90 kiloyken 200 kiloya çıktı

Güncelleme Tarihi:

90 kiloyken 200 kiloya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2010 14:18

Konya'da, obezite hastası 32 yaşındaki Ayşe Güntürk, geçirdiği mide ameliyatı, sürdüğü tedaviler ve diyet programı sayesinde 180 kilodan 90 kiloya kadar indi.

Ancak yeniden kilo alan Ayşe Güntürk, eski kilosunu da geçip 200 kiloya ulaştı. Yataktan kalkamadığını ve aşırı kilodan dolayı bacaklarında ödem oluştuğunu söyleyen Güntürk, yürümenin özlemini duyduğunu söyledi.

180 kilo olan kardeşi 26 yaşındaki İsmail Güntürk gibi obezite hastası olan Ayşe Güntürk, aşırı kilosundan dolayı hasta yatağında hayatını sürdürmeye çalışıyor. Bacaklarında ödem oluştuğundan dolayı yaklaşık 9 aydır hiç yürüyemediğini ifade eden Güntürk, “Babam emekli ve emekli maaşı ile bize bakmaya çalışıyor. 4 kardeşiz. Fakat kardeşim İsmail de aşırı kilolu ve şu an 180 kilo. O da çeşitli tedaviler oldu ama tedaviler olumsuz sonuçlandı. Kardeşim yürüyebiliyor. Benimse ayaklarımda artık aşırı kilodan dolayı ödem oluştu. Yürüyemiyorum” dedi.

2005 yılında 180 kiloyken hastanede tedavi olduğunu belirten Aşye Güntürk, şunları anlattı:

“73 gün süren tedavi ve diyet programı ile 130 kiloya kadar düştüm. Hastaneden taburcu olduktan sonra kısa sürede yeniden kilo almaya başladım. 2006 yılının başlarında bu defa başka bir hastanede tedavi altına alındım. Midemden ameliyat oldum. Mideme balon taktılar.

Ayrıca mide ve bacaklarımdam yağlar aldılar. Yapılan ameliyatlar ve diyet programı sayesinde 90 kiloya kadar indim. Fakat kısa bir sürede yeniden kilo almaya başladım. Yaklaşık 180 kiloya yeniden ulaşmıştım. Bunun üzerine 2009 Şubat ayında yine başka bir hastanede tedavi altına alındım. Ameliyatlar oldum, ilaç ve diyet tedavisi uygulandı. Fakat fazla etkisi olmadı. Şu an yaklaşık 200 kiloyum. Bacaklarımda ödem oluştuğu için eskiden güçlükle ya da birilerinin desteği ile yürüyebiliryordum. 9 aydır yatağı bağlı olarak yaşıyorum. Maddi imkanımız da iyi olmadığı için yeniden iyi bir tedavi olamıyorum. Yürümek istiyorum. Kilolarımdan kurtulmak istiyorum.”

İki çocuğunun da obezite hastası olduğunu belirten anne Sultan Güntürk ise çocuklarının bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını istediğini söyledi. Anne Güntürk, “Kızım yatağından kalkamıyor. Tüm ihtiyaçlarını ben gidermeye çalışıyorum. Eşim emekli ve emekli maaşı ile geçimimizi sağlıyoruz. Maddi yönden sıkıntı yaşadığımız için tedavilerini tam olarak yaptıramıyoruz. Daha önceki tedavileri hayırseverlerin katkıları ile gerçekleştirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!