Adele'den Donald Trump'a sert tepki!

Güncelleme Tarihi:

Adeleden Donald Trumpa sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 10:04

Ünlü İngiliz şarkıcı Adele, şarkılarını ABD Başkanlık seçim kampanyasında kullanmak isteyen Cumhuriyetçi Parti'nin en güçlü aday adaylarından biri olan Donald Trump’a red cevabı verdiğini duyurdu. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Göçmen ve İslam üzerine yaptığı sert eleştirileri ile uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandıran Cumhuriyetçi Parti aday adayı milyarder iş adamı Donald Trump, seçim kampanyası dahilinde ünlü şarkıcı Adele’in büyük ilgi gören Rolling in the Deep ve Skyfall şarkılarını kullanıyordu. Bu duruma Adele’in bazı hayranlarının tepki göstermesi üzerine Adele’in sözcüsü konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Söz konusu konuya ilişkin açıklama “Adele, şarkılarının herhangi bir siyasi kampanyada kullanılmasına izin vermemiştir” şeklinde yapıldı.

Dünyaca ünlü şarkıcının en gözde şarkılarından Rolling in the Deep ve Skyfall’in seçim kampanyasında kullanılıyor olması ünlü şarkıcının bir hayli canını sıkmış.

Aynı durum Kanadalı Rock yıldızı Neil Young ile ABD'li müzik grubu Aerosmith'in vokalisti Steven Tyler’in da başına gelmiş, ancak kendi parçalarının Trump tarafından kullanılmasını istemediği için tepki göstererek bu durumun tekrarlanmaması için de uyarıda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Adele, 2011 yılında İngiltere’nin Muhafazakâr Partili Başbakanı David Cameron için de “mankafa” olarak bir tabir kullanarak kendisini “tamamen İşçi Partili” olarak gördüğünü dile getirmişti.

Amerikalı rock müzik grubu R.E.M.'in solisti Michael Stipe da "It's the End of the World a We Know It" şarkılarını mitinginde kullanan Trump’a sert tepki göstermiş, "Şarkılarımızı ya da sesimi moronca ve zırvalarla dolu kampanyanda kullanma" şeklinde uyarı yapmıştı.

Adeleden Donald Trumpa sert tepki

Adele Kimdir?

5 Mayıs 1988 tarihinde Tottenham, Londra, İngiltere’de dünyaya gelen Adele Laurie Blue Adkins, İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen. Türk, İspanyol ve İngiliz asıllı bir aileden gelen Adele, babasından dolayı Galli olduğunu dile getirmiştir.

Çok küçük yaşlardan beri şarkı söyleme yeteneği kazanan Adele, müzik kariyerine 2006 yılında adım atmıştır. Şarkıcı o yıllarda yakın bir arkadaşının kendisine ait olan bir demoyu Myspace’ye göndermesi ile birlikte XL Recordings tarafından keşfedildi. XL Recordings’ten kayıt sözleşmesi teklifini kabul eden Adele, müzik hayatına başlamış oldu. Kısa sürede başarılı bir çıkış yapan şarkıcı 2007 yılında BRIT Ödülleri’nde “Eleştirmenlerin Seçimi” ve 2008 yılında da BBC’nin “2008’in Sesi” ödüllerini kazandı.

Haberin Devamı

Çıkardığı 19 isimli albümü kariyer hayatının dönüm noktası oldu. Bu albümü ile bir çok daldaki usta sanatçılar tarafından takdirler aldı. Yine bu ilk albümü ile Birleşik Krallık’ta bir numaradan giriş yaparak dört kez platin kazandı.

ABD’deki başarısı ise 2008 yılında yayınlanan “Saturday Night Live” bölümü ile hızla yükseldi. 2009 Grammy Ödüller’nde “En İyi Yeni Sanatçı” ve “En İyi Kadın Vokal Pop Performansı” ödüllerine layık görüldü.

2011 yılına gelindiğinde ise 21 isimli ikinci stüdyo albümü ile karşımıza çıkan ünlü sanatçı, başarılı bir yükselişe geçerek ilk albümü ile yakaladığı başarıyı geçti. Bu albümü ile de Yılın Albümü, Grammy Ödülü ve Amerikan Müzik Ödülleri gibi birçok dalda ödül alarak Beyonce ile aynı seviyeye geldi. Ayrıca 21 isimli albümü ile Guinness Rekorlar Kitabı’na bir çok kez asını yazdırdı.

Haberin Devamı

2014 yılına “Make You Heel My Love” isimli şarkısı ile Spotify tarafından “en mükemmel aşk şarkısı” olarak damga vurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!