'7 Kocalı Hürmüz' Bursa'da

Güncelleme Tarihi:

7 Kocalı Hürmüz Bursada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 10:05

Ezel Akay'ın yönettiği “Yedi Kocalı Hürmüz” filminin Türkiye galası, “4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali” kapsamında Bursa'da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Akay, filmin Korupark'taki gösterimi öncesinde, iki Bursalı oyuncunun da rol aldığı filmin galasının Bursa'da yapılmasının, hem bir tesadüf olduğunu hem de son 4 yılda sıkı şekilde gelişmiş, sektörün desteğini almış İpekyolu Festivali'ne katkı sağladığını ifade etti.

Akay, “İstanbul dışında başlayalım istedik. Çekimler, benim için çok hızlı, ızdıraplı ve eğlenceli geçti. Bu kadar hızlı çalışınca, yetiştirmek için insan ızdırap çekiyor. Her gün çektiğimiz şeye hayret ederek, bitirdim günü. Beklemediğim kadar iyi oldu. Oldukça zor koşullarda çalıştık. Oyuncuları eğlendirmeyi başardığımız için onları kandırdık ve zorlukları göremediler” diye konuştu.

Oyuncu Gürse Birsel, filmi çekerken çok eğlendiklerini belirterek, “Oyuncu ekibi çok iyiydi ve Ezel Akay ile çalışmak çok zevkliydi. Akay, ne olursa olsun hiç gerilmeyen oyuncu. Bunun da komediye çok faydası var. Yedi Kocalı Hürmüz çok sevdiğim bir filmdi. Oynamak daha güzel oldu. 120 dakikalık çok eğlenceli, neşeli bir film. İzleyenler büyük keyif alacak” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra Akay ve Birsel, diğer oyunculardan Müjdat Gezen ve Erkan Can ile çok sayıda davetli filmi izledi.

Senaryosunu Gürsel Korat'ın yazdığı filmde Nurgül Yeşilçay, Gülse Birsel, Haluk Bilginer, Erkan Can, Mehmet Ali Alabora, Sarp Apak, Öner Erkan, Cengiz Küçükayvaz, Cem Karakaya ve Ezel Akay rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!