ABD’nin ’En Değerli Halı’ ödülü Türkiye’ye

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin ’En Değerli Halı’ ödülü Türkiye’ye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

Uşak’ta 4 yıldır faaliyet gösteren Trend Halı, ABD’nin en değerli halı ödülü olarak kabul edilen ve sektörde "Halı Oscar’ı" olarak adlandırılan America’s Magnificent Carpet Award’ın (Amerika’nın En Görkemli Halısı Ödülü) 2006’dan sonra 2007 yılı ödülünün de sahibi oldu.

Uşak’ta el halısı görünümünde makine halısı dokuyan ve "Uşak", "Himalaya", "İpek" ve "Reform" adlı 4 koleksiyonu bulunan Trend Halı firmasının, Atlanta’da düzenlenen yarışmada, iki yıl üst üste "Reform" koleksiyonuyla ödüle layık görüldüğü belirtildi.

ONUR DUYDUK: Uşak Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Trend Halı Firması’nın İşletme Müdürü Mustafa Yolcu Almanya’da düzenlenen Domatex Fuarı’ndaki çeşitli ödüllerin yanı sıra ABD’den aldıkları birincilikten büyük onur duyduklarını ifade ederek, "Dünyanın en kaliteli halıları Uşak’ta üretiliyor demek yanlış olmaz. Türk insanının istediği zaman en iyiyi yapabileceğinin bir örneğiyiz biz" dedi. Saf Yeni Zelanda yününün, yarı kamgarn ip eğirme tekniği ve çilede kök boyama metoduyla üretilen halıların, teker teker yıkandıktan sonra kurutulduğunu bildiren Yolcu, gerilme ve güneşleme işleminin ardından el halısı görünümünü kazanan ürünün, çok değerli olduğunu kaydetti.

4 FARKLI KOLEKSİYON: "Uşak", "İpek", "Himalaya" ve "Reform" adı altında üretilen 4 farklı koleksiyonla ABD, Kanada, Belçika, Yunanistan ve İspanya’ya ihracat yaptıklarını bildiren Yolcu, üretim kapasitesinin her yıl arttığını, yılda 100 bin metrekare halı üretimi yapabildiklerini söyledi. Mustafa Yolcu, "Halılarımız uzun ömürlü olduğu için evladiyelik olarak bilinir. Ancak doların düşük kurda seyretmesi bizi olumsuz etkiliyor. Şu an üretime ara vermiş durumdayız. İhracatçının en büyük sıkıntısı, doların düşük olması. Ancak bir süre sonra piyasa koşullarına ayak uydurup, üretime devam edeceğiz" dedi. Bu arada Trend Halı Firması’nın üç ortağından birisinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül ile dünya evine giren Mehmet Sarımermer’in babası Abdullah Sarımermer olduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!