Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan milletvekili seçildi mi?

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Öcalanın yeğeni Dilek Öcalan milletvekili seçildi mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 15:11

HDP milletvekili aday listesinin sürpriz isimlerinden Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan gündeme bomba gibi düştü. Peki 2015 Genel Seçim sonuçlarına göre Dilek Öcalan Meclis'e girecek mi? İşte yanıtı

Haberin Devamı

Dilek Öcalan Şanlıurfa'da HDP'nin 2. sıra milletvekili adayı olmuştu. Şanlıurfa'daki seçim sonuçlarına göre HDP %38.75 oyla 5 milletvekili çıkardı. Bu sonuca göre Dilek Öcalan da Meclis'e girdi. AK Parti ise yüzde 47,12 oy alarak Şanlıurfa'da 7 milletvekili çıkardı.

Dilek Öcalan kimdir?

Kendisi de Şanlıurfalı olan Abdullah Öcalan'ın yeğeni 28 yaşındaki Dilek Öcalan, geçtiğimiz yıl BDP'nin üçüncü kongresinde DBP ismini alan partinin yönetimine seçilmişti. Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan'ın kızı Dilek Öcalan'ı kamuoyu 23 Aralık 2013 tarihinde İmralı'ya giderek dayısıyla görüştükten sonra konuşma detaylarını medyaya aktarmasıyla tanımıştı. Bundan bir yıl önce siyasete adım atan Öcalan Haziran 2015 seçimlerinde HDP'den 2. sırada adayı oldu ve Meclis'e girmeyi garantiledi.

Haberin Devamı

Mehmet Öcalan yeğeninin adaylığına tepki göstermişti

İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, HDP’nin yeğeni Dilek Öcalan’ı Şanlıurfa’da ikinci sırada aday göstermesine tepki gösterdi. Yeğeninin milletvekili adayı olduğunu tarlada çalışırken öğrendiğini ve şoke olduğunu belirten Mehmet Öcalan, "Yeğenimin adaylığını bizden gizlediler. Dilek Öcalan’ın aday olmasına karşıyım. AK Parti ve diğer siyasi partilerde olduğu gibi Abdullah Öcalan yeğenine kontenjan ayrıldığı söylentileri ortaya çıktı. Ağabeyim böyle bir şey istemedi, istemez" dedi.

Abdullah Öcalanın yeğeni Dilek Öcalan milletvekili seçildi mi

Yeğeni Dilek Öcalan’ın HDP’den milletvekili adayı olmasının Abdullah Öcalan’ın tercihi olmadığını öne süren Mehmet Öcalan şöyle konuştu:
"HDP’nin aday gösterdiği Dilek Öcalan’ın dayısının isteği doğrultusunda listeye girdiği söylentileri çıktı. Ancak Dilek Öcalan’ın Abdullah Öcalan’ın bir tercihi olduğuna inanmıyorum. Dilek Öcalan’ın aday olmasını HDP ve DTK yapmıştır. Onun sorumluluğunu da biz almıyoruz. Abdullah Öcalan’ın vekillere ihtiyacı yoktur. O kendisi demokratik siyası bir mücadele veriyor ve kimseye ihtiyacı yoktur. Dilek’in aday olma hakkı var ama henüz genç ve keşke bu yola ömrünü veren insanlara sırasını verseydi"

BAKMADAN GEÇME!