağa girenler

Güncelleme Tarihi:

Ailece mutfağa girenler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:16

Yeme içme sektöründe faaliyet gösteren, benzer hayallerin peşinden giden aynı ailenin mensupları onlar… Kimi eşiyle, kimi kızıyla çıkmış bu lezzet yolculuğuna. Bu işe nasıl başladıklarının hikayesini, en beğenilen lezzetlerini Instyle Home dergisine anlattılar.

Haberin Devamı

İlkin Durukan & Yıldız Dural
Mums - Karaköy

Fransız Geçidi’nin Mumhane Caddesi’ne bakan girişinde açılan bir anne kızın açtığı Mums, Karaköy’ün en yeni kafelerinden. Anne İlkin Durukan, pedogoji eğitimi almış ve golf sporuna gönül vermiş biri. Kızı Yıldız Dural ise reklam sektöründe çalışmış daha önce. İkisi de bu işi ilk defa yaptıklarını anlatıyorlar. Yıldız Dural, “Hayalimde annemle ortak bir iş yapmak hep vardı. Bunun için en ideali bir kafe açmaktı galiba. Babamın işinden dolayı ailecek uzun yıllar İsveç’te yaşadık. Buraya geldiğimizde oradaki kafelerin havasında bir mekanın eksikliğini çok hissettik. Bu da hızlı atıştırılan, öğrencilerin ve çalışanların rağbet edeceği ama tamamen ev lezzetleri sunan sıcak bir kafeydi” diye anlatıyor. Anne İlkin Durukan da kızıyla çalışmaktan çok memnun olduğunu söylüyor. “Aileler tecrübeleri ile çocuklarına yol açmakla yükümlüler. Biz de kızımla burada güzel bir sorumluluğu paylaşıyoruz. Birbirimizden her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Şeflerimizin lezzetlerine bir iki de kendi tariflerimizi ekleyerek müşterilerimize sunuyoruz” diyor. İsveç’in geleneksel lezzeti “Cinnamon Roll”u, İstanbul’da layıkı ile yaptıkları konusunda iddialılar. “Bizimki Amerikan tarzından uzak, kesinlikle ağır ve şerbetli değil. Çayın ve kahvenin harika eşlikçisidir bu tatlı. Hele kışın yağmurlu ya da karlı bir havada nasıl güzel gider” diyor anne-kız bir ağızdan.

Haberin Devamı

Nilgün & Aycan Mutlusen
Cakehouse - Beşiktaş

Nilgün ve Aycan Mutlusen çiftinin altı yıl önce Beşiktaş, Ihlamur’da kurduğu Cakehouse ilk olarak sadece doğum günleri, babyshower ve düğün gibi özel günlere butik pasta hizmeti veriyormuş. Altı yıl önce arz talep doğrultusunda kafe olarak yol almaya ve pastanın yanında ev lezzetleri de sunmaya karar verdiklerini anlatıyor mekanın sahiplerinden Aycan Mutlusen. “İkinci yılımızda özel Ota & Jinemed’in içinde ve daha sonra Akatlar Park Maya’da yazlık Cakehouse’u açtık. Eşim Nilgün mutfaktan sorumlu. Ben işin konsept, reklam, tanıtım ve pazarlama kısmına bakarım” diye anlatıyor Aycan Mutlusen. 23 yıldır evli olduklarını belirten çift, evliliklerinde yakaladıkları uyumu işlerine de yansıtmayı başardıklarını söylüyorlar. “Kimse kimsenin ilgi alanına karışmaz ama fikir alışverişi aramızda daima vardır” diye söz alıyor Nilgün Mutlusen ve devam ediyor, “Sürekli yeni tatlar ve yeni lezzetler ile en yenisini yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl televizyona konuk şef olarak katıldığım Master Şef’de hazırladığım Elmalı Tarte Tatin epey ses getirmişti.” diyor.

Haberin Devamı

Işıl&Tekin Kahraman Divine - Topağacı

Işıl ve Tekin Kahraman çifti Topağacı’nda sahip oldukları brasserie ve caz kulüp olarak hizmet veren Divine’ı iki yıl önce açmaya karar vermişler. Arkeoloji ve iç mimari eğitimi alan Işıl Kahraman bir zamanlar bankacı ve borsacı olan eşiyle Divine’ı yeme içmeye olan meraklarından dolayı açtıklarını anlatıyor. “Aslında bu bizim beraber yaptığımız ilk iş değil. Bundan 17 yıl önce Nişantaşı’nda kumaş üzerine bir dekorasyon mağazası açtık. On üç yıl birlikte çalıştık. Tekin, zaten hep yemek işi yapmak istiyordu. Benim ise bu konuyla ilgili bazı çekincelerim vardı, devamlı başında bulunmanızı ve müşteri memnuniyetinin sürekli kılınmasını gerektiren zor bir sektör” diye anlatıyor Işıl Kahraman. O mutfağa, Tekin Kahraman ise işin işletme kısmına daha hakim. Divine’da sunduklarını ‘sevdiğimiz yemekler mutfağı’ olarak açıklıyor çift. Tekin Kahraman, “Yaptığımız seyahatlerde bizde iz bırakan lezzetleri kendi damak zevkimize uygun şekilde mönüye dahil ediyoruz. Bunlardan biri de çay saati için düşündüğümüz “Scone” oldu. Güney İngiltere’ye ait bu lezzeti Kemerburgaz’dan gelen manda kaymağı ve yanında ev yapımı reçeller eşliğinde sunuyoruz, çok rağbet görüyor. Scone reçel gibi lezzetlerle daha uyumlu. Jambonlu sandviçlerin yanına güzel bir eşlikçi olabiliyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!