AB destekli ev kadını

Güncelleme Tarihi:

AB destekli ev kadını
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 11:59

SAMSUN Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı Gül Gencan tarafından hazırlanan ‘Kadınlara Meslek Edindirme ve İş Yaşamına Katılımını Destekleme Projesi’ ile Avrupa Birliği’nden (AB) 34 bin euro destek alarak ev kadınlarına istihdam yaratıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplum Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla sürdürülen proje çerçevesinde 20 kadına ev yemekleri, 23 kadına bebek ve çocuk bakımı, 11 kadına da yaşlı ve hasta bakımı eğitimi verildi. Kursiyerlerin uygulamalı eğitimleri, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası ve Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Projeye, 13 bin euro da Büyükşehir Belediyesi destek verdi. Yaklaşık bir yıl süren çalışma sonunda, 54 kadın kursiyer sertifikalarını aldı. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlardan 17’si Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve değişik kurumlarda işe yerleştirildi.

Geçen yıl başlatılan ve bu yıl sona eren projenin çok faydalı olduğunu söyleyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik, verilen eğitimlerde, eğitimci, sosyolog, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, diyetisyen ve hemşirelerin görev aldığını söyledi. Çelik, “Ev kadınlarına istihdam yaratıyoruz. 17 kadın kursiyer kendi bünyemizde ve değişik kurumlarda işe başladı. Proje yeni tamamlandığı için hepsine aynı anda iş imkanı sağlayamadık. Ancak diğer kursiyerlerimiz de en kısa zamanda işe yerleştirilecek” dedi.

Proje Koordinatörü Gül Gencan da, kendilerine başvuran 20- 40 yaş arasındaki işsiz kadınların seçilerek eğitildiğini ve aldıkları sertifikalar sayesinde de çeşitli işlere yerleştirildiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!