ABD’nin en zengin çocuğu ama yoksul

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin en zengin çocuğu ama yoksul
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2005 02:11

13 yaşındaki Alex Hughes, Herbalife şirketinin patronu babası Mark Hughes ölünce, 400 milyon dolarlık servetin sahibi oldu ama bu paraya 35’ine basınca kavuşacak.

Küçük Alex, babası sağken California yüksek sosyetesinin yaşamını sürdürüyordu. Babası ile birlikte lüks sahil evinde tatil yapıyor, babasının yatıyla geziyor, babasının onlarca lüks otomobiline biniyor ve olağanüstü prestijli, lüks partilere katılıyordu. Ancak Mark Hughes, 2001 yılında, birlikte aldığı alkol ve antidepresanlar yüzünden 44 yaşında ölünce her şey bitti. Ölümünün ardından 13 yaşındaki Alex’in paralarının kontrolü ailenin vakfına verildi.

35’ine kadar yoksul kalacak

Hughes Vakfı, küçük çocuğa cüzi miktarda bir para ödemeye başladı ve buna gerekçe olarak da, ‘Bu yaşta böyle zenginlik çocuğu dejenere eder’ iddiasına sarıldı. Bu durumda 13 yaşındaki Alex, babasının milyon dolarlarına ancak 35 yaşına gelince, 2027 yılında kavuşabilecekti. Ancak Alex’in annesi Suzan Hughes, oğlunun eskiden alışık olduğu lüks yaşamı sürdürebilmesi için paraların serbest bırakılması amacıyla vakfı dava etti.

Anne yılda 877 bin dolar istiyor

İşadamının 4 karısından üçüncüsü olan ‘ABD Minyon Güzeli’ unvanlı Suzan, oğlunun lüks yaşam tarzını sürdürebilmesi için yılda 877 bin dolar cep harçlığına ihtiyaç duyduğunu öne sürüyor. Suzan Hughes, vakfın ücret adı altında mirastan milyonları hortumladığını iddia ederek, oğlunun hak kazandığı gün gelince geriye hiçbir şey kalmayabileceğini öne sürüyor. Vakıf da bunun tam tersi olacağını ve 2027’ye kadar bu paranın yarım milyon dolar artacağını savunuyor. Şimdi gözler, davayı görecek mahkemede.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!