Affet beni kaça patlar ?

Güncelleme Tarihi:

Affet beni kaça patlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2004 00:29

Rebecca Loos ve Sarah Merbeck’le kaçamağı ünlü futbolcu Beckham’a çok pahalıya patladı. Gerçi eşi iddialara inanmadığını açıkladı ama Bayan Beckham’ın bu kadar anlayışlı bir eşe dönüşmesi Britanyalı futbolcuya 30 trilyona mal oldu. Beckham, 30 yaşına giren eşine önce 2,5 trilyon liralık pembe elmaslı yüzük, sonra da İsviçre Alpleri’nde 25 trilyonluk ev hediye etti. Şimdi araları iyi görünüyor. İnsanlık hali, aynı şey herkesin başına gelebilir. Bugünlerde şık bir ‘Beni affet’in kaça patladığını araştırdık.

AŞKINIZI SPREY BOYAYLA HAYKIRIN

Tarık Akan’ın bir filminde Emel Sayın’a kendini affettirmek için sokağa ‘Seni seviyorum’ yazdığı sahneyi hatırlayın. Aradan geçen onca zamana karşı bu fukara yöntem hálá sempati topluyor. 70’lerden kalma bu yöntemi 20 milyon liralık sprey boyayla denemek mümkün.

ÇAĞDAŞ OLUN, BILLBOARD KİRALAYIN

Günümüz kadınları modern yöntemlerden daha çok etkileniyor. O zaman billboard’a terfi etmelisiniz. Devamlı kullandığı bir güzergáhın üzerinde arka arkaya birkaç billboard’da yazan ‘Beni affet’ savunmada gedik açmak için iyi bir fikir. İstanbul’un her yerinde haftalık billboard kirası 160 dolar.

PIRPIR UÇAKLA PANKART ÇEKTİRİN

Evi açık bir alana bakıyorsa bir uçak kiralayıp arkasından ‘Beni affet’ yazan bir afiş çektirebilirsiniz. Bir saatlik uçak kirası 350-400 dolar arasında değişiyor. Kuyruğuna bağlayacağınız 7 metrelik bir afiş ise 100 milyona yaptırılabiliyor.

BAŞINDAN AŞAĞI GÜL DÖKÜN

Çiller başbakanken ona yağ çekmek isteyen bir milletvekili Yeniköy’deki yalısının tepesinden gül döktürmüştü. Bu iş için bir saatliğine helikopter kiralamak gerekiyor. Fiyatı 700 dolar artı KDV. Yüz gülün fiyatı İstanbul’da 150-300 milyon arasında değişiyor. Ama isterseniz 3 bin tane ‘Beni affet’ afişi bastırabilir ve bunu da dökebilirsiniz kafasına. O zaman da matbaa için 200 milyona kıymak lazım.

GAZETEYE İLAN VERİN TV’YE MESAJ ATIN

Bazı TV kanallarına üç-beş kontör karşılığında mesaj geçebileceğiniz gibi biraz paraya kıyıp her gün okuduğu gazeteye ‘Beni affet’ diye ilan verebilirsiniz. Hürriyet Gazetesi’nde yarım sayfalık böyle bir ilanın fiyatı 20 milyar artı KDV. Sadece kendi şehriniz için ilan verirseniz biraz daha ucuz.

KAPIYA ADAM GÖNDERİN HEDİYE VERDİRTİN

Bazı durumlarda yüz yüze gelmeyip aracı kullanmak en iyisi olabilir. Büyükşehirlerde bu işi yapan firmalar var artık. Mesajınızı ve hediyenizi onun kapısına bir palyaço, kalp adam ya da tavşan kızla gönderebilirsiniz. Elçiye zeval olmaz ama siz bu elçi için 150 milyonunuza kıymalısınız. Bir de alacağınız hediyenin parası var elbette.

HİÇ OLMADI KÖPRÜYE TIRMANIN

Boğaz Köprüsü’nde intihar taklidi yapıp duygu sömürüsü de yapabilirsiniz. Aslında en sık başvurulan ve en ucuz yöntemlerden biri de bu. Bütün yapmanız gereken evden çıkmadan önce birkaç televizyon kanalına haber verip sonra taksi ücretini ödemek. Köprünün tam ortasına kadar taksi ücreti, eğer Avrupa yakasındaysanız Beşiktaş’tan 6, Anadolu yakasındaysanız Üsküdar’dan 5 milyon lira. Gerçi karanlıkta daha tehlikeli ama, madem karar verdiniz, siz de herkes gibi primetime’ı tercih edin.

SEVİMLİ BİR HAYVAN ALIN

Eğer kendinizi affettirmeye çalışırken, suratınızı şekilden şekile sokup en sevimli ifadenizle ayaklarına kapanmak size zor gelecekse, bunu sizin yerinize yapacak bir hayvan alın ve hediye edin. O şirin yaratıkların suratını görüp de yumuşamayacak, yapacakları şarlatanlıklara gülmeyecek kadın zor bulunur. Bu işin maliyeti de tamamen size bağlı. Şu aralar en aranan köpek cinsleri Golden Retriewer’lar 400 dolar, Cooker’lar 250 dolar. Kedi alacaksanız İran Kedisi’ni tavsiye ederiz. O da en fazla 150 dolar. Bu bile çok derseniz sokaktan bir kedi bulun, boynuna kırmızı bir kurdela bağlayıp götürün. Artık bizden bu kadar...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!