Aaah ah, diyo Christa, bi’de 10-15 yaş büyük olsan!

Güncelleme Tarihi:

Aaah ah, diyo Christa, bi’de 10-15 yaş büyük olsan
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2005 17:59

Hazır konu reklamdan, ilandan açıldıykene... Biliyorsunuz, Batı ülkelerinde mankenlerin işi elbise, mayo, iç giyim filan tanıtmaktır. ‘Konu mankeni’ olarak açılışlara katılmaları, otomobil filan gibi bazı ürünlerin tanıtımında poz verip dikilmeleri galiba daha yeni. Bizde mankenler ikiye ayrılır: Manken-mankenler ve dıt-mankenler. Birinci grup ikinci gruptan zaten dertli ve şikayetçi olduğu için, konuyu deşmiyorum, ‘adam gibi’ mankenlerin yarasını deşmenin anlamı yok.

Yukarıda söylediğim sebepten (elbile, mayo, iç giyim vs giyip, tanıtmak) mankenler genellikle ince uzun, düzgün vücutlu genç kızlardır. (Bizde, öyle ‘dıt-mankenler’ var ki, beli en az benim kadar. Eğer dıtlamasaydım bir iki fotoğrafla desteklerdim bu iddiamı.)

Erkek mankenler de öyle, boylu poslu, yakışıklı genç adamlar.

Lafı uzatmayalım:

* Her gün başka bir ‘zengin playboy/playgirl’ ile o gece kulübü senin, bu klab benim gezebilmek için
* Bu play’lerin kanını emmek için
* Asgari ücret üzerinden gelir vergisi ödeyip, altına BMW cip alabilmek için
* Her gün magazin dergilerinin / programlarının hatta Hürriyet gibi bir gazetenin 2.sayfasının misafiri olup reklamını bedava (yahut da asgari bir eforla) yaptırmak için
* Her sene ‘en büyük hayali’ olarak kendine bir villa ya da bilmem hangi rezidanstan bir daire ala/aldırabilmek için
* Güzelliği ve bakımı için ayda 8-10 milyar harcayabilmek, Allah’ın günü orasına parça ekletip burasındaki yağı emdirebilmek için
* Buna rağmen orasında burasında sivilceyle, selülitle gezip yine de ‘manken’ diye kendini yutturabilmek için

... İnsanın (teorik olarak) 18-25 yaş arasında, boylu poslu, ince, uzun, düzgün vücutlu ve (erkekse eğer) mümkünse tepesinde yeteri kadar saçlı olması gerekiyor ki...

... ben sizi tanırım alçaklar, tam şu anda aklınızdan ‘BU TARİFE UYMADIĞIN İÇİN HASETİNDEN ÇATIR ÇATIR ÇATLIYORSUN VE MANKENLERE ONUN İÇİN B.K ATIYORSUN’ diye geçirmektesiniz.

Öyle zannedin canım siiiz!

Alamanya’da bi’taane acans var, sizin haberinis bilem yok, adı ...! Dünyada bir ‘först’ diyorlar!

50 ila 87 yaş grubundaki kadın ve erkek mankenleri temsil eden bir ajans.

10 yıllık bir ajans, kurucusu Christa, ‘Önce üçüncü yaşa hitap eden sağlık ürünleri sektörü manken istendi benden’ diyor ‘sonra sigorta, otomobil, ayakkabı ve hatta şarap reklamları geldi... Her sektörden talep oldu, moda hariç, moda hâlâ genç mankenleri tercih ediyor, bu pahalı elbiseleri ancak paralı yaşlılar satın alsa da... Ama senior modeller gençler kadar para kazanıyor, onu da söyleyeyim.’

YENİ BİR KARİYERE BAŞLAYACAĞIM...

‘Serdar’dan iş geçti!’ öyle mi? Çatttttlayın, yeni bir kariyer imkanı açıldı artık önümde... tek sorun SENİOR MANKENLİK İÇİN HENÜZ ÇOK GENÇ OLUŞUM CANIM!

Bana ‘Senin gibi GENÇLERİ maalesef kabul edemiyoruz’ diye özür beyan ediyor sevgili Christa, ‘daha çoook beklemen lazım, yoksa boy pos yerinde, maşallah, fizik desen aleyin dölon, hatta saçlarının ‘birazıcık’ eksik oluşu bilem ‘inanılmaz bir seksapel’ ekliyor bu muhteşem look’a...’ diyoo Christa!

Müşterileri, konuya/reklama göre, senior-manken, işte tango yapmayı bilsin, iyi yüzsün, otomobil kullansın filan diye ‘spesifik’ taleplerde bulunuyormuş.

Christa diyo ki ‘Dansın her türlüsü sende, hem de en kralından, vals, tango, rakınrol, komparsita... Conivaysmüller gibi yüzme, Şumaher gibi otomobil sürme, Taygır gibi 9 delikli golf, Çakmaktaş misali bovling, Janklodkili gibi kayak, Vandamne gibi dövüş sanatları... ay şekerim daha ne olsun, Allah’ın gücüne gitmesin ama hepsi de böyle bir errrkekte toplanmaz ki, nazardan korkmasam... mükemmelsin yani... HER AÇIDAN, ki ki ki...’ diyo Christa!

‘Aaaah’ diyo Christa, ‘bir de yaşın 10-15 yaş büyük olsa!’ (...da ufalıp cebime sığsan! demiyo ama!)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!