Adım proje canavarına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Adım proje canavarına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 00:00

"Dalgakıran" adlı dizide balıkçıyı canlandıran ünlü futbolcu İlhan Mansız, Hafta Sonu dergisine konuştu.

Haberin Devamı

Reklam kampanyalarının yanı sıra TRT'de ekrana gelen "Dalgakıran" adlı dizide balıkçıyı canlandıran ünlü futbolcu İlhan Mansız, Hafta Sonu dergisine konuştu.
Futbol hayatından modaya, özel hayatından oyunculuğuna kadar her konuya açıklık getiren Mansız, "Son dönemde adım 'proje canavarı'na çıktı. Çünkü sürekli yeni projeler üretiyorum" diyor.

Sizi herkes futbolcu olarak tanıdı, sonra sakatlandığınız için futbolu bırakmanız gerekti ve oyunculuğa geçiş yaptınız. Bu nasıl bir değişim oldu sizin için?

- Öncelikle düzenli bir hayattan düzensiz bir hayata geçiş oldu. Sürekli yolculuk halindesiniz ve sürekli setlerdesiniz. Profesyonel futbolcuyken programınız belli olur; sabah 10 antrenman, akşam altı antrenman gibi. Siz de tüm diğer işlerinizi ayarlayabiliyorsunuz. Fakat oyunculuk böyle bir şey değil. Sete geliyorsunuz ve çekimlerin ne kadar süreceğini önceden kestiremiyorsunuz. Bir nevi göçebe hayatı yaşıyorsunuz.

Haberin Devamı

Adım proje canavarına çıktı
Çok zorluk yaşadınız mı?

- Tabii ki zor. 15 senedir profesyonel anlamda spor yapan ve düzenli bir hayat yaşayan biri için, belli bir yaştan sonra düzensiz hayata geçiş hayli zor oldu ama oyunculuğun da henüz başındayım. Zorluklar yaşanacak zaten; olmadığı takdirde bir şeyler iyi gitmiyor demektir. O yüzden bunlarla yaşamayı öğrenip oyunculuk adına en iyi şekilde performans sergilemeye çalışıyorum.

Bundan sonrası için film veya dizi projeleriniz var mı?

- Var. Sadece bir değil, birkaç farklı projemiz var. Son dönemde adım ’proje canavarı’na çıktı. Çünkü sürekli yeni projeler üretiyoruz. Bunun içinde sinema filmi de var. Daha farklı şeyler de var ama henüz hepsi hazırlık aşamasında. Sinema filmiyle ilgili bir senaryo yazdırıyorum.

Konuyla ilgili biraz ipucu verir misiniz?

- Sürpriz olsun. İpucu vermeyeyim. Senaryomuz hazırlansın, daha sonra detaylı açıklama yapabilirim.

 Kendinizi oyuncu olarak yeterli buluyor musunuz?

- Henüz işin başındayım. "Dalgakıran" adlı dizi de ilk başrolüm. Bir iş yapıyorsanız bu anlamda hem eğitim alıp hem antrenman yapmanız gerekiyor. Antrenman da farklı projelerde yer almak demek. Çünkü belli bir zaman sonra insan zaten kameralara alışıyor, o rahatlık geliyor ve kendinizi oyununuza vermeye başlıyorsunuz. Bu da fark ediliyor zaten. Mesela bu çektiğimiz dizide üç bölüm stok çektik. İlk bölümde bazı sahnelerde bir tutukluk var ama ikinci bölümde artık bunları tamamen üstümden atmış olduğumu fark ediyorum. O yüzden bunları hazırlık, antrenman olarak görüyorum. Ben hiçbir zaman yeterli olmadım. Futbol oynadığım dönemde "Ben kendi mevkiimde en iyisiyim" demedim, her zaman kendimi geliştirmeye çalıştım. Oyunculuk adına da bu böyle olacak.

Haberin Devamı

Modayla ilgili de bazı planlarınız var, değil mi?

/images/100/0x0/55eac00cf018fbb8f8944f76

- Var. Şu an sağlık sorunlarımdan dolayı hayat akışı sürekli değişiyor. Ben profesyonel anlamda spor yaptığım için buna göre hedefler belirliyorum. Ve bu hedefler sağlık nedeniyle gerçekleşmeyecekse diğer projelere geçmek zorundayım. Bu yüzden son dönemde hayatımda bir sürü değişiklik yapmak zorunda kaldım. Modayla ilgili çalışmalarım da var. Televizyonun yanında bunlar da hayata geçecek. Erkek modası olacak bu.

"Buzda Dans" adlı yarışmada birinci olmuştunuz. Buz patenine devam ediyor musunuz?

- Yaklaşık üç aydır sağlık nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Fakat "Buzda Dans" yarışmasından sonra partnerimle ortak çalışmaları profesyonel anlamda devam ettirmiştik. Mayıs ayında dizlerimden tekrar problem yaşayınca antrenmanları kesmek zorunda kaldım. Şimdi tedavi programım devam ediyor. Şu an dizi çekimi dışında da haftanın üç, dört günü Almanya’da tedavimi sürdürüyorum.

