Açıkhava'da 'Duman'lı gece

Güncelleme Tarihi:

Açıkhavada Dumanlı gece
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 01:00

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Açıkhava Konserleri'nde önceki gece sıra Duman'daydı.

Haberin Devamı

KONSERDEN FOTOĞRAFLAR 

Rock müziğin en çok hayran kitlesine sahip gruplarından Duman, bu kez yarısı boş bir alana şarkı söyledi. Solist Kaan Tangöze yasakla
birlikte sahnede sigara içmeyi bıraksa da, seyircisi onunla aynı fikirde değildi.

Dışarıda bir kalabalık vardı ama konser alanı yarı yarıya boştu. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde Duman'ı yaklaşık 2 bin kişi izledi.Alandaki coşku, Şebnem Ferah'ın sahne önündeki protokol koltuklarına gelmesiyle başladı. Hayranları onun adına tezahürat yaparken, Duman sahneye çıktı. Konserin ilk saati akustik konser tadında geçti. Geçtiğimiz yılki gibi bu konserde de ses midemizde patladı, riff'ler anlaşılmadı. Sözler ise hiç duyulmadı. Zaten hayranları hep bir ağızdan eşlik ettiği için, Kaan Tangöze de şarkıları yarım yarım söyledi.

Haberin Devamı

Bu manyaklar Duman kulübü

"İyi akşamlar arkadaşlar, iyi misiniz" diye söze başlayan Tangöze, akabinde son albümlerinden "Dibine Kadar"ı çalmaya başladı. "Sarhoş" ve "Ellerin Ellerime"nin ardından gelen "Seni Kendime Sakladım", coşkuyu yükseltti. Tüm salonun eski albümlere aşina olduğu, bu şarkıyla hemen kendini belli etti. Daha sonra ardı ardına "Aman Aman", "Sevdim Desem" ve "Senin Marşın" çalındı. Sahnenin sağ tarafında çığlık çığlığa tezahürat yapan kalabalığı gören Tangöze, konser alanına onları tanıttı: "Buradaki manyaklar muhtemelen Duman kulübü ya da Halimiz Duman... Sizi çok seviyoruz!"

Ses düzeni isyan ettirdi

"Bu Akşam", "Manası Yok", "Geçmiş Olsun"dan sonra "Bu parçayı istemek için eve kadar geliyorlar. Çok istek alıyor" dediği "Haberin Yok"u söyledi Tangöze. "Köprüaltı"nı akustik olarak seslendirdikten sonra da "İkinci yarıda elektronik olarak geleceğiz" deyip konsere ara verdi. İkinci yarı, "Şebnem Ferah da buradaymış arkadaşlar" sözleriyle başladı. "Balık" çalarken isyan edesim geldi, çünkü Rock'n Coke alanını inim inim inleten grubun müziği böyle tınlıyor olamazdı. Ses düzeninde bir sorun vardı. "Senden Daha Güzel", "İyi de Bana Ne", "Sor Bana Pişman mıyım"ın ardından ünlü şarkıcı bir uyarıda bulundu: "Konserin bitiş saati 12'ymiş, maalesef ağır ceza veriyorlarmış." Bu sözler yuhalanınca, "Neyse belki 12'yi biraz geçeriz" deyip "Hayvan"a başladı.

Haberin Devamı

Oteller bizi mazur görsün

Sıradaki parça "Yalan"ı geçtiğimiz yıl intihar eden arkadaşı Gökhan Baransel'e ithaf eden Tangöze, "En Güzel Günüm Gecem", "Paranoya" ve "Yağmurun Sabahında"nın ardından soyununca büyük alkış aldı. "Belki Alışmak Lazım"ı söylerken ise askerlik günleri aklına gelmiş olacak ki arada bir izleyicisine selam çaktı. "Son Pişmanlık" şarkısında saati soran Tangöze, "Oteller mazur görsün canım, 12'yi biraz geçirelim" diyerek devam etti. "Halimiz Duman"ın ardından "Son şarkıyı çalıp bitirelim" diye karar değiştiren ekip, "Bu Aşk Beni Yorar"ı da kendilerine özgü yorumlarıyla çaldıktan sonra geleneksel selamlamalarıyla seyirciyle vedalaştı.

Haberin Devamı

Sigara içmeyenler dinlemesin bu müziği

Ağırlıklı olarak son albümlerinden en sevilen parçalarını seslendiren Duman, hayranlarının yoğun ilgisi üzerine yeniden sahneye çıktı. Bis'e
geldiklerinde Tangöze'nin "Geçtiğimiz hafta Roll dergisinde bir yazı vardı. Orada, sigara içmeyenler dinlemesin bu müziği diyordu" sözleri, büyük alkış aldı. "Gelelim memleketin haline" diyerek "Lem Yelid ve Löp Yutar"ı çalmaya başladılar. "Her Şeyi Yak"ta ise Açıkhava yerinden oynadı. "Helal Olsun"la konseri bitiren grup, sahne önüne yığılan kalabalığa pena, baget ve gülücük dağıtıp konseri noktaladı.

KONSERDEN NOTLAR

----------------

* Kaan Tangöze ile adı aşk dedikodusuna karışan Seçkin Piriler, Duman hayranlarının objektifine bol bol "yenge" pozu verdi.

Haberin Devamı

* Konsere Şebnem Ferah ve Yeşim Doran ile gelen Özge Fışkın, tarzıyla alanın en renkli izleyicilerinden biriydi.

* Alanın ses düzeninin aksine, ışıklandırması çok başarılıydı.

* Her şarkıyı ezbere söyleyen izleyicilerin çoğunun konserin sonuna doğru sesi kısıldı!

* Seyircilerden biri "İstanbul" parçasını duymak için çok çırpınsa da, başarılı olamadı. Grup bu şarkıyı çalmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!