Adele’in 'Million Years Ago' şarkısı çalıntı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Adele’in Million Years Ago şarkısı çalıntı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 14:43

Adele’in ‘Million Years Ago’ adlı şarkısına yapılan teknik inceleme sonucunda şarkının ezgilerinin Ahmet Kaya’nın Acılara Tutunmak şarkısından alındığına yönelik iddialar netlik kazandı.

Haberin Devamı

İngiliz şarkıcı Adele’in satış rekorları kıran ve İngiltere'nin en hızlı satan albümü olarak tarihe geçen yeni albümü ‘25’te yer alan ‘Milllion Years Ago’ adlı şarkısının ezgilerini Ahmet Kaya'nın 'Acılara Tutunmak' şarkısından aldığına yönelik iddialar, Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) tarafından yapılan teknik inceleme sonucunda kesinleşti. 

Adele ve Ahmet Kaya’nın şarkılarının arasındaki ezgi benzerliği gündeme bomba gibi düşmüştü, benzerlik dünya basınında gündeme gelmişti.  Aralık ayında sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasına girmişti.

İKİ ŞARKININ TEKNİK OLARAK AYNI OLDUĞU NETLEŞTİ

Ahmet Kaya’nın ilk kez 1985’te seslendirdiği ‘Acılara Tutunmak’ şarkısını teknik olarak inceleyen MSG, iki şarkının benzerliğinin dava açılacak düzeyde olduğuna karar verdi. MSG, kararı Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’ya bildirdi.  MSG’nin raporuyla Kaya, Adele’ye dava açabilecek. 

Haberin Devamı

İki şarkının benzerliği gündeme geldiğinde “Dünya çapında birinin şarkı çalmaya tenezzül edeceğini sanmıyorum” yorumunu yapan Gülten Kaya, bir gazeteye verdiği demeçte, “Eğer kasıtlı olarak bunu yapmışsa, bu hırsızlıktır” ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE ADELE’İN MİLLLİON YEARS AGO ŞARKISI

Haberin Devamı

İŞTE AHMET KAYA'NIN 'ACILARA TUTUNMAK' ŞARKISI

BAKMADAN GEÇME!