Açık arttırma öncesi prova

Güncelleme Tarihi:

Açık arttırma öncesi prova
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2010 00:00

Toplum Gönüllüleri yararına satılacak sekiz Arzu Kaprol elbisesini ünlü isimler satış öncesi denedi

Arzu Kaprol, Ekim’de Paris Moda Haftası’nda defilesini yaptığı 2011 İlkbahar-Yaz koleksiyonu Re-Fine’dan sekiz farklı couture elbiseyi Toplum Gönüllüleri Vakfı yararına satışa çıkardı. 23 Aralık’ta Pera Palace Hotel’de Ford Otosan ve Ariş Pırlanta’nın katkılarıyla gerçekleşecek özel bir gecede satılacak elbiseleri ünlü isimler önceden prova etti. 14 Aralık’ta Kuruçeşme’deki Arzu Kaprol showroom’una gelenler arasında Siren Ertan, Leyla Alaton, Sinem Güven, Ruken Mızraklı, Gaye Çevikel, Aygen Meseretçioğlu, Gonca Karakaş, Yasemin Ahsen Böre ve TOG Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Eltemur vardı.
Arzu Kaprol projeyi şöyle anlatıyor: “Koleksiyondan seçtiğim sekiz farklı Arzu Kaprol Couture elbiseyi bağışladım. Bu elbiselerin tüm geliri sadece Toplum Gönüllüleri Vakfı’na gidiyor. Böylece büyük bir hayranlıkla izlediğimiz yardım projelerine küçük de olsa bir katkım olacak. Bu geceye özel, ilk kez mücevher tasarladım. Ariş Mücevher tarafından üretilen çok özel bir yüzük de yine açık arttırmayla yeni sahibini bulacak. İşlenmemiş ham elmas bir taşın kullanıldığı bu tasarım, hepimizin içindeki keşfedilmemiş potansiyeli ifade ediyor.
Ham elmas işlenmemiş haliyle müthiş bir potansiyel ama henüz bir potansiyel. Onu daha değerli kılmak için emek vermek gerekiyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı da, aynı emeği 17-25 yaş arası gençlere veriyor. İçlerindeki potansiyeli doğru yönlendirerek, destek vererek, yanlarında durarak, yüreklendirerek yaşama kazandırıyor, daha yetkin bireyler olmalarının yolunu açıyor. Ham elmastan yapılan bu yüzüğe İstanbul ilham verdi. İsmi de ‘Asitane’ yani İstanbul’un bilinen ilk adı! Yüzüğün içinde, Ariş-Tog / Arzu Kaprol; 23.12.2010 yazıyor. İlk mücevher tasarımım olduğu için benim için çok özel ve heyecan verici...”

TUĞÇE KAZAZ’IN GİYDİĞİ ELBİSE

Arzu Kaprol couture elbiseler farklı renk ve teknik özellikte. Önümüzdeki yaz koleksiyonunda yer alacak, Tuğçe Kazaz’ın geçenlerde giydiği kırmızı tuvalet de bağışlanan modellerden. Mor şifondan tamamen el drapajıyla elde dikilerek hazırlanan mini gece elbisesi de ilgi görmesi beklenen parçalardan. Kırmızı mini katlama bantlardan oluşan korse elbiseyse formu ve uygulama tekniğiyle çarpıcı. Haute Couture koleksiyonunda fiyatlar daha yüksek olmasına rağmen, tamamı TOG’a bağışlandığı için 2500-7500 liraya satılacak.

İBRAHİM BETİL DE HEYECANLI

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil bu projeyle çok ilgili: “Dünyaca ünlü bir tasarımcının sosyal sorumluluk duygusunu uygulamaya geçirerek somutlaştırması bizi ve gençleri heyecanlandırıyor. Ülkemizde benzer modellerin gelişmesi ve gençliğe değer veren örneklerin çoğalması gelecekte yaratmak istediğimiz toplumun şekillenmesini de anlamlı kılıyor. Arzu Kaprol’ün kendi ifadesiyle ‘Bir kerelik değil, süreklilik arz edecek şekildeki’ yaklaşımını takdirle alkışlıyorum” diyor.

ARZU KAPROL NEREYE KOŞUYOR

Haute couture, işinin keyifli ama minik bir bölümü. Sekiz yıldır Network bayan koleksiyonlarını yaratıyor, iki yıl once ülkemizde ilk defa gerçeleşen bir anlaşmayla, ‘Arzu Kaprol hazır giyim mağazaları’ Boyner Holding şirketi A&Y Marka tarafından açılıp yönetiliyor. Şu anda Nişantaşı, Galata, Antalya, İzmir, Bursa mağazalarına ilave olarak önümüzdeki hafta İstinye Park Arzu Kaprol mağazası açılıyor. Paris Moda Haftası’nda Palais Royal’de sunulduktan sonra, Mart ayında Paris’te defile gerçekleşecek. Markanın uluslararası operasyonuysa Paris’ten yürütülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!