Haberin Devamı

Futbola dönüş yapsanız, hangi takımla devam etmek istersiniz?

- Zaten iki senedir futbol oynamıyorum. Profesyonel bir takımla benim antrenmana çıkmam, gerçekçi düşünürsen önümüzdeki sene yaz ayları. Ee, ben 34 yaşında olacağım. İki sene sahadan uzak kalan biri için bir sezon tempoya alışabilmek için oynamam gerekecek. Ben, "Tam anlamıyla hazırım" dediğimde zaten 35 yaşındayım. O yaşta da "Real Madrid’de oynayacağım" diyecek halim yok. O yüzden öyle bir hayalim de yok. Sadece ben futbolu seviyorum. Ben bunu para için de yapmıyorum. Zaten iki sene futbol oynamamış, dört sene sakat olan insan ne kadar kazanabilir?

Adım proje canavarına çıktı
Beşiktaş’ın durumunu nasıl değerlendirirsiniz?

- Tabii ki gönlüm Beşiktaş’ın artık şampiyon olmasından yana ama şu an bu konuda konuşmak için erken. Bu uzun bir maraton. En az hasar gören şampiyonluğu görsün.

Haberin Devamı

Milli takımın Dünya Kupası’na gitme şansını nasıl görüyorsunuz?

- Gitmemiz lazım. "Gidebilecek miyiz?" değil, gitmemiz gerekiyor. Dünya futbolunda yer edinmek istiyorsak artık büyük turnuvaların hepsine dahil olmamız gerekiyor.

PARA BENİM İÇİN İKİNCİ PLANDA

Futbol oynadığınız dönemde yeterli yatırım yaptınız mı?

Herkes için görecelidir bu. Yeterli nedir? Gerekli yatırımı yaptım. Yeri geldiğinde de istediğim gibi harcadım. Zaten geçmişte fazla yaşamıyorum, hep geleceğe bakıyorum. Para benim için ikinci planda. Yaptığım işleri de keyif alıyorsam yapıyorum. Keyif alınca başarı ve para da geliyor. n Ne tarz kadınları beğenirsiniz?

- Dış görünüşe bakmıyorum dersem yalan olur, sonuçta ilk baktığımız şey dış görünüştür. Dış görünüşte etkilendiğim önce gözlerdeki duygu. İnsan ruhunu ifade eder zaten gözler. Fiziksel anlamda sportif olmalı. n Peki yakın zamanda evlenmeyi düşünüyor musunuz?

- Şu an için düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Dahi bir psikopatı oynamak isterim

Oynamak istediğiniz bir rol var mı?

/images/100/0x0/55eac00cf018fbb8f8944f7a

- Dahi bir psikopatı oynamak isterim. Mesela "Testere" filmini izlediyseniz o tarz bir gerilimde oynamak isterdim. Sinema projeniz de bu tür bir gerilim mi olacak?

- Yok, bu gerilim değil. Belgesel tadında bir film olabilir.

Filmde hayatınızdan parçalar da olacak mı?

- Evet, var.

Hiç evlenme teklifi almadım

Özel hayatınızda en uzun ilişkinizin kızınızın annesiyle yaşadığınız ilişki olduğunu söylemişsiniz. Kısa süreli ilişki yaşamanızın sebebi nedir?

- En uzun süreli olan kızımın annesiydi, evet. Mantıklı şekilde incelediğinizde zaten şu an ilişki yaşamak çok zor. Dört gün sette, dört, beş saat uykuyla diğer günlerde yolculuklar vs. derken kendime vakit ayıramıyorum, bir ilişkiye nasıl vakit ayırabilirim?

Kadınlardan ilginç teklifler alıyor musunuz?

Adım proje canavarına çıktı
- (Gülüyor).

Mutlaka alıyorsunuz tabii, en çılgınını anlatır mısınız?

- Yok, en çılgınını anlatmayayım. Şöyle söyleyeyim hiç evlenme teklifi almadım.

Şu an futbola dönüyorum diyemem

Futbola geri dönme şansınız olduğu doğru mu?

- Doğru. Bugüne kadar bir sürü tedavi geçirdim. Farklı ülkelerde tedavi oldum; fakat ilk defa problemi kökünden çözmeye çalışan biriyle karşılaştım. Onun bana vermiş olduğu ümitle "Tekrar futbola dönme ihtimali var" diyerek tedavimi sürdürdüm. Üç, dört günlük tedavi programım var. Diziyi de aslında yazlık dizi olduğu için kabul etmiştim. Tabii şimdi önümüzdeki hafta yayına gireceği için tüm tedavi programımı altüst etti. Normalde ben takımla eylülde antrenmanlara başlayıp futbola dönebilir miyim, dönemez miyim görmüş olacaktım. Şu an "futbola dönüyorum" diyemiyorum. Bunu dizi bittikten sonraki durum gösterecek. Fakat şu an bir 10 bölüm daha çekmemiz gerekiyor. Bu da demektir ki 2.5 ay daha planları ertelemek zorunda kalıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!