ACI YOK DETOKS VAR

Güncelleme Tarihi:

ACI YOK DETOKS VAR
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 15:54

Bir yaz daha yaklaşırken, hep duyduğunuz ama hiç denemediğiniz detoks (arınma) mucizesiyle bu kez gerçekten tanışmak istiyorsanız, öncelikle bunun iki gün boyunca sadece meyveyle beslenmek olmadığını bilmelisiniz. Sadece bir haftalık programla bağırsaklardaki şişkinlik sandığımız plakanın atılımını sağlayan bu mucize arınma programı sayesinde göz açıp kapayıncaya kadar 6 kg. vermek mümkün.







Detoks nedir?
Olumsuz hava şartları, fast-food, dondurulmuş gıdalar ve dengesiz beslenme gibi faktörler sonucu vücutta biriken zehirli maddeler, toksin olarak adlandırılıyor. Toksinler de, vücutta yağlanma başta olmak üzere kansızlık, halsizlik, baş dönmesi gibi birçok soruna neden oluyor. Bundan kurtulmanın tek yolu ise, sağlıklı besinler tüketmek ve bol bol temiz hava almak. Bunun son yıllardaki kelime karşılığı ise, arınma anlamına gelen detoks. Detoks, sanıldığı gibi sadece iki günlüğüne meyve ve suyla beslenerek kilo verme yöntemi değil. Günümüz şartlarında yaşam biçimine gelmesi gereken bir zorunluluk.


Detoks’a gerçekten ihtiyacınız var mı?

Normalde karaciğer, böbrekler ve deri ile toksinleri vücudumuzdan atıyoruz. Ancak, aşırı yüklemelerde bu toksinler, kaslarda kemiklerde ya da organlarımızın çevresinde birikerek bize bazı sinyaller gönderiyor. Bu sinyalleri; vücudunuzda nedenini bilemediğiniz bir şekilde yorgunluk, üşüme, baş ağrıları, dikkat dağınıklığı, yiyecek alerjileri, uyku bozuklukları olarak sıralayabiliriz. Sadece kilo probleminiz olduğu için değil, eğer yukarıda sözünü ettiğimiz sinyaller varsa da, hemen toksin-savaşçısı olarak bilinen detoks programını uygulamalısınız.

İlaç niyetine su

Sağlıklı böbreklere sahip olmak için en yararlı şey sudur. Bu sayede vücutta biriken toksinler böbrekler aracılığıyla ihraç edilir. Eğer böbrekler yeteri kadar su almazsa, görevini yerine getiremez. Bu durumda da karaciğer toksinleri atmaya yardımcı olmak için devreye girer. Toksin atma işi yüzünden kendi işini yapamaz hale gelen karaciğer, zamanla vücutta yağlanmaya sebep olur. Başka bir deyişle kilo almaya başlarız.

Detoksun ilkeleri

1- Günde 10 bardak su içmeyi hedefleyin. Sabah kalktığınızda ilk olarak yarım litre ılık suya biraz limon ve acı kırmızıbiber ekleyerek için. Böylece metabolizmanız güne hızlı bir şekilde başlar.
2- Kuşkonmaz, muz, sarımsak, yoğurt, patates, kabak çekirdeği, tere gibi böbreklerinizi çalıştıran yiyecekleri bol bol tüketin.

3- Büyük bardak bir sebze suyunu yavaş yavaş için. Bunun için blenderde kereviz sapları, salatalık, pancar ve elmadan oluşan bir karışım hazırlayıp deneyebilirsiniz.

4- Et ve yumurtayı azaltın, çikolata ve kakaodan da uzak durun.


5- Tatlı düşmanı olun. Şeker kılık değiştirme konusunda uzmandır. Maltlı ve gazlı içecekler, karamel, reçel ve fruktoz içeren gıdalardan uzak durun.

6- Karbonhidrat ve etten uzak durun. 1 haftalık detoks programınız süresince, hiçbir şekilde makarna, pilav, hamur işi gibi bol karbonhidrat içeren besinler tüketmeyin. Kırmızı ve beyaz etin protein açısından değeri tartışılmaz ama unutmayın ki, hazmı oldukça zordur bu da bağırsaklarınızda şişkinliğe yol açar.


Bağırsakları temizlemek için

Bir poşet yeşil çay, bir avuç nane, bir tutam kekik, bir poşet böğürtlen çay, beş su bardağı suyu kaynatın ve günde 3-5 bardak içmeye çalışın. Bu çay, bağırsaklarınızdaki şişkinliği azaltacaktır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!