Abacı Diyarbakır’a Altınmeşe Ankara’ya

Güncelleme Tarihi:

Abacı Diyarbakır’a Altınmeşe Ankara’ya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2005 02:13

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un emriyle yıllardır ‘geçici görev’le kendi şehirlerinin dışında çalışan sanatçılar, kadrolarının olduğu yere gönderiliyor.

Hürriyet’in ele geçirdiği listede                    11 ünlü Türk sanat ve halk                   müziği sanatçısı da yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel’in ‘Sansasyon olur’ düşüncesiyle açıklamadığı ve Bakan Atilla Koç’un ‘bankamatik sanatçılar’ olarak nitelendirdiği, yıllarca geçici görevle kendi şehirleri dışında çalışıp sonra kadrolarının olduğu yere gönderilen koro sanatçıların listesini ve nereye gideceklerini Hürriyet açıklıyor. Bu listede 11 ünlü Türk halk müziği ve Türk sanat müziği sanatçısı yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un ‘Herkes yerine marş marş’ diye gönderdiği koro sanatçıları arasında yer alan isimlerden Muazzez Abacı Diyarbakır’a, Selahattin Alpay, Canan Başkaya ve Recep Kaymak Sivas’a, İzzet Altınmeşe, Kamil Sönmez, Samime Sanay ve Belkıs Akkale Ankara’ya, Zekai Tunca İzmir’e, Safiye Soyman Edirne’ye ve Bedri Ayseli Şanlıurfa’ya gidecek.

SANATÇILAR NE DEDİ?

İZZET ALTINMEŞE:

14 senedir Bakanlık kadrosundayım. Belkıs da benden bir sene önce başladı. Bugüne kadar hiçbir görevi geri çevirmedim. 14 senedir neredeydiler de, bugün akılları başlarına geldi. Günaydın demek lazım. O zamanlar rica minnet ben bu görevi kabul etmiştim. Bize başından böyle bir teklif yapılsaydı, kabul etmezdik. Biz bir yere gittiğimiz zaman, bizi dinlemeye 10 binlerce kişi geliyor.

SELAHATTİN ALPAY:

Arto’ların, Fatih Ürek’lerin ekranları kirletip çocuklarımızı zehirlediği bir dönemde lütfen bize değer verilsin. Bizler televole sanatçıları değiliz. Bakanlık bir yanlışlık yaptı. Tahmin ediyorum ki bu yanlışlığı, Bakan bey yakın bir zamanda düzeltecektir. Biz solist sanatçı olarak alındık. Solist sanatçıların görevleri zaten belli.

ZEKAİ TUNCA:

Bu polemiğe girmek istemiyorum. Bir sorun varsa bir şekilde çözülür. Ben Kültür Bakanlığı’nın solist sanatçısıyım, nerede çalışmam istenirse oraya giderim. Kadrom şu anda İzmir’de ve İzmir’de çalışmaya başladım. İzmir’den istendiği takdirde Anadolu’nun her tarafına giderim.

SAFİYE SOYMAN:

Ben 2001 yılından beri devlet sanatçısıyım. Bu zamana kadar verilen bütün görevlere gittim. Bakan beyin bu uygulaması tiyatrocular içindir. 1 Ocak’tan 30 Ağustos’a kadar 40 görevde yer aldım. Bankamatik sanatçısı değilim. İnsanların 35-40 milyara gittiği yerlere, ben 35-40 milyona gidiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!