Abisinden sonra sıra Michaella’da

Güncelleme Tarihi:

Abisinden sonra sıra Michaella’da
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nda raket sallayan isimlerden biri de 17 yaşındaki Hollandalı Michaella Krajicek. Eski Wimbledon erkekler şampiyonu Richard Krajicek’in üvey kardeşi olan Michaella, İstanbul’daki ilk maçında Rus Kotkina’ya top göstermedi.

Richard Krajicek 1996’da Wimbledon şampiyonu olmuştu. Onun kadar yetenekli olduğunuzun farkına ne zaman vardınız?

Aslında henüz farkına varmış sayılmam. Onun kadar iyi olabilmek için daha çok yolum olduğunu düşünüyorum.

- Bir yıl içinde dünya sıralamasında 429’unculuktan 63’üncülüğe çıktınız. Ocak ayında dünyanın en iyi 50 tenisçisi arasına girdiniz. 2006 sonu için nasıl bir hedefiniz var?

2005’te her şey çok hızlı gelişti. Şimdi daha önemli turnuvalarda oynadığım için işim zorlaşacak. Bu yüzden sakatlanmamayı ve dünya sıralamasında mümkün olduğu kadar üstlere tırmanmayı umut ediyorum.

- Ocak ayında Avustralya Açık’ta Fransız Amelie Mauresmo karşısında aşırı sıcaktan dolayı maçı bırakmak zorunda kaldınız. Tam olarak ne oldu?

Bu turnuvaya gelmeden yine Avustralya’da çok sayıda maç yapmıştım. Bunun tüm ağırlığı Mauresmo maçında ortaya çıktı. Sadece yorgun değildim, aynı zamanda merkez kortta böyle büyük bir oyuncuyla oynamaktan dolayı biraz gergindim. Bu ortamda istediğim son şey aşırı sıcaktı. Ama her şeye karşın 3’üncü tura kadar yükseldiğim ve biraz daha tecrübe kazandığım için sevinçliyim.

- Henüz Wimbledon’da gençler kategorisi dışında raket sallamadınız. Oyun stilinizin Wimbledon çimlerine uyduğunu düşünüyor musunuz?

Maalesef geçen yıl diz sakatlığım nedeniyle Wimbledon’a katılamadım. Bu yıl her şeyin yolunda gitmesini ve Wimbledon’a kadar sakatlıktan uzak kalmayı umut ediyorum. Çime gelince; bana uyacağını düşünüyorum, çünkü etkili servislerim ve sayı kazanma hırsım var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!